Vælg en side
Rejsende

Camping i USA’s nationalparker

FORSIDE » Inspiration » Camping i USAs nationalparker

Camping i USAs nationalparker
– sådan får du en campingplads

Camping i USAs nationalparker, state parks og provincial parks er oplevelse i sig selv, og parkerne byder på masser af muligheder for camping. Læs her om dine muligheder for at bestille plads på forhånd og få tips om, hvordan du får den bedste oplevelse ud af et besøg med autocamper i en nationalpark eller state park.

Parkernes campingpladser er ofte ideelle udgangspunkter for et besøg i en park, da de ligger godt og centralt – og som regel omgivet af storslået natur. Mange af disse campingpladser er ganske enkelt helt fantastiske, hvis du leder efter en stor naturoplevelse. En anden fordel er, at campingpladserne ofte har en overkommelig pris. De er nemlig ejet af det offentlige på enten føderalt, statsligt eller lokalt niveau.

Få faciliteter og stor natur

Et minus ved at bruge campingpladserne i nationalparker og state parks kan være, at de ofte har relativt få faciliteter. Det er altså ikke her, at du skal forvente hoppeborge og store swimmingpools. Derimod kan du regne med at finde en plads med god afstand til naboerne, med masser af vegetation (hvis der ellers er bevoksning i området), en bålplads og et bord/bænkesæt, hvor du og familien kan hygge jer omkring måltiderne.

Campingpladserne i parkerne har sjældent strøm, så du og dine rejsefæller skal klare jer med strøm fra autocamperens batteri. Det er dog sjældent et problem, for autocamperen har særskilt batteri, som forsyner beboelsesdelen. I kan altså godt tænde en lampe uden at skulle være bekymret for, om motoren vil starte efterfølgende. Husk også på, at autocamperen har generator, som kan bruges til at oplade batteri og PC’er mm. Det eneste, du i den forbindelse skal notere, er, at mange campingpladser kun tillader, at generatoren tændes, i visse perioder. Dette på grund af støj og luftgener fra generatorer.

I skal også klare jer med den vand, I har ombord. Sørg derfor for at fylde og tømme tanke, når I har chancen. Det giver frihed til at opsøge de store naturoplevelser, som USA er så rig på, når chancen byder sig.

Bestil camping i USAs nationalparker i januar

I januar åbnes der op for bestilling af plads i mange af USAs campingpladser, og i de populære parker som Grand Canyon, Yosemite og Zion er det en god ide, at reservere plads så tidligt som muligt, hvis du planlægger at rejse i skolernes sommerferie.

Generelt gælder, at campingpladser i nationalparkerne i USA åbner for pladsreservation 6 måneder før ankomstdato.

Særregler i Yosemite

I Yosemite National Park kan campingplads først bestilles 4-5 måneder i forvejen. Det foregår således, at pladser for en hel måned frigives den 15. i hver måned. For sommeren 2020 er de vigtige datoer for Yosemite campingpladser:

  • Fra 15. februar 2023 kan pladser i perioden 15. juni til 14. juli 2023 bestilles.
  • Fra 15. marts 2023 kan pladser i perioden 15. juli til 14. august 2023 bestilles.
  • Fra 15. april 2023 kan pladser i perioden 15. august til 14. september 2023 bestilles.
  • Se alle Yosemite datoer her.

Husk, at der kan være forskellige regler og tidspunkter for, hvornår der bliver åbnet op. Så du skal undersøge regler og tider for de enkelte parker. Et godt sted er starte er portalen www.recreation.gov, som samler information om camping i alle nationalparker, state parks mm. Herfra er det også muligt at reservere campingplads.

Sådan bestiller du

www.recreation.gov er det perfekte sted at finde information om camping i USAs nationalparker. Du kan også bestille campingpladser i USAs beskyttede naturområder som f.eks. Grand Canyon, Bryce Canyon og Yosemite. Siden har detaljeret information om campingpladser og aktiviteter i parkerne. Du finder også billeder og kort. Hvis du opretter dig som bruger, kan du også bestille og betale for din campingplads.

Lej en autocamper

Brænder du efter at komme ud at opleve USA eller Canada i en autocamper?
Så klik her for at gå til markedets bedste priser og bestil din næste rejse i autocamper online.

Derfor skal du vælge autocampers.dk

Z

Enkel bestilling

Køb online og find selv den lejeaftale, der passer bedst til dig – på dansk!

Z

Stort udvalg

Vi formidler autocampers i mange størrelser og prisklasser – og også en, der passer dig.

Z

Stærke priser

Vi har skåret ind til benet i alle led – og tilbyder derfor markedets skarpeste priser.