Vælg en side

Find svar på alt om ferie i autocamper

 

Den ultimative autocamper FAQ finder du her.

For at gøre det nemt for dig at leje og køre autocamper, har vi udarbejdet branchens mest omfattende FAQ omkring leje af og kørsel med autocampers i Nordamerika. Få svar på dine spørgsmål ved at søge eller scroll på siden. Finder du ikke ikke det FAQ, du leder efter, kan du sende dit spørgsmål til Autocampers.dk. Vi gør vores yderste for at svare hurtigt.

Afhentning og aflevering (14)

Ja! Det kræver kun et almindeligt kørekort i kategori B at leje og køre en autocamper – og uden for Europa gælder det uanset autocamperens størrelse.

Et almindeligt kørekort i kategori B er tilstrækkeligt, hvis du vil køre autocamper i USA og Canada

Et almindeligt kørekort i kategori B er tilstrækkeligt, hvis du vil køre selv en stor autocamper i USA og Canada.

I Europa finde enkelte vogne, der er så store, at du skal have stort kørekort for at køre dem. Det fremgår tydeligt, hvis der er krav om stort kørekort, når du bestiller.

Når du tager på ferie i en autocamper, er det en god ide at pakke din bagage i en blød taske. Så kan du nemlig folde tasken sammen og stuve den ad vejen, når du har pakket ud i autocamperen.

God opbevaringsplads

I alle Cruise Americas autocampere er der skabe med opbevaringsplads til din bagage i bodelen. Desuden har alle modeller et bagagerum. Lejer du en C19-model skal du dog være opmærksom på, at bagagerummets størrelse er begrænset. I de store C25 og C30 modeller er bagagerummet væsentligt større.

Bagagerummet kan aflåses i alle modeller.

Lad kufferten blive på udlejningsstationen

Vil du slippe for at bruge plads på din kuffert/taske under rejsen i autocamper, er du velkommen til at lade den stå på den station, hvor du afhenter din autocamper. Servicen er gratis, men kan naturligvis kun benyttes, hvis du afleverer autocamperen samme sted som du afhenter den.

Cruise America er den udlejer, der har flest stationer til afhentning og aflevering i hele USA. Du kan se, hvor du kan hente en autocamper/motorhome nedenfor.

Læs mere om Cruise America.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente eller aflevere din autocamper.

Her ligger Cruise Americas og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente og aflevere din autocamper googletest.

Envejsleje er muligt

Det er muligt at afhente autocamperen/motorhomet/RV’en på én station og aflevere på en anden (såkaldt envejsleje) googletest. Så det er kun fantasien, der sætter grænser for eventyret. Læs mere om envejsleje.

Find prisen på leje af en camper her googletest.

Cruise America er den udlejer, der har flest stationer til afhentning og aflevering i hele USA. Du kan se stationerne på kortet nedenfor.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente eller aflevere din autocamper.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente eller aflevere din autocamper.

Envejsleje er muligt

Det er muligt at afhente autocamperen/motorhomet/RV’en på én station og aflevere på en anden, så det er kun fantasien, der sætter grænser for eventyret. Læs mere om envejsleje.

Tjek prisen

Vil du se, hvad det koster at leje autocamper med afhentning og aflevering i de viste byer, så gå til vores bestillingsside og søg priser. Du kan også tage et kig på vores mange pakker med aktuelle tilbud.

Der er ganske få, men vigtige punkter at huske, når du afhenter en autocamper fra Cruise America.

Hvad skal jeg huske?

 1. Fører skal have tilbragt mindst en nat i USA/Canada forud for afhentning af autocamperen. Dette af hensyn til trafiksikkerheden.
 2. Du skal ringe til afhentningsstationen dagen før, du skal hente camperen. Under samtalen aftaler I, hvornår camperen skal hentes. Telefonnummeret får du i forbindelse med din bestilling.
 3. Dem, der skal køre autocamperen, skal være til stede, når vognen afhentes, og førere skal medbringe kørekort (kategori B er tilstrækkeligt). Det er gratis at få registreret ekstra førere.
 4. I skal medbringe et kreditkort til betaling af depositum på USD 500.
Cruise Americas autocampere står side om side og venter på deres nye lejere

Cruise Americas autocampere står side om side og venter på deres nye lejere.

Nej, det er under ingen omstændigheder tilladt at føre autocamperen over Mexicos grænse – heller ikke på korte ture.

Ja, det er fuldt muligt at leje autocamperen i Canada og køre fra Canada til USA. Det eneste krav, der gælder, er, at autocamperen skal afleveres i samme land, som den blev afhentet.

ESTA kræves ikke

Det er oven i købet nemt at tage på tur fra Canada til USA, for du behøver ikke at spekulere på visum i form af ESTA. Hvis du ankommer til USA fra Canada via vej eller færge, behøver du nemlig ikke ESTA. Læs mere om reglerne her.

Se her, hvor du kan hente og aflevere autocampers fra Cruise America og Cruise Canada:

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer. Det er muligt at køre fra Canada til USA, hvis du ønsker det.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer. Det er muligt at køre fra Canada til USA, hvis du ønsker det.

Kører du længere, end du har betalt for, bliver du opkrævet USD 0,35 pr. mile, du har kørt for langt. Det sker, når du afleverer din autocamper.

Autocampers.dk har til dato ikke set eksempler på, at denne pris er bedre end den, Autocampers.dk tilbyder ved bestilling. Tværtimod. I alle de stikprøver, vi har taget, koster det 9-15% mere at betale miles ved aflevering.

Du kan hente din autocamper fra kl. 13.00 (1.00 PM). Bemærk dog venligst, at afhentning kan på visse steder begynder tidligere på lørdage.

Du bedes ringe til stationen, hvor du henter autocamperen, dagen i forvejen og aftale tidspunktet nærmere.

Der gives ingen kompensation ved for sen afhentning.

Det er ikke muligt at afhente en autocamper på søndage. Ligeledes kan afhentningsstationerne være lukket på amerikanske/canadiske helligdage. Her på Autocampers.dk er det ikke teknisk muligt at gennemfære en bestiling af en autocamper med afhentning på en dag, da afhentningsstationen er lukket. Dermed kan du være helt rolig, når du bestiller. 

Vigtig information: Cruise America stiller krav om, at autocamperens fører skal have tilbragt mindst én nat i USA forud for afhentning af autocamperen.

Vil du hente tidligere?

Ønsker du at hente autocamperen tidligere end kl. 13.00, så skal du investere i Express Service (også kaldet Early Bird Departure Special). Express Service giver dig adgang til at hente din autocamper allerede fra kl. 9.00, og dermed får du væsentligt mere tid med autocamperen.

Du skal aflevere autocamperen tidligst kl. 9.00 og senest kl. 11.00 på afleveringsdagen.

Afleverer du for sent, vil du blive pålagt en afgift på USD 25 pr påbegyndt time efter kl. 11.00. Afgiften betales direkte til Cruise America/Cruise Canada.

