Alice Springs til Darwin

Alice Springs til Darwin i autocamper. Denne rute gennem outback og rødt ørkenland til Northern Territorys frodige tropiske Top End og går mestendels ad hovedvejen, som er navngivet efter John McDouall Stuart, den første opdagelsesrejsende til at krydse kontinentet fra nord til syd og tilbage igen i 1862.

Du kan leje autocamper i Alice Springs og aflevere den i Darwin – eller omvendt.

Varighed: Mindst 7 dage
Rute: Alice Springs til Darwin, 1.575 km
Bedste tid på året: april - november

Højdepunkter

  • Alice Springs
  • West MacDonnell Ranges
  • Tennant Creek
  • Daly Waters
  • Katherine
  • Mataranka
  • Litchfield National Park
  • Darwin
Flying Doctors
Flying Doctors
Australiens Outback. Foto: Tourism Australia
Australiens Outback. Foto: Tourism Australia

Dag 1: Alice Springs

Turen begynder i Northen Territorys næststørste by, Alice Springs. Alice Springs er Australiens mest berømte outback-by og er også kendt som hovedstaden for aboriginal kunst i Australien. Den traditionelle ejer, Arrernte-folket, kalder byen "Mpwante", og den ligger 200 km nord for Australiens geografiske centrum.

Se Alice Springs' seværdigheder - besøg Australiens eneste botaniske have i ørkenzonen og opdag fascinerende lokale historier på Alice Springs Telegraph Station, Royal Flying Doctor Base, School of the Air og Anzac Hill-udkigsstedet.

Det er også oplagt at sætte tid af til at opleve Uluru/Ayers Rock.

West MacDonnell Ranges. Foto: Tourism Australia
West MacDonnell Ranges. Foto: Tourism Australia
West MacDonnell Ranges. Foto: Tourism Australia
West MacDonnell Ranges. Foto: Tourism Australia

Dag 2: West MacDonnell Ranges

En nem dagstur fra Alice Springs er landskaberne i West MacDonnell Ranges, som inkluderer kløfter og slugter. MacDonnell-bjergene, som strækker sig ud i hundreder af kilometer på begge sider af Alice Springs, menes af Arrernte-folket at have været kæmpe-biller kaldet Yeperenye før de blev til bjerge.

Tag en kort gåtur langs stien ved Simpsons Gap for at se dens permanente vandhul. Stå mellem de stejle vægge i Standley Chasm og fotografer de ildrøde okkerfarver, der reflekteres af middagssolen. Billedskønne svømmehuller i Ellery Creek Big Hole, Ormiston Gorge, Glen Helen Gorge og Redbank Gorge giver lindring på en skoldende dag. Du kan også besøge Ochre Pits, som aboriginal-folket brugte som en stenbrud til okkerpigmenter.

Vend tilbage til Alice Springs for natten før din næste dag med eventyr.

Dag 3: Alice Springs til Tennant Creek

Når du rejser nordpå, ændrer landskabet sig fra ørken til store sletter. Tag en afstikker til Ali Curung og besøg deres kunstcenter. Se kunstnerne arbejde og fortælle deres historier gennem deres detaljerede værker.

Wycliffe Well er kendt som Australiens hovedstad for UFO-observationer. Kig efter et roadhouse, hvis vægge dokumenterer paranormale oplevelser fra hele verden.

Devils Marbles er et helligt sted, kendt som Karlu Karlu for Warumungu-folket. Disse massive gamle granitblokke ligger spredt over en bred, lav dal og fortsætter med at revne og forandre sig. Tag dit kamera med for at fange dramaet ved solnedgang over landskabet.

I dag er Tennant Creek den største by i området. Australiens sidste guldfeber fandt sted her i 1930'erne, og mange tror stadig, at der stadig er guld at finde. Byens gyldne historie kan ses på steder rundt omkring i byen, såsom Battery Hill Mining Centre. Tag en tur for at se, hvordan guld blev udvundet fra jorden og behandlet gennem Battery.

Lige nord for byen er Kunjarra /The Pebbles - granitblokke, der er et helligt sted og kvinders danseplads for Warumungu-folket og et fantastisk sted at se solen gå ned, inden du vender tilbage til Tennant Creek for at slå lejr.

Dag 4: Tennant Creek til Daly Waters

Før du forlader byen, så udforsk den lokale aboriginale kultur i Nyinkka Nyunyu Aboriginal Art and Culture Centre, som viser historierne og kunsten fra de lokale traditionelle ejere. Julalikari Arts er et travlt center, hvor du kan møde og se arbejdet fra aboriginale kvindelige kunstnere. Aboriginale musik på engelsk og traditionelle sprog opføres, produceres og sælges på Winanjjikari Music Centre.

Ved Threeways, hvor Barkly Highway til Queensland møder Stuart Highway, så tag dig tid til at se på mindesmærket for Reverend John Flynn, grundlæggeren af Flying Doctor Service.

Stop ved den historiske spøgelsesby Newcastle Waters. En gåtur gennem de bevaringsværdige bygninger vil give dig et indblik i livet i en fjern outback kvægby.

Daily Waters Historic Pub er et populært sted at overnatte, som tilbyder backpacker, hotel eller motellejligheder, eller et sted at slå et telt op, samt dets berømte Beef and Barra-måltid. Pubben og grunden er fyldt med memorabilia, der afslører pubbens farverige historie og dem, der har passeret dens døre. Dette sted er værd at blive lidt længere, så slå lejr for natten.

