ESTA - Indrejse i USA

Sådan får du Esta

ESTA – Hvordan får jeg det?

ESTA er en tilladelse til indrejse i USA. Danske statsborgere skal søge om og have ESTA for at rejse ind i USA.

Du skal også søge ESTA, hvis I mellemlander i USA på vej til en anden destination.

Søg om ESTA til USA her

Det koster 20 dollar at få et ESTA bevis. Pengene går til de amerikanske myndigheder og bruges blandt andet på turistfremme og øget sikkerhed i lufthavne mm.

Klik her for at søge.

Vigtigt! Navnet i din ESTA ansøgning skal stemme 100% overens med navnet i dit pas. Det er desuden vigtigt, at du følger samme princip, når du bestiller fly.

Hvad er ESTA?

ESTA-programmet (Electronic System for Travel Authorization) skal forhindre terrorister og andre kriminelle i at komme til USA.

Du skal søge ESTA senest 72 timer før afrejse til USA. I langt de fleste tilfælde får du ESTA med det samme.

Autocampers.dk anbefaler alligevel, at du søger ESTA så snart, at du har bestilt fly og/eller leje af autocamper. På den måde har du god tid, hvis din ansøgning skulle blive afvist, hvilket heldigvis sker yderst sjældent.

Et afslag gives f.eks., hvis du f.eks. tidligere har overskredet en opholdstilladelse. Sker det, er du nødsaget til at søge visum ved ambassaden.

Det kan også forekomme, at du får besked om, at din ansøgning er under behandling. I det tilfælde er det bare at vente, indtil din ansøgning er færdigbehandlet.

Det er dit ansvar at sikre, at du har dine papirer i orden, når du ankommer til USA. Autocampers.dk fralægger sig ethvert ansvar i det tilfælde, at du eller dine rejsefæller bliver nægtet indrejse.

En ESTA tilladelse er gyldig i 2 år.

Krav om e-pas

Når du rejser til USA, skal dit pas skal være af typen e-pas. Et e-pas har en chip indbygget. Alle pas udstedt efter 1. august 2006 er e-pas. De kan genkendes på e-pas-logoet, som ses på forsiden.

ESTA gives kun, hvis dit pas er et e-pas. E-pas har dette symbol på forsiden.

Er dit pas udstedt efter 1. august 2006, skal du ikke foretage dig yderligere. Er dit pas derimod udstedt før 1. august 2006, skal du have fornyet dit pas ved Borgerservice inden afrejse. Læs mere om fornyelse af pas her.

Særlige ESTA regler

Rejsende, som har besøgt Iran, Irak, Syrien eller Sudan efter 1. marts 2011 (bortset fra diplomater og ansatte i forsvaret på tjenesterejse) og/eller personer, der har dobbelt statsborgerskab med tilhørsforhold til et af disse lande, skal søge om visum ved ambassaden i København inden afrejse.

Vær opmærksom på, at visum kun udstedes ved personligt fremmøde på ambassaden. Læs mere om visum til USA her.

Regler om pas ved rejser til USA

Alle danske statsborgere – også børn og babyer – skal have eget maskinlæsbart pas, når de rejser til USA.

Skal du opholde dig i USA i mere end 90 dage, skal du søge visum.

Autocampers.dk påtager sig intet juridisk ansvar for ovenstående. Tjek venligst Udenrigsministeriets hjemmeside for information.

Scroll to Top