The Top End i autocamper

The Top End i autocamper er episk rejse gennem det nordlige Australien. Vejen bugter sig gennem verdensarvslistede Kakadu Nationalpark, Litchfield Nationalpark og Nitmuluk Nationalpark. Det er en køretur gennem Northern Territorys smukke og frodige nordlige troper, rig på natur, aboriginsk kultur og outback-pionerhistorie. For eventyrrejsende – tag med kano ned ad Katherine-floden, svøm i vandfaldene i Litchfield og opdag verdens største samling af aboriginsk klippekunst i Kakadu Nationalpark.

Udforsk i dit eget tempo, men husk, at 5-7 dage er bedst for denne rejse. For at følge denne autocamper-rute skal du afhente og returnere din camper i Darwin.

Varighed: Mindst 5 dage
Rute: Darwin til Darwin, 883 km
Bedste tidspunkt på året: april – november

Højdepunkter

  • Kakadu Nationalpark med aboriginske klippemalerier
  • Vådområder med fugleliv og saltvandkrokodiller
  • Fantastiske vandfald
  • Dyreliv
  • Katherine Gorge
  • Nationalpark Litchfield med naturlige pool og kæmpe termitboer
Rejser du til Darwin med autocamper, så er det oplagt at besøge Kakadu National Park.
Rejser du til Darwin med autocamper, så er det oplagt at besøge Kakadu National Park.
Apollo Adventure Camper Australien 2 pers 4WD
Vil du for alvor ud på eventyr, så vælg en firehjulstrækker til turen.

Dag 1: Darwin

Udforsk Darwin. Et godt udgangspunkt er Indo Pacific Marine, Museum og Art Gallery of the NT eller Crocosaurus Cove, den nyeste turistattraktion lige i hjertet af Darwins Central Business District.

Eventyrlystne besøgende vil måske tage en tur på den vilde side i Territory Wildlife Park. Beliggende i udkanten af Darwin, tilbyder parken rejsende en tæt på møde med et stort akvarium og en tur gennem en tunnel, hvor de kan stå næse mod næse med en 3,7 meter lang saltvandskrokodille eller forundre sig over en daglig Birds of Prey-udstilling og vandre gennem nathuset.

Hvis det er en torsdag eller søndag, besøg Mindil Beach Sunset Markets (5 pm - 10 pm mellem maj og oktober). Bliv forkælet med over 200 kvalitets kunst- og kunsthåndværksboder at shoppe ved og pir dine smagsløg med mere end 50 madboder, der tilbyder et udvalg af retter fra hele verden.

Der er også et væld af gademusikanter, der vil underholde dig. Overnatning: Darwin

Ænder i Kakadu National Park
Wandering and Plumed Whistling Ducks, Kakadu National Park
På besøg i Arnhemland
Indigenous tourism
Davidson's Arnhemland safaris

Dag 2: Darwin til Kakadu

AFSTAND 211 KM - KØRETID 2,5 TIMER

Afgang fra Darwin på Explorer's Way. Drej til venstre på Arnhem Highway. Fortsæt videre til Jabiru - hjemsted for verdensarvslistede Kakadu Nationalpark.

Fuglekiggere og naturelskere bør stoppe undervejs ved Fogg Dam Conservation Reserve på vådområderne og en Jumping Crocodile-cruise på Adelaide-floden for at komme tæt på og personlig med disse forhistoriske rovdyr.

Tilbring eftermiddagen med at nyde den naturlige skønhed i Kakadu Nationalpark, hvor aboriginal klippekunststeder findes. Gåture til udsigtspunkter, tordnende vandfald og imponerende besøgscentre venter på dig.

En af de bedste måder at opleve Kakadu på er ovenfra, så overvej en scenisk flyvning. Måske vil du starte fra Ubirr for at opleve de fascinerende manifestationer af klippekunst førstehånds og besøge Bowali Visitor Center for at lære om parkens vidundere.

Overnatning: Kakadu

Autocamper fra Cruise America i Monument Valley
Autocamper fra Cruise America i Monument Valley
Campingliv med bål og hygge
Campingliv med bål og hygge

Dag 3: Kakadu til Katherine

AFSTAND 341 KM - KØRETID 4 TIMER

Om morgenen skal du besøge Nourlangie Rock og Warradjan Aboriginal Cultural Centre, før du tager en afslappet sejltur på Yellow Water billabong cruise, som er det bedste sted at opleve Kakadus rige dyreliv.

Fortsæt sydpå til Katherine via Pine Creek, hvor guld først blev opdaget i 1871, og beundre de stadig stående originale bygninger, der blev bygget i de hektiske gulddage.

Pine Creeks attraktioner inkluderer en jernbanestation, der blev bygget i 1888, og Miners' Park, som huser originale minedriftsmaskiner fra gamle dage.

Overnatning: Katherine

Autocamper fra Cruise America i Monument Valley
Autocamper fra Cruise America i Monument Valley
Campingliv med bål og hygge
Campingliv med bål og hygge

Dag 4: Katherine til Darwin (via Litchfield)

AFSTAND 331 KM - KØRETID 3,75 TIMER

Udforsk den spektakulære Katherine Gorge (Nitmiluk) med båd, kano, helikopter eller til fods. En anden populær attraktion i parken er Edith Falls (Leliyn), et vidunderligt naturskønt svømmehul omgivet af frodig grønne løv og indrammet af kaskadevandfald.

Besøg derefter Jurassic Cycad Gardens, en have med over en fantastisk samling af 200 forskellige arter af planter fra den gamle cykade-familie. Om eftermiddagen kan du tage en omvej for at udforske Litchfield National Park på bushwalking-stierne, beundre fugle- og dyrelivsarterne og svømme i de krystalklare vandhuller under tordnende vandfald, der flyder året rundt. Et absolut must-see er de fantastiske magnetiske termithøje. Ved slutningen af dagen skal du køre halvanden time tilbage op ad motorvejen til Darwin.

Overnatning: Darwin

Dag 5: Darwin

Besøg Aquascene, en skæv og vedvarende attraktion, der tiltrækker hundreder af fisk fra Darwin Harbour hver dag ved højvande. Vandet koger med store mælkefisk, multe og mangrove jack, når besøgende kaster brød ind i deres midte.

Eller tag til Casuarina Square med over 180 butikker, eller besøg Parap Village lørdagsmarked, en populær destination for at nyde en solid morgenmad eller brunch og beundre indfødte håndværk, før du tager hjem eller til Central Australia.

The Top End i autocamper er slut. Men hvorfor ikke fortsætte rejsen gennem Australien i autocamper? Du kan finde inspiration i vores andre ruteforslag her på siden.

Scroll to Top