Vælg en side
Rejsende

Autocamper
Sydøen

Søg og bestil autocamper her!

FORSIDE » Autocamper New Zealand » Autocamper Christchurch

Autocamper Christchurch

Det fleste, som rejser til New Zealand for at opleve landet med autocamper – eller campervan, som køretøjet ofte bliver kaldt på disse kanter – starter eller slutter rejsen i Christchurch, som ligger på Sydøen (South Island). 

Vælger du at starte rejsen i Christchurch, venter store oplevelser, lige om hjørnet. Læg for eksempel en sydlig rute fra Christchurch og oplev smukke Mount Cook, sydkysten med Dunedin og delfiner samt Fiordlands smukke fjorde og regnskov længst mod sydvest. Herfra kan du køre op langs den barske og forrevne vestkyst, hvor gletsjere vokser ind i tæt bregneskov for at ende længt mod nord på Sydøen, hvor du blandt finder den vidunderlige nationalpark Abel Tasman, der indbyder til ture på cykel, til fods eller i kajak.

Eventyret kan passende fortsætte på Nordøen, som du nemt kommer til ved at tage færgen fra charmerende Picton.

Nem leje af autocamper i Christchurch

Autocampers.dk formidler autocampere i Christchurch i alle størrelser og prisklasser. Hos Autocampers.dk kan du:

Autocamper i alle størrelser og prisklasser

Du kan vælge mellem autocampere fra tre forskellige brands:

Mighty har campere til 2, 3, 4 og 6 seks personer. Du får et køretøj, der har en del år på bagen, men du får også en autocamper til en særdeles attraktiv pris.

Britz autocampere findes også i alle størrelser. Vognene er maksimalt 5 år gamle, og de fleste har masser af udstyr. Du kan leje og medtage cykler på flere af modellerne, som alle er certificeret til såkaldt freedom camping.

MAUI leverer nye, lækre autocampere, som er maksimalt to år gamle. De har alle toilet, bad og køkken, og der er kælet for detaljerne overalt. Også hos MAUI er der på udvalgte vogne plads til cykelholder og cykler, ligesom du lovligt kan kaste dig ud mulighederne for freedom camping.

Indholdet på siden er sammensat af Dorte Kuula, stifter af Autocampers.dk og New Zealand-ekspert.

 

Afstande til og fra Christchurch

Christchurch er den største by på New Zealands Sydø. Selvom New Zealand er et relativt lille land, skal man passe på med at undervurdere afstandene. Vejene er typisk smalle og snoede, og der er forbavsende få motorveje og motortrafikveje. Så beregn rejsetiden forsigtigt, så du har god tid til oplevelserne.

Tabellerne nedenfor angiver vigtige afstande i kilometer og viser den estimerede køretid. 

Sydøen

Mi/Km

Tid (t:mm)

Fra Christchurch til:
Milford Sound 480/772 10:40
Mount Cook 206/331 4:55
Nelson 263/423 6:15
Picton 209/336 5:00
Queenstown 302/486 7:15

Christchurch – havernes by

Christchurch er Sydøens største by og hjem for cirka 300.000 indbyggere. Byen betegnes ofte som den mest engelske by uden for England. Bygningerne har et tydeligt engelsk præg og mange gadenavne er tydeligvis givet med inspiration i det angelsaksiske univers.

De mange engelske immigranter bragte også deres passion for havekunst med sig til New Zealand, og allerede i 1863 blev byens botaniske have grundlagt. Den er omgivet af Hagley Park, og flere steder i byen finder du smukke blomsterhaver med pelargonier, georginer og krysantemum. Øgenavnet The Garden City er set i lyset af dette ikke overraskende.

På turen fra Christchurch kan du køre over Canterbury-sletten og gøre stop ved den idylliske Church of the Good Shepherd. Her er altertavlen skiftet ud med et stort panorama-vindue med frit udsyn til bjergene, der spejler sig i Lake Tekapo.

Hagley Park i Christchurch demonstrerer tydeligt byens forkærlighed for haveanlæg. Særligt smuk er parken, når kirsebærtræerne blomstrer.