Svømmetur i Katherine Gorge. Foto: Tourism Australia
Svømmetur i Katherine Gorge. Foto: Tourism Australia
Katherine Gorge. Foto: Tourism Australia
Katherine Gorge. Foto: Tourism Australia

Day 5: Daily Waters til Katherine via Mataranka

Første stop i dag er Larrimah, en historisk udpost, der blev etableret i 1940 for at servicere den nærliggende Gorrie Airfield under krigen. Det var endestationen på North Australia Railway og en lejr brugt af den australske hær. Tropperne rejste med bil fra Adelaide til Larrimah, hvorfra de tog toget til Darwin. I dag kan man vandre gennem Military Transport Museum for at se fotografier og tolkende tekster, der dokumenterer 2. Verdenskrig.

Næste stop er den lille by Mataranka. Byen er lille med en befolkning på omkring 250, men det er et godt sted at tage en pause, da det er veludstyret med campingpladser, overnatning og et supermarked.

Området blev berømt af romanen "We of the Never Never" - en bog skrevet i 1908 om det nærliggende Elsey Station af Jeannie Gunn og senere tilpasset til en film. Gå rundt i The Elsey Cemetery, og du vil se gravene af mange af bogens karakterer.

Tag en forfriskende svømmetur i Mataranka Thermal Pool. Fodret af kildevand i Daly- og Georgina-bassinerne har den en sandbund, er omgivet af en palmeplantage og dens vand er konstant 34 grader. Herfra er du kun 113 km fra Katherine-byen.

Katherine er NT's fjerdestørste by og en fantastisk base, mens man udforsker det nærliggende kløfteland. Den store Nitmiluk National Park (Katherine Gorge) er hjemsted for Nitmiluk Gorge, et system på 13 kløfter, der blev skåret ud af sandstenen af Katherine-floden. En helikopter glædesflyvning er en god måde at se kløften fra luften på (spørg i parkens besøgscenter).

En anden populær måde at se landskabet på er fra vandet. Padle i en kano eller slut dig til en guidet flodtur for at se stejle klipper, sandstrande, hvor ferskvandskrokodiller ligger og gamle aboriginale klippeudskæringer.

Litchfield National Park. Foto: Tourism Australia
Litchfield National Park. Foto: Tourism Australia
Litchfield National Park. Foto: Tourism Australia
Termitbo i Litchfield National Park. Foto: Tourism Australia

Dag 6: Katherine til Litchfield National Park

Første stop i dag er omkring 40 km nord for Katherine. Edith Falls (Leliyn) ligger på den vestlige grænse af Nitmiluk National Park og har en stor naturlig pool omgivet af paperbark og pandanus. Dette er også endepunktet for vandrere på Jatbula Trail.

Yderligere mod nord ligger den historiske by Pine Creek, en vigtig transport hub under 1870'ernes guldudvinding og under 2. verdenskrig. Drej fra Stuart Highway og følg skiltene til Batchelor, en lille by og porten til Litchfield National Park.

Parkens nærhed til Darwin og dens uberørte skønhed gør Litchfield populær blandt dagsturister, der kommer fra byen for at tage en dukkert i Florence Falls plunge pool, Buley Rockhole og Wangi Falls. Slut dig til besøgende i de populære svømmesteder, men gå også længere væk for at følge boardwalken forbi de nysgerrige magnetiske termithøje eller køre firhjulstrukne til The Lost City klippeformationer og Tjaynera Falls.

Vandrestier forlader de mest populære steder - kig efter skilte i parkeringspladserne for stier, der varierer mellem korte gåture og vandreture på 1 til 3 km. Eller for mere erfarne vandrere, tilbring nogle dage her for at fuldføre den længere 39 km lange Tabletop Track-cirkel.

Der er mange gode steder omkring parken at slå dit telt op - udover tilgængelige, tydeligt markerede steder er der dem, der kun kan nås til fods eller med firhjulstrukne køretøjer.

Mindil Beach Market i Darwin. Foto: Tourism Australia
Mindil Beach Market i Darwin. Foto: Tourism Australia
Akvariet i Darwin. Foto: Tourism Australia
Akvariet i Darwin. Foto: Tourism Australia

Dag 7: Litchfield National Park til Darwin

På vejen ind til Darwin stopper du ved den historiske Berry Springs Nature Park. Under krigen var det en rekreativ lejr for militært personale, men i dag er det et populært sted at grille og tage en svømmetur i ferskvandsbassinerne. Resterne af krigsbarakker og damme er stadig synlige omkring hovedpoolen.

I Territory Wildlife Park kan du komme tæt på det lokale dyreliv. Gå gennem trækronerne i fugle- og krybdyrsakvariet, rundt om en naturlig lagune og gennem akvariet for at se dyr, herunder saltvandskrokodillen, i deres naturlige levesteder.

Følg vejen mod kysten og få dit første glimt af Timorhavet og kør så ind i Darwin, Australiens nordligste hovedstad, og en af Lonely Planets ti bedste byer at besøge. Du vil befinde dig i en moderne multikulturel metropol med udendørsmarkeder, festivaler, asiatisk inspireret køkken og en afslappet, udendørs livsstil.

Eventyret fra Alice Springs til Darwin er slut, men hvorfor ikke fortsætte rejsen? Få inspiration i vores øvrige turforslag.

Bredt utvalg - Døgnet rundt

Vælg din drømmedestination og find netop dén autocamper, der matcher dine behov. Book når det passer dig. Også i weekenden.

Læs mere

Dansk kundeservice

Få personlig rådgivning med korte svartider. Med vores hjælp er du godt dækket ind på din ferie i autocamper.

Læs mere

Globalt prismatch

Få glæde af vores prismatch garanti på alle vores autocampere i hele verden. Din garanti for den lavest mulige pris.

Læs mere
Scroll to Top