Det nordlige Californien Rundt

Rejsedagbog: Dag 1

Dag 1: Fra Billund til San Francisco

Rejsen fra Billund til San Francisco og USAs vestkyst begynder i et udtjent fly med meget få passagerer. Alt går glat og med kun et kort stop i Frankfurt er vi snart fremme, og vores ferie i autocamper kan begynde. 

Fra Billund til San Francisco for en slik

Man skulle næsten tro, at det var gået noget helt galt med prissætningen, da vi bestilte rejsen. Vi fik vores rejse til USA for en slik.

Flybilletten kostede omkring 4.200 kr. Og vores autocamper, som venter på os lidt uden for San Francisco, har vi lejet for en dagspris på ca. 200 kr. Begge dele er så billigt, at man forledes til at tro, at der venter en frygtelig flyrejse, dårligt vejr og en firehjulet skrotbunke forude.

Men her på rejsens første dag, ser det ene og alene godt ud. Vores flyforbindelse er tilmed god. Afrejse fra Billund kl. 14.10 og en kort flyvning til Frankfurt. Her et hurtigt stop, heldigvis med næste gate inden for rækkevidde. Kl. 17.25 er der atter take off, og vi sætter kursen fast mod San Francisco, som ligger ud til Stillehavet på USA’s vestkyst.

Fly til San Francisco
Det er en sjælden, men aldeles udsøgt fornøjelse, når der er god plads i flyet.
Vejret på USAs vestkyst er som regel solrigt og lunt i efterårsmånederne. Her er vejrudsigten fra flyet. Bedre rejsevejr kan man ikke få.
Vejret på USAs vestkyst er som regel solrigt og lunt i efterårsmånederne. Her er vejrudsigten fra flyet. Bedre rejsevejr kan man ikke få.

Masser af plads i flyet

Flyet er en gammel Boeing 747’er, som i dag tager en af sine aller sidste ture over Atlanten. Det gamle fly skal pensioneres, fortæller piloten med vemod i stemmen, efter at vi er kommet i luften.

Vi er ikke mange ombord. Kun hvert 3. sæde er optaget, så der er gode muligheder for at strække kroppen ud på den 11 timer lange flyvning til San Francisco. Hele turen foregår på kanten af dagen. Foran os skimter vi lejlighedsvis solnedgangen. Bag os er der mørke.

Med tog fra lufthavnen til San Francisco

Flyet har ikke skærme i sæderne. I stedet gør vi brug af Uniteds service ”Private Screening”, som via en app giver adgang til film og nyheder på vores medbragte mobiler, ipads og pc’er. Her kan man også se vejret i San Francisco, og det lover godt. Vi kan se frem til sol over USA’s dejligste by. Temperaturen ligger på den rigtige side af 20 grader celsius de næste mange dage – og det er snart november.

Efter uret at dømme har vi kun fløjet i knap to timer, da landingsstellet får kontakt med amerikansk jord. Sætter man de ni timers tidsforskel ind i ligningen, er billedet noget anderledes. Men det ændrer ikke ved, at klokken er syv aften, da vi når frem. Lidt koksede er vi efter knapt et halvt døgn på vinger, men også spændte.

Vi sætter kurs mod vores hotel for natten: Holiday Inn Golden Gateway på 1500 Van Ness Avenue. Først med tog til centrum og så til fods det sidste stykke. Det går op og ned. Luften er lun. Det er San Francisco.

Derfor elsker vi ferie i autocamper

Frihed – I har frihed til at disponere rejsen, som I vil. Stop på et smukt sted og nyd en kop kaffe og improvisér på turen.

Hygge – Ferie i autocamper er en familievenlig ferieform, som giver jer masser af tid og oplevelser sammen.

Eventyr – I en autocamper kommer I både længere ud og tættere på. I kan udforske stort set alt, og I vil med garanti møde masser af spændende mennesker på rejsen.

Til at betale – Rejsen kan tilpasses til jeres budget. Vil I spare, kan I tilberede mange måltider selv og f.eks. vælge naturcampingpladser.

Nemt - I en autocamper har I det hele med jer, og I skal kun pakke ud én gang. Samtidig er I mobile og kan bevæge jer frit omkring.

Derfor elsker vi ferie i autocamper

Bredt udvalg - Døgnet rundt

Vælg din drømmedestination og find netop dén autocamper, der matcher dine behov. Book når det passer dig. Også i weekenden.

Læs mere

Dansk kundeservice

Få personlig rådgivning med korte svartider. Med vores hjælp er du godt dækket ind på din ferie i autocamper.

Læs mere

Globalt prismatch

Få glæde af vores prismatch garanti på alle vores autocampere i hele verden. Din garanti for den lavest mulige pris.

Læs mere
Scroll to Top