Har du brug for at aflevere senere på dagen, kan du overveje at tilkøbe Express Service.

Autocamperen skal i øvrigt afleveres i samme stand, som du modtog den, dvs. rengjort, med fulde ferskvandstanke og tomme spildevandstanke.

Det kan være rart at vide, hvad skal der foregå ved afhentning af autocamperen.

Afhentning af din autocamper kan begynde fra kl. 13.00. Du skal ringe i forvejen og aftale, hvornår du kommer.

Registrering og depositum

På stationen er der lidt papirarbejde, der skal på plads. Dels skal føreren/førerne af autocamperen registreres, og dels skal du betale et depositum på USD 500. Pengene hæves på dit kreditkort og refunderes, når du afleverer autocamperen.

Du har også mulighed for at tilkøbe ekstra miles/kilometer og udstyrspakker, hvis du ikke allerede har bestilt disse hjemmefra.

Autocamperen gennemgås

Hernæst følger en gennemgang af din autocamper. Du bliver introduceret til de vigtige betjeningspaneler og får en gennemgang af tanke, gasforsyning mm. Cruise America gennemgår desuden autocamperen for buler og skrammer. Du vil blive bedt om at underskrive et dokument, som kortlægger disse. Det sker for at sikre, at du ikke kan gøres ansvarlig for disse skader, når du afleverer autocamperen.

Du har fin mulighed for at pakke ud og komme på plads i autocamperen, inden du forlader stationen og sætter ud på dit eventyr i autocamper.

God forberedelse er første skridt til en god rejse. Autocampers.dk ønsker at gøre det så nemt som muligt at leje og køre i autocamper/motorhome/RV. Derfor har vi samlet alle de ressourcer, der er relevante for dig, der snart skal ud at køre autocamper.

Har du bestilt en autocamper hos Autocampers.dk, vil du modtage en mail med al nødvendig information ca. 3 uger før din afrejse.

3 nyttige tips

Kort fortalt er der to vigtige ting, du med fordel kan gøre inden afrejse:

1) Gennemlæs det materiale, du modtager fra os grundigt. Her finder du information om afhentning, forsikring mm. Vi medsender også nyttige tip omkring parkering og camping, når vi har noget relevant at dele.

2) Gennemfør online check in i god tid. Du finder linket på din ordrebekræftelse.

3) Lær af andre – Der findes gode Facebookgrupper og masser af Youtube-videoer samt websteder med inspiration og information om ferie i autocamper. Brug noget tid på at søge, og du vil helt sikkert finde tips og info, som kan bruges.

Flyforsinkelse? Dine rettigheder som flypassager giver tryghed på rejsen – også hvis dit fly bliver forsinket.

Flyforsinkelse? Dine rettigheder som flypassager giver tryghed på rejsen – også hvis dit fly bliver forsinket. 

Når du bestiller en autocamper hos Autocampers.dk, beskytter dine rettigheder som flypassager dig glimrende i det tilfælde, at flyet skulle blive forsinket eller aflyst. Du har nemlig ret til kompensation og godtgørelse for de udgifter, som flyforsinkelsen medfører. Læs mere om reglerne for flyforsinkelse her.

Det er vigtigt at kende sine rettigheder som flypassager, når man skal ud på en længere rejse. Rettighederne stiller dig nemlig rigtigt godt, hvis du f.eks. skal på roadtrip i autocamper i USA eller Canada.

 

Du skal rejse fra en EU lufthavn

Dine rettigheder som flypassager gælder kun, hvis du rejser fra en lufthavn i EU, eller hvis du skal flyve til en lufthavn i EU med et EU-flyselskab. Bemærk også, at du kun har krav på kompensation, hvis forsinkelsen eller aflysningen skyldes andet end arbejdsnedlæggelse eller uvejr.

Mindre end 2 timers forsinkelse

Er dit fly forsinket, men ikke mere end 2 timer, så er der sørget for, at du ikke skal sulte eller tørste. Gå blot til flyselskabets skranke i lufthavnen eller til selve gaten. Her udleveres en kupon (en såkaldt voucher), som du kan bruge i lufthavnen til at købe mad og drikke for. Regn med at få måltider til en værdi af ca. 80 kr. til morgenmad og ca. 150 kr. til aftensmad.

Mere end 2 timers forsinkelse

Ved mere end 2 timers forsinkelse, bliver reglerne mere komplicerede.

Er dit fly så forsinket, at du er nødt til at overnatte i lufthavnen, kan du bede om at få betalt et hotelværelse samt eventuel transport til og fra lufthavnen. Du har samtidig ret til at få dækket omkostninger til mad og drikke. Kontakt dit luftfartselskab i lufthavnen og lad selskabet anvise en løsning.

Mere end 3 timers forsinkelse

Ved mere end 3 timers forsinkelse ændrer reglerne sig – til din fordel. Du har nemlig – ud over retten til kost og logi også ret til økonomisk kompensation.

 • Ved flyvninger på 1.500 kilometer eller kortere: 250 euro
 • Ved flyvninger mellem 1.500-3.000 kilometer: 400 euro
 • Ved flyvninger over 3.500 kilometer til destinationer uden for EU: 600 euro

Flyselskabet skal udbetale kompensationen kontant – enten som en bankførsel eller via en bankcheck. Forsøger flyselskabet at spise dig af med værdikuponer (vouchers), har du mulighed for at afvise disse. Du har nemlig krav på at få din kompensation udbetalt i penge.

Mere end 5 timers forsinkelse

Her gælder de samme krav som ved mere end to timers forsinkelse. Derudover har du også mulighed for helt at afbryde din rejse og få refunderet det beløb, flybilletten har kostet.

Hvis dit fly er overbooket

Nogle flyselskaber overbooker deres fly. Det betyder, at de sælger flere billetter end der er sæder i flyveren. Flyselskaberne gør det, fordi de ved, at der ofte vil være passagerer, der ikke dukker op til flyvningen – og de vil ikke risikere at flyve med ledig kapacitet på flyet.

Men det sker ind i mellem, at alle passagerer dukker op på en overbooket afgang. Og så er det måske dig, de kontakter for at spørge, om de må ændre din rejse mod en kompensation.

Kompensationen udmåles efter samme system som ved forsinkelse. Så den afgørende faktor er, om du kommer frem med mere end to, tre eller fem timers forsinkelse.

Aflysning af fly

Hvis dit fly er aflyst på grund af andre forhold en dårligt vejr eller varslet arbejdsnedlæggelse, så er det stadig flyselskabet, der hæfter for aflysningen. I dette tilfælde kan du selv bestemme, om du vil have en plads på det næste fly, eller om du vil have pengene retur for billetten – og så selv finde en billet. Husk, at du skal være checket ind og møde op i lufthavnen, hvis du vil søge om kompensation for et aflyst fly.

