Det nordlige Californien Rundt

Dag 4: Retur til kysten og så til Navarro Beach

Dag 4: Retur til kysten og så til Navarro Beach

En smuk køretur mod nord ad Highway 1 med masser af stop i småbyer og ved udsigtspunkter. Vi spotter en hval og overnatter direkte på stranden, mens vi smager på Stillehavstågen, som er kold og klam.

Det er rejsens fjerde dag og vores tredje dag i vores lille hjem i autocamperen. Vi begynder at vænne os til tilværelsen i en hytte med hjul. Og vi finder ud af, hvad der skal til for at gøre rejsen komfortabel.

Vi er ret langt henne i efteråret, så gasbrænderen skal køre om natten. Ellers fryser vi. Og en skal især være tændt om morgenerne, for de er kølige, og vi vågner tidligt på grund af de ni timers tidsforskel mellem Californien og Danmark, som vi bestemt ikke har vænnet os til.

Kaffe på gasblus, havregrød i mikroovnen (generatoren skal startes, hvis man ikke er tilsluttet eksternt strømnet) og en appelsin, og så ud at se landskabet vågne. Dronen er oppe en tur og viser os et flot, bakket landskab, som solens første stråler dækker med sine gyldne stråler. Så af sted tilbage mod kysten.

Morgenstund i Sonoma har guld i mund. Solskin og gyldne farver giver en glad start på dagen.
Morgenstund i Sonoma har guld i mund. Solskin og gyldne farver giver en glad start på dagen.
Morgenstund i Sonoma har guld i mund. Solskin og gyldne farver giver en glad start på dagen.
Morgenstund i Sonoma har guld i mund. Solskin og gyldne farver giver en glad start på dagen.

Blandt vingårde og dybe skove

Vi kører ad Skaggs Spring Road, som er den hidtil smalleste vej, og passerer mange af de wineries (vingårde), som Sonoma er så kendt for, undervejs. Flere af dem er åbne får besøg med rundvisning og vinsmagning.

Det springer vi autocamper-entusiaster over. Dels fordi kørsel i alkoholpåvirket tilstand er bandlyst i USA, men også fordi, vi for alvor er begyndt at nyde vores køretøj.

På vores første køretur føltes den 19 fod lange Cruise America camper stor og skrumlet, og vi kæmpede med at bevare overblikket på veje med meget trafik. Men nu – på tredje dag bag rattet – er det ved at blive rutine, også selvom ingen af os har kørt meget i USA. Ej heller har vi kørt andet end personbiler tidligere.

Vores morgentur går ad en smal, bugtet bjergvej, som fører os retur til kysten, er fornøjelig og fin. Udover vinhusene er her ingen bebyggelse, men landbrugsjorden skiftes gradvist ud med skov. Dyb, gammel, vild, stille, smuk og duftende skov. Når vi slukker motoren er her helt stille. Så det gør vi, og opdager at pandekager passer ret godt til redwoods. Herligt.

USA - Californien - Highway 1 - Fort Bragg Area - Lookout (10)
USA - Californien - Highway 1 - Fort Bragg Area - Lookout (13)

Stejle skrænter og Stillehavsdønning

Da vi endelig rammer kysten, er den mindst lige så smuk som i går – og vildere. Vi triller videre og nyder at have vejene for os selv. På trods af det skønne, skønne vejr, er her stort set ingen turister. De eneste, vi ser, er amerikanske pensionister, der nyder tilværelsen i et af de mange husklynger, vi ser langs kysten.

Navarro Beach og en god omgang tåge

Vi har ingen plan for natten, så vi spejder efter gode steder, mens vi kører. Og på vej op ad en skråning, ser vi et andet motorhome nede på stranden. Det viser sig at være den ideelle campingplads, Navarro Beach. Det er en naturcampingsplads i regi af Navarro River Redwoods State Park med kun 10 pladser, som fordeles efter ”first come, first serve”-princippet, hvilket vil sige, at dem, der kommer først, vælger først. Der kan således ikke reserveres i forvejen, og det er da heller ikke nødvendigt. Foruden os er der kun en anden campist.

Navarro Beach er bred og byder på en fantastisk samling drivtømmer i form af alt fra gigantiske træstammer og mindre stokke. Nogle steder har strandens gæster bygget interimistiske skulpturer af træet.

USA - Californien - Highway 1 - Navarro Beach - Camping (1)
USA - Californien - Highway 1 - Navarro Beach - Camping (3)

Vi forsøger at bade, men det bliver ikke rigtigt til noget. Det viser sig, at vandet – på trods af sandet – bliver dybt meget hurtigt – og der er godt gang i brændingen. Desuden bliver vi fanget i et kendt – og ikke specielt tiltrækkende – fænomen, nemlig The Fog.

Trods vejret kommer der flere gæster til pladsen i aftenens løb. Vi sludrer med en lokal pige, som har sin hund med til vandet. Det sover sammen i bilen. Vi møder også et ungt par med dykkeudstyr i bagagerummet. Et lille telt og en Trangia er alt, de behøver at udstyr. Vi selv er godt tilfredse med den varme og komfort, vi har i vores bolig.

Derfor elsker vi ferie i autocamper

Frihed – I har frihed til at disponere rejsen, som I vil. Stop på et smukt sted og nyd en kop kaffe og improvisér på turen.

Hygge – Ferie i autocamper er en familievenlig ferieform, som giver jer masser af tid og oplevelser sammen.

Eventyr – I en autocamper kommer I både længere ud og tættere på. I kan udforske stort set alt, og I vil med garanti møde masser af spændende mennesker på rejsen.

Til at betale – Rejsen kan tilpasses til jeres budget. Vil I spare, kan I tilberede mange måltider selv og f.eks. vælge naturcampingpladser.

Nemt - I en autocamper har I det hele med jer, og I skal kun pakke ud én gang. Samtidig er I mobile og kan bevæge jer frit omkring.

Derfor elsker vi ferie i autocamper

Bredt utvalg - Døgnet rundt

Vælg din drømmedestination og find netop dén autocamper, der matcher dine behov. Book når det passer dig. Også i weekenden.

Læs mere

Dansk kundeservice

Få personlig rådgivning med korte svartider. Med vores hjælp er du godt dækket ind på din ferie i autocamper.

Læs mere

Globalt prismatch

Få glæde af vores prismatch garanti på alle vores autocampere i hele verden. Din garanti for den lavest mulige pris.

Læs mere
Scroll to Top