Church of the Good Shephard  er et oplagt stop på rejsen til eller fra Christchurch i autocamper.

Sydøens højdepunkter på en rejse i autocamper

New Zealands Sydø (South Island) byder på fantastisk natur fra evig is i bjergene over dybe, grønne fjorde til idylliske kystlandskaber og fantastiske vinområder helt mod nord. Her får du indtryk af de oplevelser, der venter.

Mount Cook

Mount Cook er New Zealands højeste bjerg og hjørnestenen i en af landets mest imponerende nationalparker. 33% af nationalparkens areal er dækket af evig is og sne, men det er ingen hindring for at opleve dette smukke område, som kan udforskes fra Mount Cook Village og i øvrigt er velforsynet med godt markerede vandreruter.

Området omkring Hooker Valley byder på gode muligheder for en kort eller lang gåtur i Mount Cook National Park, som byder på nogle af New Zealands smukkeste landskaber. 

Glæd dig til en enestående naturoplevelse, når du triller ind i Mount Cook National Park i din autocamper. Her ses bjerget med Lake Punaki i forgrunden.

 

Dunedin

Dunedin er grundlagt i 1848 af skotske immigranter. I 1860’erne skete det, der for altid ændrede byen; der blev fundet guld. Masser af guld.

Hyg dig i Dunedin, som stadig emmer af skotsk atmosfære, eller tag en tur til Otago Peninsula, som er et eldorado for naturelskere. Ved Taiaro Head ligger en koloni med kongealbatrosser, som yngler på fastlandet. Her er det også muligt at opleve den sjældne guløjede pingvin.

The Yellow Eyed Penguin Conservations Reserve blev grundlagt på initiativ fra lokale, og det har udviklet sig til at være både en turistattraktion og et forskningscenter. Gennem et netværk af overdækkede og camouflerede gange kommer du ualmindelig tæt på pingvinerne, som er meget sky af natur.

Nær Dunidin kan du møde den sjældne gul-fodede pingvin.

På Otago halvøen holder kongealbatrossen, som har et vingefang på op til tre meter, til.

Queenstown

Turen går fra Dunedin til Queenstown, New Zealands action-by nummer et. Her kan du springe i faldskærm, sejle i jetbåd og prøve en zip-line. Men der er også mulighed for at nyde den skønne natur, som omgiver byen. Tag for eksempel på en vandretur, eller begiv dig ud på en tur på mountainbike. Drømmer du om at prøve et elastikspring, så er Queenstown også det helt rette sted at udleve den drøm. 

Fiordland National Park

Fiordland National Park er storslået og et af de smukkeste steder i New Zealand. Parken, som er på størrelse med Jylland, hører til blandt de flotteste naturområder i hele verden.

Her falder 8.000 mm regn om året med det resultat, at bjergsiderne er et orgie af mos, bregner og kæmpetræer, som dækker bjergene. Vandet giver også kraft til vandfaldene, der vælter ud over bjergsiderne. Igennem dette grønne, junglelignende landskab skærer smalle, dybe fjorde sig ind på kryds og tværs. Og hernede kan du tage på en spektakulær sejltur.

Oplever du området på en solskinsdag, bliver du mødt af blikstille vand, der reflekterer de grønklædte bjergsider og en dybblå himmel. Men tag det roligt selvom vejret er gråt og vådt. Oplevelsen er lige så stor på en regnvejrsdag, hvor tunge skuer hviler tungt over de stejle bjergsider.

Vil du opleve Fiordland fra vandsiden, så tag et kig på mulighederne for en sejltur her.

Milford Sound i Fiordland National Park er et must på en rejse til New Zealand.

Routeburn Track byder på naturoplevelser i særklasse. Turen, som går igennem to nationalparker, er på 32 km. Undervejs er der flere hytter, hvor man kan overnatte.

Franz og Fox Glacier

Når du bevæger dig mod nord langs vestkysten, afløses de dybe fjorde efterhånden af mere bjergrige landskaber, og her finder du Sydøens to store gletsjere; Franz Josef og Fox.

Franz og Fox’ lange tinger af evig is smyger sig ned ad bjergsiden, hvor de rammer den tempererede regnskov ganske tæt på kysten.