Erstatning for økonomiske tab

En forsinkelse kan betyde, at du misser nogle af de aftaler eller oplevelser, du har på din destination. Det kan være en hotelovernatning eller et forsinket fremmøde til den station, hvor din autocamper skal hentes. Det kan være både ærgerlig og kostbar oplevelse af gå glip af længe ventede feriedage, men heldigvis er der hjælp at hente i lovningen også her. Igen er det nemlig muligt at kræve kompensation fra dit flyselskab. Det samme gælder, hvis forsinkelsen påfører dig ekstraudgifter.

Vigtig information:

 • Du skal kunne dokumentere dine udgifter, så pas godt på kvitteringer og andet, der kan godtgøre dine udgifter.
 • De udgifter, du søger kompenseret, skal være rimelige. Således er udgifter på et kasino i Las Vegas IKKE noget, du kan få godtgjort. Det samme gælder en fin middag på en Michelin restaurant.

Alt i alt kan du få erstatning på op til 39.050 kroner for de økonomiske tab, der er forårsaget af en flyforsinkelse- eller aflysning.

Kontakt din autocamper udlejer

Hvis dit fly er så forsinket, at du ikke kan nå frem til afhentning af din autocamper på det aftalte tidspunkt, er det vigtigt, at du straks giver udlejer besked. Du skal bruge det telefonnummer, der er angivet på dit lejebevis. Fortæl udlejer, at de fly er forsinket og aftal nærmere omkring dit forventede ankomsttidspunkt. Så længe, at du sørger for at orientere udlejer om din forsinkelse, er autocamperen din.

Gratis klagehjælp

Det er ikke alle flyselskaber, der er lige nemme at danse med. Anerkender flyselskaberne ikke, at du skal kompenseres for flyforsinkelser, -aflysninger eller mistet bagage, er der heldigvis hjælp at hente. Du kan nemlig, helt gratis, få hjælp hos Trafikstyrelsen.

Der er også hjælp at hente i regi af EU i form af Forbruger Europa:

Derudover er der et hav af forskellige klagevirksomheder, der står klar til at hjælpe dig. En af dem er Airhelp. Vinder klagevirksomheden din sag, så du får kompensation fra flyselskabet, skal du betale en del af kompensationen til klagevirksomheden. Det betyder samtidig, at servicen er gratis at benytte, hvis klagevirksomheden ikke vinder sagen for dig.

Tilbud på autocamper

Drømmer du om at opleve USA, Canada, Australien eller New Zealand i autocamper? Så tag et kig på vores populære tilbud og få en fantistisk rejse til en fantatisk pris.

Forsinket bagage kan være til stor gene på rejsen. Men husk, at du som flypassager har rettigheder som betyder, at du kan få dækket de udgifter, som den forsinkede bagage medfører for dig.

Savner du din kuffert, er det første du skal gøre at gå til skranken i ankomsthallen og tale med en medarbejder ved flyselskabet, du har rejst med. Her skal du indgive en rapport, som personalet laver for dig. Den hedder en PIR-rapport og står for Property Irregularity Report.

Husk at gemme en kopi af rapporten. Når du har indgivet din rapport, sætter flyselskabet en efterforskning i gang i et forsøg på at finde din kuffert.

Du får dine omkostninger dækket

Herefter er det bare at vente på din bagage, men indtil da; shopping. Der findes desværre ikke 100% håndfaste regler for, hvor meget flyselskaberne dækker. Men du har ret til at købe tandbørste, deodorant, undertøj, tøj at have på og andre nødvendigheder. Husk igen at gemme kvitteringerne, så du efterfølgende kan sende dem til flyselskabets kundeservice, der så skal kompensere dig for dine køb.

For at få dækket dine udgifter skal du kontakte flyselskabet senest 21 dage efter din bagage forsvandt.

Sørg for at holde dig inden for rimelighedens grænser og køb kun absolutte nødvendigheder. Har du en rejseforsikring, er der chance for, at den også kan hjælpe, hvis din bagage ikke er nået frem.

Erstatning på op til 10.000 kr.

Det er yderst sjældent, at kufferter forsvinder helt. Men sker det, er du berettiget til en erstatning på op til kr. 10.000. Oftest dukker de op inden for et par døgn, og så vil du blive kontaktet af flyselskabet. De står herefter for at køre din kuffert til den adresse, du beder dem om.

Er du utilfreds med luftfartselskabets håndtering af din sag, kan du klage. Se vores guide angående flyforsinkelser for at få hjælp til din klage:

Flyforsinkelse? Dine rettigheder som flypassager giver tryghed på rejsen – også hvis dit fly bliver forsinket.

Flyforsinkelse? Dine rettigheder som flypassager giver tryghed på rejsen – også hvis dit fly bliver forsinket. 

Når du bestiller en autocamper hos Autocampers.dk, beskytter dine rettigheder som flypassager dig glimrende i det tilfælde, at flyet skulle blive forsinket eller aflyst. Du har nemlig ret til kompensation og godtgørelse for de udgifter, som flyforsinkelsen medfører. Læs mere om reglerne for flyforsinkelse her.

Det er vigtigt at kende sine rettigheder som flypassager, når man skal ud på en længere rejse. Rettighederne stiller dig nemlig rigtigt godt, hvis du f.eks. skal på roadtrip i autocamper i USA eller Canada.

 

Du skal rejse fra en EU lufthavn

Dine rettigheder som flypassager gælder kun, hvis du rejser fra en lufthavn i EU, eller hvis du skal flyve til en lufthavn i EU med et EU-flyselskab. Bemærk også, at du kun har krav på kompensation, hvis forsinkelsen eller aflysningen skyldes andet end arbejdsnedlæggelse eller uvejr.

Mindre end 2 timers forsinkelse

Er dit fly forsinket, men ikke mere end 2 timer, så er der sørget for, at du ikke skal sulte eller tørste. Gå blot til flyselskabets skranke i lufthavnen eller til selve gaten. Her udleveres en kupon (en såkaldt voucher), som du kan bruge i lufthavnen til at købe mad og drikke for. Regn med at få måltider til en værdi af ca. 80 kr. til morgenmad og ca. 150 kr. til aftensmad.

Mere end 2 timers forsinkelse

Ved mere end 2 timers forsinkelse, bliver reglerne mere komplicerede.

Er dit fly så forsinket, at du er nødt til at overnatte i lufthavnen, kan du bede om at få betalt et hotelværelse samt eventuel transport til og fra lufthavnen. Du har samtidig ret til at få dækket omkostninger til mad og drikke. Kontakt dit luftfartselskab i lufthavnen og lad selskabet anvise en løsning.

Mere end 3 timers forsinkelse

Ved mere end 3 timers forsinkelse ændrer reglerne sig – til din fordel. Du har nemlig – ud over retten til kost og logi også ret til økonomisk kompensation.

 • Ved flyvninger på 1.500 kilometer eller kortere: 250 euro
 • Ved flyvninger mellem 1.500-3.000 kilometer: 400 euro
 • Ved flyvninger over 3.500 kilometer til destinationer uden for EU: 600 euro

Flyselskabet skal udbetale kompensationen kontant – enten som en bankførsel eller via en bankcheck. Forsøger flyselskabet at spise dig af med værdikuponer (vouchers), har du mulighed for at afvise disse. Du har nemlig krav på at få din kompensation udbetalt i penge.

