Vælg en side

USA Quiz – test din viden om USA

Er du en novice eller en Einstein, når det kommer til viden om USA som rejseland? Find ud af de med Autocampers.dks korte test. Når du er færdig kan du dele dit resultat med dine venner på Facebook.

Hvor er vi?

Nationalparken er den ældste i verden.
Show hint
Correct! Wrong!

Billedet er fra en af USA's mest berømte nationalparker - hvilken?

Hvor mange meters fald?

Niagara Falls
Faldene er ca. 15 meter højere end Rundetårn.
Show hint
Correct! Wrong!

Niagara Falls vandfaldene ligger på grænsen mellem USA og Canada og sender enorme vandmasser ud i frit fald. Der er to fald - American og Horseshoe Falls - og de er begge 50 meter høje.

Hvilken bjørn?

Der er tale om den største af de tre arter.
Show hint
Correct! Wrong!

Billedet viser en grizzly bjørn, som også kaldes den brune bjørn.

Hvad hedder parken?

Vi er ikke langt fra Las Vegas!
Show hint
Correct! Wrong!

Valley of Fire er en af Nevadas mange smukke naturparker - og den byder på fantastiske landskaber. Parken er et oplagt stop på et road trip det vestlige USA og ligger ganske tæt på Las Vegas.

Hvor ligger tårnet?

Tårnet hedder Space Needle og blev opført i 1962 i anledning af Verdensudstillingen.
Show hint
Correct! Wrong!

Tårnet hedder Space Needle og blev opført i 1962 i anledning af Verdensudstillingen - som det år blev afholdt i Seattle, Washington.

Hvornår begyndte byggeriet?

San Franciscos vartegn: Golden Gate Bridge
Overraskende nok begyndte byggeriet i en periode, hvor der var lavkonjunktur i USA og resten af verden.
Show hint
Correct! Wrong!

Golden Gate-broen er en hængebro, der spænder over Golden Gate-udmundingen af San Francisco-bugten i Stillehavet. Den forbinder San Francisco på den nordlige spids af San Francisco-halvøen med Marin County, som en del af U.S. Highway 101 og California State Highway 1.

Hvilket hav?

Træerne på billedet er kendt motiv, som de, der har kørt ad Highway 1 med stor sandsynlighed har foreviget med kamera.
Show hint
Correct! Wrong!

Lone Cypress er et cypresstræ i Monterey (helt eksakt på Pebble Beach) i Californien. Træet står på en bjergskråning som kan ses fra 17-Mile Drive, der er en af de smukkeste strækninger på Highway 1, der er også kaldes Pacific Highway. Pacific = Stillehavet.

Hvilken by?

I byen kan man blandt andet besøge Dodger Stadium og Beverly Hills.
Show hint
Correct! Wrong!

Vi er på Griffith Observatory, som besøgende har gratis adgang til. Udsigten herfra er formiddabel.

Hvilken stat?

Vi skal så langt mod syd, som man kan komme i USA.
Show hint
Correct! Wrong!

Southernmost Point - eller USAs sydligste punkt - ligger længst ude på Florida Keys - nemlig i den lille by Key West, som lokker med caribisk stemning og dejligt klima året rundt.

Hvad er det amerikanske navn for en autocamper?

Autocamperen er et yndet køretøj til ferie og fritids-formål blandt amerikanerne - og det har smittet af på navnet.
Show hint
Correct! Wrong!

"Recreational Vehicle" betyder fritidskøretøj. Ofte kaldes køretøjet også en RV. "Motorhome" hører man også.

USA Quiz Pro
Av - det var ikke ret godt! Der er virkelig grund til at tage på rejse

Du havde 0 til 3 rigtige svar - så mon ikke, at det er på tide, at du får planlagt en tur til USA, så du kan få det hele ind under huden? Følg linket og læs mere om USA.
Godt! Du klarede quizzen rigtigt fint. Men mon ikke det er bedst, at du alligevel tager på en USA-ferie snart for at blive endnu bedre?

Frem med kortet og begynd at læg planer. Du kan også lade dig inspirere af vores mange skarpe tilbud.

USA quiz - Er du en Einstein eller en novice?

WOW - Du er en sand Einstein og ved det meste om USA. Det er da værd at dele med vennerne på Facebook!

Share your Results:

Få et godt tilbud på autocamper i USA

Har du lyst til selv at opleve USA i auticamper? Så kan du se nogle af vores bedste tilbud her. Du kan også gå til vores inspirationsside om autocamper i USA og få mere information.

Stor natur venter

Når det kommer til naturoplevelser i USA, er kunsten at vælge. For USA er et skatkammer af fantastisk natur. I Yosemite, som ligger nogle timers kørsel fra San Francisco, finder du alpinske landskaber med brusende vandfald. Her er et sublimt net af vandrestier og camping lige i hjertet af parken. Længere mod nord lokker Yellowstone Nationalpark, hvor du kan gå på udkig efter bjørne og bisonokser – eller udforske det vulkanske aktiviteter i området – og dem er der rigeligt af!

Nationalparker på stribe

450 km øst for Las Vegas venter ørkenen og de eroderede ørkenlandskaber omkring Grand Canyon. Herfra er afstandene til de lige så skønne nationalparker Bryce Canyon og Zion National Park i øvrigt overkommelige. Det er også i dette område, at du kan komme tæt på indianerne, f.eks. ved at tage på en vandretur med en indianerguide til Antelope Canyon eller Mesa Verde.

Strandferie og sol i Florida

Men USA er mere end storbyer og natur. I USA finder du også nogle af verden flotteste strande. Er du til strand og sol, så anbefaler vi her hos Autocampers.dk Florida. Her finder du tusindvis af kilometer strand – af alle slags. Er du til blødt sand og et roligt (børnevenligt) hav, så stil sigtekornet ind på golfkysten (vestkysten). Vil du hellere have vind i håret og store bølger, så er det kysten ud mod Atlanterhavet, du skal stile efter. Du kan også gøre begge dele, for afstandene i Florida er overkommelige. Og nu du er i gang med at udforske, kan du lige så godt slå vejen omkring forlystelsesparkernes højborg Orlando og Everglades, hvor aligatorne lurer i vandoverfladen.

Du kan rejse hele året

USA rejser i autocamper kan gennemføres hele året. USA er nemlig et enormt stort land. Det har den fordel, at du kan rejse til USA og finde godt vejr året rundt. I Florida skinner solen så godt som hver dag, og i den sydlige del kommer temperaturerne sjældent under 20 grader. Ved de store nationalparker omkring Las Vegas er himlen som regel også blå – sommer som vinter. Her er der fastlandsklima, så nætterne er kolde om vinteren. Derimod er dagene som regel lune, og man kan fint nyde både frokost og picnic-kaffe under åben himmel.