Du kan vandre på gletsjeren med guide eller tage på helikoptertur og se det hele lidt fra oven.

Bemærk, at campingpladserne er få i dette område, så bestil plads hjemmefra, hvis du vil være på den sikre side.

Fox Glacier strækker sig helt ned i den temparerede regnskov.

Vestkysten på Sydøen (West Coast) byder på mange spændende steder.  Her er det Lake Matheson, hvor du kan se kæmpebregner.

Hokitika

Fra Sydøens gletsjere kan du fortsætte nordpå gennem dramatiske og barske landskaber til hyggelige Hokitika, som har udnævnt sig selv til jadens hovedstad. Jade eller ej; byen er først og fremmest elskelig på grund af den herlige natur omkring byen, herunder især perlen Hokitika Gorge, som byder på det smukkeste turkisblå vand, du nogensinde vil se.

Nelson

Området omkring Nelson er mest kendt for nationalparken Abel Tasman, som byder på gode vandreruter gennem frodig regnskov til små hyggelige sandstrande. Parken kan også udforskes i kajak, hvor du nemt kan komme fra den ene lille bugt til den næste. Her er tale om virkeligt dejligt område, så planlæg med nogle dages ophold her, hvis I kan lige smukke landskaber og aktiv ferie.

Husk også at gøre stop i Punakaiki, hvor du kan opleve de kendte Pancake Rocks.

Flere af vores autocampere giver dig mulighed for at medtage cykel. I vindistrikterne omkring Nelson får du fuld glæde af den.

Marlborough Sounds længst mod sydvest på Sydøen frister med smukke landskaber og masser af ro.

Færge mellem Nordøen og Sydøen

Fra Picton på Sydøen går der færge til Wellington på Nordøen. Sejlturen tager tre timer, og det er en smuk tur, hvor du har fantastisk udsyn til skærgården, inden du kommer ud på åbent hav.
Bestil plads på Interislander færgen her. I bestillingsflowet skal du opgive antal passagerer samt specificere dit køretøj. Her skal du vælge ”campervan” og ikke motorhome.

Leje af autocamper på Sydøen hos Autocampers.dk

Autocampers.dk samarbejder tæt med THL, som er den største udlejer af autocampere i New Zealand. THL tilbyder campevans i alle prisklasser og størrelser og har udlejningsstationer flere steder i New Zealand – blandt andet i Christchurch på Sydøen.

Maui, Britz og Mighty er alle ejet af THL.

Gode tilbud på autocamper i Christchurch

Prisen på autocampere er dynamisk og bliver justeret mindst en gang om ugen. Når efterspørgslen på autocampere er stor, så stiger prisen. Når efterspørgslen falder, så falder prisen også. Og dén viden kan du få glæde af, når du planlægger din rejse i autocamper i New Zealand.

Rent økonomisk er det en stor fordel, hvis du kan rejse uden for skolernes sommerferie. Og her er det primært den new zealandske sommerferie, som begynder ved juletid og strækker sig langt ind i januar, der påvirker priserne. Der er mange penge at spare ved at undgå den. En anden fordel er, at der er knap så mange mennesker på campingpladser og ved det store attraktioner.

Man kan køre autocamper hele året omkring Christchurch og på Sydøen- også om vinteren.

Prisen på leje af autocamper er faktisk lavest i vores sommerhalvår. De aller laveste lejepriser finder du i maj, juni og juli måneder.

Uanset, hvad du vælger, er Christchurch og New Zealand fantastiske er opleve med en autocamper.

Lej en autocamper

Brænder du efter at komme ud at opleve Nordøen og resten af New Zealand i en autocamper?
Så klik her for at gå til markedets bedste priser og bestil din næste rejse i autocamper online.

Vær tryg, når du bestiller

Fleksibilitet: Fri afbestilling på mange lejer

Hos Autocampers.dk kan bestille din autocamper nu UDEN at betale noget som helst. Og dermed har du også fri afbestilling. Muligheden gælder mange lejer i USA, Canada, Australien og New Zealand. I nogle tilfælde er det ikke muligt for os at tilbyde fri afbestilling. Er det tilfældet har vi sat depositum så lavt som overhovedet muligt. Læs mere om fri afbestilling her.