Mere end 5 timers forsinkelse

Her gælder de samme krav som ved mere end to timers forsinkelse. Derudover har du også mulighed for helt at afbryde din rejse og få refunderet det beløb, flybilletten har kostet.

Hvis dit fly er overbooket

Nogle flyselskaber overbooker deres fly. Det betyder, at de sælger flere billetter end der er sæder i flyveren. Flyselskaberne gør det, fordi de ved, at der ofte vil være passagerer, der ikke dukker op til flyvningen – og de vil ikke risikere at flyve med ledig kapacitet på flyet.

Men det sker ind i mellem, at alle passagerer dukker op på en overbooket afgang. Og så er det måske dig, de kontakter for at spørge, om de må ændre din rejse mod en kompensation.

Kompensationen udmåles efter samme system som ved forsinkelse. Så den afgørende faktor er, om du kommer frem med mere end to, tre eller fem timers forsinkelse.

Aflysning af fly

Hvis dit fly er aflyst på grund af andre forhold en dårligt vejr eller varslet arbejdsnedlæggelse, så er det stadig flyselskabet, der hæfter for aflysningen. I dette tilfælde kan du selv bestemme, om du vil have en plads på det næste fly, eller om du vil have pengene retur for billetten – og så selv finde en billet. Husk, at du skal være checket ind og møde op i lufthavnen, hvis du vil søge om kompensation for et aflyst fly.

Erstatning for økonomiske tab

En forsinkelse kan betyde, at du misser nogle af de aftaler eller oplevelser, du har på din destination. Det kan være en hotelovernatning eller et forsinket fremmøde til den station, hvor din autocamper skal hentes. Det kan være både ærgerlig og kostbar oplevelse af gå glip af længe ventede feriedage, men heldigvis er der hjælp at hente i lovningen også her. Igen er det nemlig muligt at kræve kompensation fra dit flyselskab. Det samme gælder, hvis forsinkelsen påfører dig ekstraudgifter.

Vigtig information:

 • Du skal kunne dokumentere dine udgifter, så pas godt på kvitteringer og andet, der kan godtgøre dine udgifter.
 • De udgifter, du søger kompenseret, skal være rimelige. Således er udgifter på et kasino i Las Vegas IKKE noget, du kan få godtgjort. Det samme gælder en fin middag på en Michelin restaurant.

Alt i alt kan du få erstatning på op til 39.050 kroner for de økonomiske tab, der er forårsaget af en flyforsinkelse- eller aflysning.

Kontakt din autocamper udlejer

Hvis dit fly er så forsinket, at du ikke kan nå frem til afhentning af din autocamper på det aftalte tidspunkt, er det vigtigt, at du straks giver udlejer besked. Du skal bruge det telefonnummer, der er angivet på dit lejebevis. Fortæl udlejer, at de fly er forsinket og aftal nærmere omkring dit forventede ankomsttidspunkt. Så længe, at du sørger for at orientere udlejer om din forsinkelse, er autocamperen din.

Gratis klagehjælp

Det er ikke alle flyselskaber, der er lige nemme at danse med. Anerkender flyselskaberne ikke, at du skal kompenseres for flyforsinkelser, -aflysninger eller mistet bagage, er der heldigvis hjælp at hente. Du kan nemlig, helt gratis, få hjælp hos Trafikstyrelsen.

Der er også hjælp at hente i regi af EU i form af Forbruger Europa:

Derudover er der et hav af forskellige klagevirksomheder, der står klar til at hjælpe dig. En af dem er Airhelp. Vinder klagevirksomheden din sag, så du får kompensation fra flyselskabet, skal du betale en del af kompensationen til klagevirksomheden. Det betyder samtidig, at servicen er gratis at benytte, hvis klagevirksomheden ikke vinder sagen for dig.

Tilbud på autocamper

Drømmer du om at opleve USA, Canada, Australien eller New Zealand i autocamper? Så tag et kig på vores populære tilbud og få en fantistisk rejse til en fantatisk pris.

Bestilling af autocamper (22)

Ja, du kan sagtens leje en autocamper/motorhome/RV med afhentning et sted og aflevering et andet sted. Man kalder leje af denne type for envejsleje.

Når du søger priser i vores bookingmotor, skal du blot anføre, hvor du ønske at afhente autocamperen, og hvor du ønsker at aflevere den.

Mange stationer

Og dine muligheder er mange. Når du lejer en autocamper fra Cruise America, lejer du fra den udbyder i USA, der har flest udlejningsstationer. Du kan se, hvor de ligger nedenfor.

Vær opmærksom på, at envejsleje koster et gebyr på 500-2.000 kr. Du kan se den eksakte merpris, når du søger lejepriser.

Rabat på envejsleje

Hvis du bestiller en autocamper fra Cruise America med afhentning i september eller oktober, kan du få halv pris på envejslejen. Rabatten fremkommer, når du søger priser.

Envejsleje skal godkendes

Vær også opmærksom på, at du ikke kan bestille en autocamper med envejsleje uden videre. Envejsleje skal godkendes af Cruise America, før at en bestilling af en autocamper kan godkendes. 

Her kan du hente og aflevere din autocamper:

ENVEJSLEJE - Her kan du hente og aflevere Cruise America autocampers.

Kan man leje i USA og aflevere i Canada? Se svaret her.

 

Envejsleje koster 500-2.000 kr. Prisen på envejslejen afhænger af afstanden mellem de to stationer, du kører imellem.

Jo længere afstanden er, jo mere koster envejslejen.

Du kan se, hvor meget en envejsleje koster, når du søger priser i vores booking engine. Du skal blot anføre, hvor du vil afhente din autocamper/motorhome/RV og hvor, du vil aflevere den.

Rabat på envejsleje

Hvis du bestiller en autocamper fra Cruise America med afhentning i september eller oktober, kan du få halv pris på envejslejen. Rabatten fremkommer, når du søger priser.

Alle autocampers/motorhomes/RVs fra Cruise America har en motor (og karosseri) fra Ford. Alle motorer er benzinmotorer. Størrelsen på motoren afhænger af størrelsen på autocamperen.

I den lille pick up truck camper model T17 finder du en Ford 5.0L V8 motor.

I familiemodellerne C19 og C25 ligger en fin Ford 5.4L Triton® V8 motor med 255 hestekræfter.

Den store C30’er, som har plads til op til 7 personer, er udstyret med en Ford 6.8L Triton® V10 motor med 305 hestekræfter.

Alle Cruise America autocampers har ABS-bremser, fartkontrol (cruise control), automatgear, AM/FM radio m. CD-afspiller samt aircondition i både bil-og hus-del.

Ja! Det kræver kun et almindeligt kørekort i kategori B at leje og køre en autocamper – og uden for Europa gælder det uanset autocamperens størrelse.

