GPS og autocamper – sådan finder du vej

Mobiltelefonen har overtaget GPS’ens rolle, og Cruise Americas – eller for dens skyld Cruise Americas – autocampere har da heller ikke traditionel GPS. Mobiltelefonen er derfor en vigtig bestanddel på kør selv ferien. Men hvordan sikrer du, at du får hjælp til navigationen fra din smartphone, når du er “on the road”? Et godt bud er app’en HereWeGo.

Google Maps

Google Maps udvikler konstant sine tjenester. Og også her er det muligt at downloade kort på forhånd, så du er godt forberedt til turen og slipper for at betale for data.

Autocampers.dk har testet Google Maps som GPS på en lang tur fra Denver via Black Hills og Yellowstone til Salt Lake City. Og det fungerer bare. Og det er enkelt at bruge.

 

Sådan bruger du Google Maps som GPS

Følg tallene i illustrationen ovenfor og gør følgende:

1) Søg på et relevant stednavn

2) Tilpas udsnittet med fingerspidserne

3) Klik på stednavnet

4) Åbn menuen ved at trykke på de tre prikker

5) Vælg offline kort

Kortet bliver nu hentet ned på din telefon og du kan bruge det – også når du ikke har adgang til mobildata.

Kortet slettes automatisk efter et år, så det ikke optager unødig plads på din telefon.

3 tip til din rejse med en app til navigering

 1. Download kort

Sørg for at have kortene til alle de lande, du besøger, inden du rejser. Pas i øvrigt på mobilens forbrug af data på rejsen og at indstille din telefon til ikke at hente data, hvis du vurderer, at det er for dyrt.

 2. Planlæg hjemmefra

Du kan campingpladser, ruter og andre interessepunkter ind hjemmefra. Det kan være en stor hjælp på selve rejsen – især lige i begyndelsen af rejsen.

 3. Hold fokus på vejen

Rod aldrig med telefonen, mens du kører. Svigter navigationen, eller vil du ændre dine rute, så skal du holde ind til siden. Overvej også at tage din mobilholder med på rejsen. Så kan du nemt orientere dig på skærmen, når du kører.

Du kan i øvrigt oplade telefonen i vognen, som har USB-udgange flere steder.

Here WeGo

Programmet blev oprindeligt udviklet af Nokia, men i dag er det et selvstændigt firma, der står bag. Og det kan ikke undre, for HereWeGo har rundet 40.000 millioner downloads allerede. App’en er hurtigt hentet, nem at bruge – og så er den gratis.

Det smarte ved HereWeGo er, at du nemt kan downloade hele eller dele af et land på kort. Gør du det hjemmefra, sparer du en masse data. Så kan du nemlig bruge din elektroniske vejviser uden at bruge (dyr) mobildata.

Nem og intuitiv GPS

Autocampers.dk har læst anmeldelser af app’en og også testet den. Indtrykket er, at HereWeGo leverer det, en navigationsapp skal: Præcision, god brugerflade og overblik.

Når du navigerer med HereWeGo får du flere alternative ruter tilbudt. Man kan vælge mellem disse eller lave sin helt egen. Der er indbygget en stemmetjeneste, som du gratis kan downloade i en dansk udgave. Og vælger du – hvis dit mobilabonnement tillader det – at være online, får du ligeledes trafikinformation og andre aktuelle data.

HereWeGo kan downloades til både Android-telefoner og iPhones.

BESØG VORES REJSEMÅL

Scroll to Top