Overnat gratis

Guide til gratis camping

Gratis camping i USA

Brug vores guide til gratis camping i USA og få masser af frihed på rejsen.

Tekst af Dorte Kuula, stifter og ejer af Autocampers.dk 

Gå efter “National Forest”

Vil du ud i naturen, så gå efter de fantastiske skovområder, som USA har så mange af. De er fredelige, smukke og tilgængelige.

Det er hovedreglen, at man må campere 14 dage på et år i nationalskove, eller i National Forest, som skovene betegnes officielt. Man kan dog ikke bare slå sig ned på må og så. I stedet skal du søge information på skovens ranger station eller på nettet. Langt de fleste nationalskove har hjemmeside, som oplyser om reglerne under sektionen om camping. Du vil se, at mulighederne er mange – rigtig mange – når du først kommer i gang med at søge.

Billedet til venstre giver dig indtryk af, hvor du kan finde skovene.

Læs mere om nationalskove her.

Bonus: State Parks byder også på gode muligheder. Her er det sjældent gratis, men blot meget billigt at campere.

Gratis camping i National Forest i USA

Truck stop, vej stop og supermarkeder

Det er også muligt at overnatte gratis på mange stop langs vejen – men hold øje med skiltningen og spørg dig for.

Walmart har en generel “autocampere er velkomne-politik”. Det betyder, at du som udgangspunkt kan regne med at få en plads. Men spørg dig for på det specifikke sted. Der kan være lovgivning (som i Redding, Californien), der forhindrer butikken i at give dig lov.

Parkér altid væk fra indgangen, så du ikke generer trafikken – og efterlad allerhelst pladsen pænere end du fandt den.

KMART har lignende regler og rådene er præcis de samme.

Bonus: Der vil ofte være nattevagter omkring de store butikker, og det giver dig ekstra tryghed og dermed god hvile.

TA Truck Stops er store motorvejsstop og er kendt for at have hvilepladser, hvor bilister og truckførere kan få mad, bad og hvile. Så det er bare at slå sig ned blandt de andre af vejens folk. Her kan man også få sig en sludder.

Rest areas/rastepladser er der mange af i USA. Mange har strenge regler og forbyder camping, men dem, der tillader parkering i 8 timer, må du gerne holde ind på – og gå til ro. Det siger sig selv, at du skal op og videre efter – ja – 8 timer. Søg efter “rest area 8 hour parking” kombineret med det område, du vil besøge og se, hvad der dukker op. For Californien finder man f.eks. denne meget udførlige guide.

Dorte fra Autocampers.dk nyder en gratis overnatning i en national skov tæt ved Yosemite
Dorte fra Autocampers.dk nyder en gratis overnatning i en national skov tæt ved Yosemite

Dorte Kuula om gratis camping

"Gratis camping er i udgangspunktet både sikkert, sjovt og godt. Men husk altid at bruge din sunde fornuft, inden du slår dig ned. Spørg lokalt, hvis du er i tvivl, og find et andet sted at overnatte, hvis du ikke føler dig tryg."

Ressourcer om gratis camping i USA

Internettet og søgemaskinen Google er den vigtigste kilde til information om mulighederne for gratis camping i USA. Det er med afsæt i internettet, at Autocampers tog på tur for at teste de forskellige muligheder af. Forslagene i denne guide er blevet til på det grundlag. Vi er især glade for disse steder:

Video om boondocking. Den er noget gammel og “stiv”, men indholdet er genialt. Rigtig mange tip til, hvordan du griber søgningen an.

Campendium er rig på forslag til gratis campingpladser og da siden bliver benyttet af rigtig mange, er den godt opdateret. Der er også rigtig mange brugere, der uploader billeder, og det gør det nemt at orientere sig på forhånd.

Freecamping.net fødes med info om gode (gratis) campingpladser af brugerne. Der er masser af markeringer og masser af muligheder.

Scroll to Top