Et almindeligt kørekort i kategori B er tilstrækkeligt, hvis du vil køre autocamper i USA og Canada

Et almindeligt kørekort i kategori B er tilstrækkeligt, hvis du vil køre selv en stor autocamper i USA og Canada.

I Europa finde enkelte vogne, der er så store, at du skal have stort kørekort for at køre dem. Det fremgår tydeligt, hvis der er krav om stort kørekort, når du bestiller.

Surt - hvis du alligevel ikke kan rejse, er det muligt at afbestille din leje af autocamper.Ja, afbestilling er muligt.

Du kan som hovedregel fortryde dit køb i op til 7 dage. Herefter gælder reglerne for afbestilling. Er der lang tid til din leje begynder, kan får du refunderet en del af lejebeløbet.

Vi henviser til vores betingelser.

Hvis du er forsikret

Vi anbefaler, at du dækker dig ind med en afbestillingsforsikring. Læs evt. om dine muligheder hos Europæiske.

Vigtig information: Hvis du har tegnet afbestillingsforsikring, skal du kontakte dit forsikringsselskab, som vi sørge for, at du bliver kompenseret økonomisk. I sådanne tilfælde skal du blot meddele Autocampers.dk, at du ønsker at afbestille. Det er vigtigt, at du giver besked, så hurtigt som overhovedet muligt.

Ja, du kan foretage ændringer i din bestilling af autocamper, når du lejer hos Autocampers.dk.

Det koster kr. 500 at foretage en ændring af f.eks. autocamper-model, dato for afhentning og aflevering eller at tilføje/fjerne kilometer-pakker, personlige udstyrspakker, tilbøb af generator og lign.

Prisen kan stige

Vær opmærksom på, at lejeprisen genberegnes i nedenstående tilfælde:

1. Ændring af navn på bestiller
2. Ændring af autocamperens størrelse
3. Ændring af sted for afhentning af autocamperen
4. Ændring af dato for afhentning af autocamperen
5. Ændring af dato for aflevering af autocamperen
7. Ændring af sted for aflevering på lejer med envejsleje.

En genberegning af lejeprisen indebærer, at prisen på leje af autocamperen opdateres i forbindelse med ændringen. Prisen sammenlignes med prisen på lejen ved den oprindelige bestilling. Lejer opkræves den højeste af de to priser. Autocampers.dk’s politik på området afspejler Cruise Americas regler for samme.

Kontakt os, hvis du vil foretage en ændring

Hvis du ønsker at ændre din leje, skal du kontakte Autocampers.dk på info@autocampers.dk. Vi anbefaler, at du kontakter os hurtigst muligt efter, at du har besluttet dig for, at noget skal ændres. Dette af hensyn til prisen.

Man kan sagtens køre camper om vinteren, og man kan tilmed stå på ski.Ja, du kan sagtens leje og køre autocamper/motorhome/RV om vinteren – og det behøver ikke engang at være koldt at tage på rundrejse i vintermånederne.
Alle autocampere fra Cruise America har varmeapperat med termostat. Varmeanlægget er fuldt integreret i vognene, og man skal blot indstille den ønskede temperatur. Varmeapperatet er gasdrevet, og man må påregne lidt støj fra blæseren, som fordeler varmen i vognen. Til gengæld slipper du for at fryse.

Med autocamper på skiferie

Det er fuldt muligt at bruge autocamperen som hotel, hvis du tager på skiferie i USA eller Canada. Det kan der være store penge at spare på – især hvis du har succes med at finde gratis eller billig campering. Nogle ski resorts indbyder rent faktisk campingfolket til at slå sig ned. Du kan læse mere om skiferie i autocamper her.

Leder du efter konkrete forslag til camping ved eller tæt på et skiresort, så klik her.

Vigtig information: Lejer du en autocamper om vinteren, skal du være opmærksom på, at det er dit ansvar at frostsikre autocamperen. Det indebærer blandt andet, at tankene i vognen ikke kan bruges. Så du skal være indstillet på at klare dig uden rindende vand.

Sol og lune temperaturer om vinteren

Leder du efter sol og lune temperaturer, anbefaler vi Florida, hvor temperaturerne i den sydlige del af staten sjældent kommer under de 20 grader – selv om vinteren. Et godt sted at starte sådan en rejse er Miami, hvortil der er gode flyforbindelser fra Danmark.

I det sydlige USA er der sol og varme - også om vinteren. Her er vi i Santa Monica ved Los Angeles.En anden mulighed er det sydlige Californien, som også har mange solskinstimer om vinteren. Her må man dog på regne lidt lavere temperaturer end i Florida, hvilket først og fremmest skyldes, at havet ud for kysten er køligt året rundt.

En tur med autocamper i det sydlige USA kan starte i San Diego eller Los Angeles, hvor Cruise America har udlejningsstationer.

Billig vinterferie

Ofte er priserne på leje af autocamper lave i vintermånederne. Og har du mulighed for at bestille i god tid, får du yderligere rabat på lejen.

Se hvad en vinterferie i autocamper skal koste ved at søge priser her.

Ja, der er air condition i alle autocampere fra Cruise America. Vognene er alle udstyret med air condition i førerkabinen samt i bodelen, og dermed har du mulighed for at regulere temperaturen på de varme dage.

Når du lejer en autocamper, stilles der krav om, at du bestiller minimum 100 milel samtidig med din bestilling af lejen. Denne regel er sat af Cruise America og er ufravigelig.

Det kan i alle tilfælde bedst betale sig at bestille og betale mil hjemmefra. Og jo mere præcist du er i stand til at estimere dit forbrug, jo bedre kan du gøre dit indkøb.

Sådan estimerer du dit forbrug

Autocampers.dk har en række ruteforslag til inspiration. Ruteforslagene angiver, hvor lang turen er. Du må påregne, at du kommer til at køre ca. 5% længere, da afstikkere og småture er uundgåelige.

Har du selv lavet en rute til din ferie i autocamper, anbefaler vi, at du indtegner ruten på Google Maps. Ikke alene giver det et godt estimat på afstandene. Det er også et godt redskab til planlægning af rejsen.

Vil du være spontan og slet ikke planlægge en rute på forhånd, er det en god ide at gætte konservativt.

Regner du med at køre lidt og kort, så skal du måske nøjes med de obligatoriske 100 mil.

Ved du derimod, at du vil køre langt og se og opleve en masse, så er det nok en god ide at overveje at købe en pakke med ubegrænsede kilometer. Så har du fuld frihed til at sætte kursen, præcis hvorhen du vil. Og du behøver ikke bekymre dig om prisen.

Vælg den rigtige miles pakke

Når du køber miles (der går 1,6 km på 1 mile), kan det ske i pakker á 100 miles ad gangen. Du kan også købe ubegrænsede miles, hvilket indebærer, at du kan køre alt det, du vil. Det kan som hovedregel bedst betale sig at købe ubegrænsede miles, hvis du planlægger at køre mere end 2.000 mil (3.200 km). Bemærk dog, at der undertiden er tilbud på pakken med ubegrænsede mil, og det kan ændre kalkulen. Vi anbefaler derfor, at du selv beregner, hvad der bedst kan betale sig.

