Vælg en side

Stor guide til forsikringer:

Alt om autocamper forsikring – på dansk

Autocampers.dk præsenterer her – som de første nogensinde – den ultimative guide til forsikring, når du lejer autocamper PÅ DANSK. Guiden er et nyttigt værktøj til dig, der planlægger en rejse med autocamper i USA, Canada, Australien eller New Zealand og ønsker at få 100% styr på forsikringerne – uden at betale for meget.

Forsikringer kan  være noget at det sværeste at forstå, når man lejer bil eller autocamper i udlandet. Det har Autocampers.dk nu gjort noget ved – og her får du en stor guide til forsikringer, deres dækning, deres selvrisiko samt dine muligheder for at optimere.

Bliv klog på reglerne

Forsikringerne på lejede autocampere varierer fra land til land, men også fra udlejer – og derfor gælder det om at holde tungen lige i munden, når du bestiller din autocamper. Er tyveri dækket? Hvad sker der, hvis du punkterer? Er der selvrisiko? – og hvor stor er den? Alt dette får du svar på i Autocampers.dks nye guide.

Det gælder helt generelt for de store udlejere, at: 

  • Forsikring er inkluderet i lejen
  • Forsikringen omfatter på skade på det lejede køretøj og på tredje part
  • Der er selvrisiko på autocamper forsikringer

Men her hører lighederne også op. Der er nemlig stor forskel på selvrisikoens størrelse.

Find din pris

Når uheldet er ude, så er det godt kende sin forsikring. Dækker den? Er der selvrisiko? Er der hjælp at hente i rejseforsikringen? Det giver Autocampers.dks store guide til autocamper forsikring svar på.

USA fører an

I USA er selvrisikoen forholdsvis lille og sjældent højere end 1.500 amerikanske dollars.

  • El Montes selvrisiko er på kun 1.000 dollars (knap 7.000 kr.)
  • Cruise America, som er danskernes foretrukne autocamper udlejer, har en selvrisiko på 1.500 dollars (ca. 10.000 kr.)

Canada er en blandet affære

Vil du til Canada og opleve den fantastiske natur i autocamper, så hold godt øje med betingelserne. Her er den nemlig stor forskel på selvrisikoen.

  • Cruise Canadas selvrisiko er på 1.500 canadiske dollars (ca. 7.500 kr.)
  • Fraserway, som udlejer autocampere i luksusklassen, opererer med en selvrisiko på hele 7.500 canadiske dollars (ca. 38.000 kr.).

Høj selvrisiko er normalt Down Under

Også i Australien og New Zealand er forsikring inkluderet i lejen af autocamper. Men her skal man virkelig holde øje med selvrisikoen. Den svinger nemlig alt efter autocamperens beskaffenhed. I nogle tilfælde kan den blive temmelig høj, helt op til 8.000 australske dollars (ca. 36.000 kr.). Selvrisikoen afhænger af autocamperens størrelse og alder.

Du kan undgå selvrisiko

Det gælder for alle udlejere, at de tilbyder ordninger, der enten reducerer eller eliminerer selvriskoen. Det koster naturligvis lidt ekstra.

En alternativ mulighed er at tjekke betingelserne i din rejseforsikring. Det er nemlig ofte sådan, at rejseforsikringen dækker selvrisikoen – også på autocampere. Du kan se hvordan nogle af de største forsikringsselskaber dækker selvrisiko her.