Det nordlige Californien Rundt

Rejsedagbog: Dag 3

Dag 3: Muir Woods, Muir Beach og Sonoma

Muir Woods og Muir Beach. Vi vænner os til vores autocamper, klapper en kæmpegran og hopper en tur i Stillehavet, inden rejsen ad Highway 1 mod nord fortsætter.

Kæmpegraner i Muir Woods

Igen er vi tidligt oppe. Vi får blødkogte æg og brød, og autocamperen får en masse benzin. Igen snylter vi lidt internet, denne gang for at booke campingplads længere fremme på ruten. Vi beslutter os for Liberty Glen Campground i Sonoma. Pris 25 dollars. Distance 135 km.

Vi sætter kurs mod Muir Woods og når frem på kun 20 minutter af snoede, smukke bjergveje. Igen er der masser af parkeringsplads og da vi kommer før rangerne, er der ovenikøbet fri entre (normalpris 10 dollars).

Muir Woods er det godt sted at se de store californiske Redwoods, som kan blive 500 år gamle. De største af dem har slået rødder længere mod nord og øst, men her – lige nord for San Francisco – bor også nogle pænt store af slagsen – og parken er fint ordnet, så det er muligt at tage både korte og lange gåture.

Vi vælger en tur i mellemkategorien. Den bringer os fra dalbunden og helt til toppen af bakkerne, hvorfra vi får et vue over trætoppene.

Turen rundt tager knap to timer, og skoven kan sagtens bare en længere tur. Men vi vil videre, for vi vil en tur ned til Stillehavet.

I Muir Woods kan man opleve de atlantiske redwoods, som er tynde og høje. Meget høje.
På Muir Beach kan man mærke Stillehavets enorme kraft - og det kølige vand.
På Muir Beach kan man mærke Stillehavets enorme kraft - og det kølige vand.
Nicks Cove er et hyggeligt lille traktørsted, som ligger for enden af en smuk brygge.
Nicks Cove er et hyggeligt lille traktørsted, som ligger for enden af en smuk brygge.

En dukkert ved Muir Beach

Ikke langt fra Muir Woods ligger Muir Beach, som er en lille bugt med sandstrand omkranset af klipper. Her får den medbragte drone sin første tur på vingerne – og vi hopper en tur i havet, som er koldt, vildt og opkvikkende. Bortset fra en wannabe surf dude i våddragt har vi vandet for os selv. Vi soltørrer lidt inde i land, hvor luften er dejlig lun – selvom kalenden viser, at vi nærmer os slutningen af oktober.

Highway 1 – og Nick’s meget hyggelige Cove

Efter en håndmad indleder vi jagten på Highway 1 mod nord. Det viser sig dog, at dele af den er skyllet i havet under forårets voldsomme regnfald, så vi kommer på en lille detour gennem smukke, bakkede landskaber. Så rammer vi atter havet og Highway 1, og vores rejse mod nord kommer nu for alvor i gang. Vi gør mange stop undervejs. For at fotografere, gå småture og lege med dronen.

Langs vejen ligger småbyer med 1-200 indbyggere. Her er flere små roadhouses, og flere, der har stor charme. Vi gør stop med Nick’s Cove, fordi vi ikke kan lade være og tager turen ud til enden af molen.

Østers og vin fra Sonoma

Der er servering herude. Sonoma vin og stillehavsøsters. Hytten giver læ for vinden, der er lige så kølig som Stillehavet. Herude føler mig sig heldig – også selvom vi lader muligheden for at smage på de herlige dråber passere. Der er 0-tolerance for så vidt angår alkohol og kørsel i USA. Og heldigvis for det.

Indenfor i Nick Coves hyggelige shack.
Indenfor i Nick Coves hyggelige shack.
Det er bare at ringe efter maden.
Det er bare at ringe efter maden.

Naturskøn campingplads i Sonoma

Sidst på dagen skifter vi kurs og kører mod vores campingplads for natten, Liberty Glen Campground i Sonoma. Vi har bestilt og betalt på www.recreation.gov, som er et site, der samler de mange tilbud, som de offentlige naturparker- og reservater har at tilbyde.

Vores vej hører endnu engang til blandt de smukke. Vi kører langs Russian River ind og op i landskabet, som kuperet. Snart dukker vinmarkerne op i deres efterårsklæder, som er gulbrune og røde.

Vores plads på Liberty Glen Campground.
Vores plads på Liberty Glen Campground.
Sonoma byder på smukke landskaber med bølgende bakker - og naturligvis vidtstrakte vinmarker.
Sonoma byder på smukke landskaber med bølgende bakker - og naturligvis vidtstrakte vinmarker.

Solo-camping for 20 dollars

Da vi ankommer, ser vi, at det United States Corps of Engineers, der driver campingpladsen. Og vi ser hvorfor. Lake Sonoma er menneskeskabt opdæmning, som sikrer, at der er vand året rundt – primært til overrisling af de mange vinmarker i området. Søen er så stor, at der er anlagt en lille havn, og der er mulighed for at leje både motorbåde og kano.

Vi er helt alene på pladsen – og noterer det som endnu en af de mange fordele ved at rejse uden for sæsonen.

Ved solnedgang kl. ca. 19.00 bliver alting mørkt og helt vidunderligt stille. Vi er helt alene på pladsen. Der er kun os, et par kratluskende dyr af ukendt art og en million stjerner. Sikke et sted.

Derfor elsker vi ferie i autocamper

Frihed – I har frihed til at disponere rejsen, som I vil. Stop på et smukt sted og nyd en kop kaffe og improvisér på turen.

Hygge – Ferie i autocamper er en familievenlig ferieform, som giver jer masser af tid og oplevelser sammen.

Eventyr – I en autocamper kommer I både længere ud og tættere på. I kan udforske stort set alt, og I vil med garanti møde masser af spændende mennesker på rejsen.

Til at betale – Rejsen kan tilpasses til jeres budget. Vil I spare, kan I tilberede mange måltider selv og f.eks. vælge naturcampingpladser.

Nemt - I en autocamper har I det hele med jer, og I skal kun pakke ud én gang. Samtidig er I mobile og kan bevæge jer frit omkring.

Derfor elsker vi ferie i autocamper

Bredt udvalg - Døgnet rundt

Vælg din drømmedestination og find netop dén autocamper, der matcher dine behov. Book når det passer dig. Også i weekenden.

Læs mere

Dansk kundeservice

Få personlig rådgivning med korte svartider. Med vores hjælp er du godt dækket ind på din ferie i autocamper.

Læs mere

Globalt prismatch

Få glæde af vores prismatch garanti på alle vores autocampere i hele verden. Din garanti for den lavest mulige pris.

Læs mere
Scroll to Top