Ubrugte miles refunderes ikke.

Kører du flere miles, end du har betalt for, vil du blive opkrævet 0,35 dollars pr. mile, du har kørt for meget, når du afleverer camperen.

Ja, der er masser af rabat og andre besparelser at hente, når du booker en autocamper/motorhome/RV.

Bestil smart og spar

Vil du have den aller bedste pris på leje af autocamper, så er fleksibilitet nøgleordet. Har du ikke den, kan du alligevel spare mange penge, og det gør du ved at booke smart. Vi har samlet alle de nyttige tips til en smart booking her

Autocampers.dk har dedikeret sig til at vise dig vej til de bedste tilbud, og vi opdaterer vores site ofte for at vise de mange muligheder. Gå til siden med tilbud her

Vi anbefaler desuden, at du er grundig, når du søger. Der kan være penge at spare ved at vælge en anden udlejningsstation, og der kan være endnu mere at spare ved at påbegynde rejsen tidligere eller senere end det, du har søgt. Prøv dig frem! Søg priser og bestil din autocamper her.

Ja og nej – om du vil planlægge en rute er først og fremmest op til dig!

Hvorvidt du rejser ud i verden med en plan i ærmet eller ej, er i stor grad op til dig og dine ønsker for rejsen.

Det er Autocampers.dk´s erfaring, at det først og fremmest er er spørgsmål om temperament, hvad der fungerer bedst.

Nogle mennesker har det ganske enkelt bedst med at vide, at der er reserveret plads på en campingplads forude. Det giver tryghed og ro.

Andre vil hellere træffe beslutningerne, som dagen skrider frem – også selvom det indebærer en risiko for, at man må bruge noget tid på at finde frem til noget godt. Denne fremgangsmåde giver fleksibilitet og eventyr.

Du kan få inspiration til at planlægge en rute her.

Det er dig, der bestemmer

Uanset, hvad man er til, kan begge dele lade sig gøre. I områder med mange attraktioner og nationalparker er der som hovedregel mange muligheder for at finde camping – også når man bare kommer trillende. Flere campingpladser har ligefrem pladser dedikeret til de spontane campister. Disse pladser fordeles efter først til mølle-princippet, så det kan være en god ide at komme tidligt frem.

Bemærk, at du i højsæsonen (skolernes sommerferie samt hele august) bliver nødt til at reservere plads på forhånd, hvis du vil være sikker på at få en plads i de store nationalparker som Grand Canyon og Yosemite. Se vores guide til camping i nationalparker her

Du finder inspiration til din rute her på siden og mange andre steder på nettet.

Autocampers.dk har beskrevet en række ruter allerede, og der kommer flere til hele tiden. Se ruteforslagene her.

Roadtrippers rocks

Vi anbefaler også Roadtrippers.com på det varmeste. Roadtrippers er en tjeneste, som leverer inspiration til fantastiske roadtrips i hele USA, og på siden kan du også planlægge din egen rute. Siden viser desuden vej til seværdigheder og campingpladser, efterhånden som du fastlægger din rute. Prøv det!

Cruise America har også udarbejdet masser af inspiration i form af en stribe forslag til ruter i både USA og Canada. Du finder dem i deres såkaldt Tourbook, som også indeholder nyttig information om camping i USA og Canada.

Cruise America er den udlejer, der har flest stationer til afhentning og aflevering i hele USA. Du kan se, hvor du kan hente en autocamper/motorhome nedenfor.

Læs mere om Cruise America.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente eller aflevere din autocamper.

Her ligger Cruise Americas og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente og aflevere din autocamper googletest.

Envejsleje er muligt

Det er muligt at afhente autocamperen/motorhomet/RV’en på én station og aflevere på en anden (såkaldt envejsleje) googletest. Så det er kun fantasien, der sætter grænser for eventyret. Læs mere om envejsleje.

Find prisen på leje af en camper her googletest.

Cruise America er den udlejer, der har flest stationer til afhentning og aflevering i hele USA. Du kan se stationerne på kortet nedenfor.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente eller aflevere din autocamper.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente eller aflevere din autocamper.

Envejsleje er muligt

Det er muligt at afhente autocamperen/motorhomet/RV’en på én station og aflevere på en anden, så det er kun fantasien, der sætter grænser for eventyret. Læs mere om envejsleje.

Tjek prisen

Vil du se, hvad det koster at leje autocamper med afhentning og aflevering i de viste byer, så gå til vores bestillingsside og søg priser. Du kan også tage et kig på vores mange pakker med aktuelle tilbud.

Ja, du må gerne køre fra USA til Canada. Dermed er det også sagt, at du har mulighed for at leje autocamperen i USA og køre den over grænsen til Canada. Det eneste krav, der gælder er, at autocamperen skal afleveres i samme land, som den blev afhentet.

TIP: Det kan ind i mellem betale sig at tjekke priser og tilgængelighed i Seattle, hvis du leder efter en god pris på leje af autocamper til kørsel i Canada. Fra Seattle er der kun ca. 230 km til canadiske Vancouver, som udover at være en fantastisk smuk storby også er et perfekt udgangspunkt for en rejse gennem Canada i autocamper.

Se stationerne

Se her, hvor du kan leje en autocamper/motorhome fra Cruise America.

Den mest oplagte tur fra USA til Canada starter i Seattle, som ligger tæt på den canadiske grænse.

Den mest oplagte tur fra USA til Canada starter i Seattle, som ligger tæt på den canadiske grænse.

Du behøver ikke eTA!

Når du rejser fra USA til Canada over land, behøver du ikke eTA. Det er tilstrækkeligt med et godt, gammeldags dansk pas. Læs mere om reglerne her.

Ja! Når du lejer din autocamper gennem Autocampers.dk har du fortrydelsesret. Du kan fortryde din bestilling i syv dage.

Hvis du fortryder, tilbagebetaler vi den fulde leje fratrukket et ekspeditionsbegyr på kr. 250.

VIGTIG INFORMATION: Fortrydelsesretten gælder ikke, hvis der er 55 eller færre dage til afhentning af autocamperen. I givet fald vil din brug af fortrydelsesretten være at betragte som en afbestilling.

Nej! Det er ikke svært at køre autocamper, men det kræver lidt tilvænning. Men du vil opleve, at det kun tager få timer at vænne sig til at sidde bag rattet.

De autocampere, som Autocampers.dk formidler, er alle konstrueret til lejemarkedet. Det betyder, at der er lagt stor vægt på, at køretøjerne skal være nemme at betjene. Man mærker det især i to sammenhænge. For det første er bak- og sidespejle store og giver udsyn i en langt større vinkel end det, man kender fra almindelige personbiler. For det andet er Cruise Americas og Cruise Canadas autocampere (og langt de fleste øvrige autocampere på lejemarkedet) udstyret med automatgear, og det gør kørslen markant nemmere.