Tryghed på vejen: Gratis vejhjælp 24/7

Når du rejser med autocamper med Autocampers.dk, har du adgang til gratis vejhjælp hele døgnet. Vejhjælpen hjælper dig, hvis du har spørgsmål til betjening af autocamperen, hvis du oplever nedbrud eller kommer ud for at uheld. 

Vejhjælpen er engelsksproget.

Ingen overraskelser: Alle ordinære skatter og afgifter er inkluderet

Vi har indregnet alle skatter og afgifter såsom moms og miljøafgifter i prisen. Enkelte amerikanske stater opkræver dog visse mindre afgifter lokalt.

Autocampers.dk oplyser dig så vidt muligt om sådanne afgifter forud for køb, så du undgår ubehagelige overraskelser på rejsen.

Sikkerhed i højsædet: Alle nødvendige forsikringer er inkluderet fra start

Alle forsikringer er inkluderet i lejeprisen, så du slipper for at bekymre dig om dækningen.

Vær opmærksom på, at selvrisikoen varierer alt efter, hvilket land du kører autocamper i.

Selvrisikoen er normalt på 1.500 dollars i USA og Canada. I Australien og New Zealand er selrisikoen i visse tilfælde 7.500 australske eller new zealandske dollars. Det er muligt at reducere selvrisikoen til kr. 0 mod et tillæg.

Mange rejseforsikringer dækker selvrisiko på lejede køretøjer. Se forsikringsbetingelserne eller kontakt dit forsikringsselskab for eksakt information.

Hvis du lejer en autocamper og har selvrisiko, vil du blive opkrævet et depositum ved afhentning. Depositum refunderes ved aflevering af autocamperen.

Autocampers.dk gør ferie i autocamper nemt og billigt

Hos Autocampers.dk sætter vi en ære i at tilbyde skarpe priser på leje af autocampere - uanset, om du skal på kør selv ferie i USA, Canada, Australien eller New Zealand.

Vi viser de bedste tilbud frem på webben, og vi deler alle priser med dig, så du kan optimere dit køb. Og så kunne vi ikke drømme om at stille krav om, at du skal købe hverken fly eller hotel hos os. Vi ønsker nemlig, at du skal have frihed til selv at bestemme, hvor du vil købe din rejse.

Værdi for pengene: Meget er inkluderet i prisen

Når du lejer autocamper hos Autocampers.dk, vil du erfare, at mange ydelser og services er inkluderet i prisen fra start.

I USA og Canada er det eksempelvis gratis at tilføje ekstra førere. Faktisk kan alle rejsende på 21 år eller derover, som er i besiddelse af et gyldigt kørekort, blive registreret som fører af autocamperen.

For at blive registreret som fører skal man møde op ved afhentning af autocamperen. Kørekort skal medbringes.

I Australien og New Zealand er køkkenservice, dyner, håndklæder og sengetøj inkluderet i basislejen helt fra start. Så det behøver du slet ikke tænke på. Og lejer du en firehjulstrækker, så følger der i visse tilfælde også telte og soveposer med.

Nemme at køre: Kræver kun et lille kørekort

Uanset autocamperens størrelse, så er det lille kørekort tilstrækkeligt. Bemærk dog, at du skal have et internationalt kørekort på lejer i Australien og New Zealand.

Et internationalt kørekort gælder ét år og koster kun 25 kr. (2018).

Du får dit internationale kørekort i kommunens borgerservice, og du skal møde personligt op og medbringe:

  • dit gyldige, danske kørekortet
  • pasfoto efter gældende regler.

Derfor skal du vælge autocampers.dk

Z

Enkel bestilling

Køb online og find selv den lejeaftale, der passer bedst til dig – på dansk!

Z

Stort udvalg

Vi formidler autocampers i mange størrelser og prisklasser – og også en, der passer dig.

Z

Stærke priser

Vi har skåret ind til benet i alle led – og tilbyder derfor markedets skarpeste priser.