Camping i USA´s nationalparker

Sådan får du en campingplads.

Camping i nationalpark i USA

Camping i USAs nationalparker, state parks og provincial parks er oplevelse i sig selv, og parkerne byder på masser af muligheder for camping. Læs her om dine muligheder for at bestille plads på forhånd og få tips om, hvordan du får den bedste oplevelse ud af et besøg med autocamper i en nationalpark eller state park.

Parkernes campingpladser er ofte ideelle udgangspunkter for et besøg i en park, da de ligger godt og centralt – og som regel omgivet af storslået natur. Mange af disse campingpladser er ganske enkelt helt fantastiske, hvis du leder efter en stor naturoplevelse. En anden fordel er, at campingpladserne ofte har en overkommelig pris. De er nemlig ejet af det offentlige på enten føderalt, statsligt eller lokalt niveau.

Sådan bestiller du

Www.recreation.gov er det perfekte sted at finde information om camping i USAs nationalparker - og for den sags skyld også i state parks og provincial parks. Siden har detaljeret information om både campingpladser og aktiviteter i parkerne. Du finder også billeder og kort.

Hvis du opretter dig som bruger, kan du også bestille og betale for din campingplads derinde.

5 tip til bestilling af campingplads

  1. Start i god tid: Forberedelse er nøglen til succes, når det gælder camping på i de mest populære nationalparker USA. Læs vejledningen nedenfor, så du er sikker på at komme i gang på rette tid.
  2. Pas på i sommerferien: Vær særligt opmærksom på de travle perioder, dvs. juli og august. Her er der mange besøgende i nationalparkerne, så det er en god ide at reservere på forhånd.
  3. Vær fleksibel: Hvis du ønsker at bestille plads i flere dage, kan der være udsolgt. Men prøv at booke en overnatning ad gangen. Det hjælper ofte.
  4. Tænk i alternativer: Somme tider lykkes det ikke at få en campingplads inde i selve nationalparken. Men fortvivl ikke. Der er ofte campingpladser ved indgangene - både dem med mange faciliteter og de små og mere primitive pladser i national forest, som også finder hos Recreation.gov. Gode steder at lede er desuden The Dyrt, RV Parky og Allstays.
  5. Prøv noget helt andet: De kendte nationalparker som Grand Canyon, Zion, Bryce og Yosemite er de mest besøgte og derfor også de mest udfordrende, når det kommer til camping. Gider du ikke bøvlet med at finde en plads, så tag et kig på USA's 60 andre nationalparker eller de ca. 3.700 state parks. Der er nok at vælge imellem, og de skuffer ikke.

Bestil plads i god tid

Generelt gælder, at campingpladser i nationalparkerne i USA åbner for pladsreservation 6 måneder før ankomstdato.

Det gælder f.eks. i de populære parker som Grand Canyon, Yosemite og Zion, og her er det en god ide at reservere plads så tidligt som muligt, hvis du planlægger at rejse i skolernes sommerferie.

Særregler i Yosemite

Yosemite National Park kan du bestille campingplads 2 til 6 måneder i forvejen. Det foregår således, at pladser for en hel måned frigives den 15. i hver måned. Om man kan bestille 2, 4 eller 6 måneder i forvejen, afhænger af den valgte campingplads. Følg linket og se datoerne på nogle af de mest populære pladser her:
Smukke scenerier venter i Yosemite Valley, hvor der ligger to campingpladser.
Smukke scenerier venter i Yosemite Valley, hvor der ligger to campingpladser.
Campingliv med bål og hygge
Campingliv med bål og hygge

Stor natur - Få faciliteter

Et minus ved at bruge campingpladserne i nationalparker og state parks kan være, at de ofte har relativt få faciliteter. Det er altså ikke her, at du skal forvente hoppeborge og store swimmingpools. Derimod kan du regne med at finde en plads med god afstand til naboerne, med masser af vegetation (hvis der ellers er bevoksning i området), en bålplads og et bord/bænkesæt, hvor du og familien kan hygge jer omkring måltiderne.

Campingpladserne i parkerne har sjældent strøm, så du og dine rejsefæller skal klare jer med strøm fra autocamperens batteri. Det er dog sjældent et problem, for autocamperen har særskilt batteri, som forsyner beboelsesdelen. I kan altså godt tænde en lampe uden at skulle være bekymret for, om motoren vil starte efterfølgende. Husk også på, at autocamperen har generator, som kan bruges til at oplade batteri og PC’er mm. Det eneste, du i den forbindelse skal notere, er, at mange campingpladser kun tillader, at generatoren tændes, i visse perioder. Dette på grund af støj og luftgener fra generatorer.

I skal også klare jer med den vand, I har ombord. Sørg derfor for at fylde og tømme tanke, når I har chancen. Det giver frihed til at opsøge de store naturoplevelser, som USA er så rig på, når chancen byder sig.

Bredt utvalg - Døgnet rundt

Vælg din drømmedestination og find netop dén autocamper, der matcher dine behov. Book når det passer dig. Også i weekenden.

Læs mere

Dansk kundeservice

Få personlig rådgivning med korte svartider. Med vores hjælp er du godt dækket ind på din ferie i autocamper.

Læs mere

Globalt prismatch

Få glæde af vores prismatch garanti på alle vores autocampere i hele verden. Din garanti for den lavest mulige pris.

Læs mere
Scroll to Top