Planlæg med en blød start

Er du nervøs ved de første kilometer i autocamper, så anbefaler vi, at du afhenter din autocamper så tidligt som muligt. På den måde undgår du bedst muligt eventuel myldretidstrafik.

Vi anbefaler også, at du bruger GPS til at vise vej, når du kører den første tur. På den måde kan du koncentrere dig om camperen og trafikken omkring dig.

Endeligt er det en god ide at reservere plads på en campingplads tæt på udlejningsstationen. Brug evt. Cruise Americas app til at finde en campingplads eller læs mere om bestilling af campingplads her

Express Service er for dig, der vil have mest muligt tid i autocamperen. Med denne service får du afhentning med minibus fra dit hotel (gælder udvalgte hoteller), tidlig afhentning af autocamper (mellem 9.00 og 12.00), sen aflevering af autocamper (senest kl. 15.00) og transport i minibus til hotel (gælder udvalgte hoteller) eller lufthavn. Ved en almindelig leje kan autocamperen først afhentes kl. 13.00, og den skal afleveres inden 11.00.

Express Service giver dig op til otte timer mere tid med autocamperen.

Husk at bestille i god tid

Express service skal bestilles og betales mindst 30 dage før afhentning af autocamperen. Det er muligt at få Express Service året rundt – også i den travle højsæson (skolernes sommerferie).
Du kan se prisen, når du bestiller din autocamper

Express Service kaldes også Early Bird Departure Special.

Fly skal du selv sørge for, når du rejser med Autocampers.dk.
Vi er autocamper specialister, og derfor lader vi andre om at sørge for, at du kan finde en god flyforbindelse til USA til eller Canada, når du skal tur i autocamper.

Vi bruger Momondo

Autocampers.dk’s foretrukne søgemaskine til fly er Momondo. Det skyldes især, at siden er nem at anvende og at priserne er gode. Desuden har siden en fin funktionalitet til rundrejser, som kan bruges, hvis du vil flyve ud til en by og hjem fra en anden. Det kan være nyttigt, hvis du ønsker at køre ad Route 66.

Rundrejse med Momondo

Fra Momondos forside kan du vælge “Rundrejse”. Her er det muligt at sammensætte flyrejsen præcis, som du ønsker den.

>Gå til Momondo
>Læs mere om Route 66
>Læs mere om envejsleje af autocamper (afhentning i én by og aflevering i en anden by

Husk at tjekke om du får alt det med småt med, når du sammenligner priser på autocampere. Hold især øje med det, der skal betales lokalt, med skatter og kreditkortgebyrer.

Når man skal bestille en autocamper, er der mange faktorer at holde øje med. Størrelsen, datoerne, afhentningsstedet og ikke mindst prisen på autocamperen skal være rigtig.

Tjek hvad prisen inkluderer

Inden du sammenligner priser fra flere forskellige udbydere, skal du sikre dig, at dine priser dækker over de samme ydelser. Hos nogle udenlandske udbydere kan udstyr, du har tilvalgt, optræde på en liste, der hedder ”pay locally”. Det betyder, at udstyret IKKE er med i den pris du ser online. Husk derfor at regne disse dele med manuelt, inden du konkluderer – og husk, at lokale skatter og afgifter oftest IKKE er inkluderet i de viste pay locally priser.

Hos Autocampers.dk tilbyder vi ikke ”pay local” udstyr. Det bestiller du direkte hos os – og alle skatter/afgifter er naturligvis inkluderet i prisen.

Tjek at skatter/afgifter og moms er indregnet

Når du lejer en autocamper i USA, Canada eller andre steder, så skal du betale moms. Der skal betales moms i det land, du lejer autocamperen i. I både USA og Canada varierer momssatserne alt efter hvilken stat, du opholder dig i – og den svinger mellem 5 og 22%. Derfor er det ekstremt vigtigt, at du indhenter viden om momssatsen og/eller sikrer dig, at momsen er inkluderet i din autocamper-leje, når du bestiller.

Alle skatter og afgifter er inkluderet, når du lejer hos Autocampers.dk

Pas på med kreditkort-gebyrer

I Danmark er det ikke tilladt at overvælte kreditkortgebyret på kunden. Det skal med andre ord være gratis at betale – også hvis du betaler med et udenlandsk betalingskort/kreditkort som f.eks. Mastercard eller Visakort. Men sådan er det ikke alle steder. Hos Autocampers.dk har vi set gebyrer på helt op til 3,5% af den handlede som – så den kan ende med at koste en anseelig sum, hvis du er uopmærksom.

Hos Autocampers.dk er der ingen gebyrer ved betaling.

Pas på med forsikringerne!

Hvis du beslutter dig for at leje fra en udlejer i USA eller Canada, så skal du ud over prisen holde skarpt øje med forsikringerne. De kan afvige fra de forsikringer, der følger med, når du booker hos f.eks. os. Det skyldes at autocamper-selskaberne sondrer mellem det, der for dem er hjemmemarkedet (amerikanere, der lejer autocamper i USA) og det udenlandske marked (danskere, tyskere eller andre udlændinge, der lejer autocamper i USA). Læs det med småt 117 gange eller bestil hos en dansk formidler. Så er du sikker på, at din dækning er tydelig og tilstrækkelig.

Priser i danske kroner gør det nemt

Der findes flere formidlere af autocampere – både i Danmark og i udlandet. I Danmark er Autocampers.dk enestående, fordi vi som de eneste tilbyder en online booking engine, som giver dig 100% klarhed omkring priserne. Ikke alene kan du se, hvad lejen koster. Det er også muligt at se prisen på miles/kilometer, udstyr og meget mere. Og så får du prisen i danske kroner, så du dermed slipper for usikkerheden omkring valutakurser. Husk i den forbindelse også, at den valutakurs som din kortudsteder anvender, ikke nødvendigvis er lige så god som den, du kan slå op på f.eks. www.valutakurser.dk

Vi giver fuld indsigt

Hvis du går til et almindeligt rejsebureau, får du med stor sandsynlighed en samlet pris for en pakke med fly og autocamper i et – og så er det svært at vurdere, om du betaler for meget for autocamperen. Hos Autocampers.dk mener vi, at det skal være nemt at sammenligne priserne, så vi viser alle detaljerne frem.

Bemærk, at vi ikke formidler fly. Dem skal du selv booke – og gør du det hos f.eks. Momondo, så har du også her fuld gennemsigtighed i forhold til prisen.

Læs mere om bestilling af fly på Momondo her.

Sådan bestiller du billigst muligt

Man kan helt klart spare penge ved at finde den billigste formidler. Men der kan være langt større beløb at hente ved at være fleksibel. Har du således mulighed for at rejse i for- eller efteråret, så kan du ofte leje autocamper til helt utroligt lave priser – ofte så lave som 500 kr/døgnet inkl. kilometer.

Se vores tilbud på leje af autocamper.

Det kan også betale sig at bestille i god tid. Det udløser nemlig bestil tidligt-rabatter. Læs mere om, hvordan du optimerer din leje af autocamper her.

Flyforsinkelse? Dine rettigheder som flypassager giver tryghed på rejsen – også hvis dit fly bliver forsinket.

Flyforsinkelse? Dine rettigheder som flypassager giver tryghed på rejsen – også hvis dit fly bliver forsinket.

Flyforsinkelse? Dine rettigheder som flypassager giver tryghed på rejsen – også hvis dit fly bliver forsinket. 

Når du bestiller en autocamper hos Autocampers.dk, beskytter dine rettigheder som flypassager dig glimrende i det tilfælde, at flyet skulle blive forsinket eller aflyst. Du har nemlig ret til kompensation og godtgørelse for de udgifter, som flyforsinkelsen medfører. Læs mere om reglerne for flyforsinkelse her.

Det er vigtigt at kende sine rettigheder som flypassager, når man skal ud på en længere rejse. Rettighederne stiller dig nemlig rigtigt godt, hvis du f.eks. skal på roadtrip i autocamper i USA eller Canada.

 

Du skal rejse fra en EU lufthavn

Dine rettigheder som flypassager gælder kun, hvis du rejser fra en lufthavn i EU, eller hvis du skal flyve til en lufthavn i EU med et EU-flyselskab. Bemærk også, at du kun har krav på kompensation, hvis forsinkelsen eller aflysningen skyldes andet end arbejdsnedlæggelse eller uvejr.

Mindre end 2 timers forsinkelse

Er dit fly forsinket, men ikke mere end 2 timer, så er der sørget for, at du ikke skal sulte eller tørste. Gå blot til flyselskabets skranke i lufthavnen eller til selve gaten. Her udleveres en kupon (en såkaldt voucher), som du kan bruge i lufthavnen til at købe mad og drikke for. Regn med at få måltider til en værdi af ca. 80 kr. til morgenmad og ca. 150 kr. til aftensmad.

Mere end 2 timers forsinkelse

Ved mere end 2 timers forsinkelse, bliver reglerne mere komplicerede.

Er dit fly så forsinket, at du er nødt til at overnatte i lufthavnen, kan du bede om at få betalt et hotelværelse samt eventuel transport til og fra lufthavnen. Du har samtidig ret til at få dækket omkostninger til mad og drikke. Kontakt dit luftfartselskab i lufthavnen og lad selskabet anvise en løsning.

Mere end 3 timers forsinkelse

Ved mere end 3 timers forsinkelse ændrer reglerne sig – til din fordel. Du har nemlig – ud over retten til kost og logi også ret til økonomisk kompensation.

 • Ved flyvninger på 1.500 kilometer eller kortere: 250 euro
 • Ved flyvninger mellem 1.500-3.000 kilometer: 400 euro
 • Ved flyvninger over 3.500 kilometer til destinationer uden for EU: 600 euro

Flyselskabet skal udbetale kompensationen kontant – enten som en bankførsel eller via en bankcheck. Forsøger flyselskabet at spise dig af med værdikuponer (vouchers), har du mulighed for at afvise disse. Du har nemlig krav på at få din kompensation udbetalt i penge.

Mere end 5 timers forsinkelse

Her gælder de samme krav som ved mere end to timers forsinkelse. Derudover har du også mulighed for helt at afbryde din rejse og få refunderet det beløb, flybilletten har kostet.

Hvis dit fly er overbooket

Nogle flyselskaber overbooker deres fly. Det betyder, at de sælger flere billetter end der er sæder i flyveren. Flyselskaberne gør det, fordi de ved, at der ofte vil være passagerer, der ikke dukker op til flyvningen – og de vil ikke risikere at flyve med ledig kapacitet på flyet.

Men det sker ind i mellem, at alle passagerer dukker op på en overbooket afgang. Og så er det måske dig, de kontakter for at spørge, om de må ændre din rejse mod en kompensation.

Kompensationen udmåles efter samme system som ved forsinkelse. Så den afgørende faktor er, om du kommer frem med mere end to, tre eller fem timers forsinkelse.

Aflysning af fly

Hvis dit fly er aflyst på grund af andre forhold en dårligt vejr eller varslet arbejdsnedlæggelse, så er det stadig flyselskabet, der hæfter for aflysningen. I dette tilfælde kan du selv bestemme, om du vil have en plads på det næste fly, eller om du vil have pengene retur for billetten – og så selv finde en billet. Husk, at du skal være checket ind og møde op i lufthavnen, hvis du vil søge om kompensation for et aflyst fly.

Erstatning for økonomiske tab

En forsinkelse kan betyde, at du misser nogle af de aftaler eller oplevelser, du har på din destination. Det kan være en hotelovernatning eller et forsinket fremmøde til den station, hvor din autocamper skal hentes. Det kan være både ærgerlig og kostbar oplevelse af gå glip af længe ventede feriedage, men heldigvis er der hjælp at hente i lovningen også her. Igen er det nemlig muligt at kræve kompensation fra dit flyselskab. Det samme gælder, hvis forsinkelsen påfører dig ekstraudgifter.

Vigtig information:

 • Du skal kunne dokumentere dine udgifter, så pas godt på kvitteringer og andet, der kan godtgøre dine udgifter.
 • De udgifter, du søger kompenseret, skal være rimelige. Således er udgifter på et kasino i Las Vegas IKKE noget, du kan få godtgjort. Det samme gælder en fin middag på en Michelin restaurant.

Alt i alt kan du få erstatning på op til 39.050 kroner for de økonomiske tab, der er forårsaget af en flyforsinkelse- eller aflysning.

Kontakt din autocamper udlejer

Hvis dit fly er så forsinket, at du ikke kan nå frem til afhentning af din autocamper på det aftalte tidspunkt, er det vigtigt, at du straks giver udlejer besked. Du skal bruge det telefonnummer, der er angivet på dit lejebevis. Fortæl udlejer, at de fly er forsinket og aftal nærmere omkring dit forventede ankomsttidspunkt. Så længe, at du sørger for at orientere udlejer om din forsinkelse, er autocamperen din.

Gratis klagehjælp

Det er ikke alle flyselskaber, der er lige nemme at danse med. Anerkender flyselskaberne ikke, at du skal kompenseres for flyforsinkelser, -aflysninger eller mistet bagage, er der heldigvis hjælp at hente. Du kan nemlig, helt gratis, få hjælp hos Trafikstyrelsen.

Der er også hjælp at hente i regi af EU i form af Forbruger Europa:

Derudover er der et hav af forskellige klagevirksomheder, der står klar til at hjælpe dig. En af dem er Airhelp. Vinder klagevirksomheden din sag, så du får kompensation fra flyselskabet, skal du betale en del af kompensationen til klagevirksomheden. Det betyder samtidig, at servicen er gratis at benytte, hvis klagevirksomheden ikke vinder sagen for dig.

Tilbud på autocamper

Drømmer du om at opleve USA, Canada, Australien eller New Zealand i autocamper? Så tag et kig på vores populære tilbud og få en fantistisk rejse til en fantatisk pris.

Canada (20)

Når du lejer en autocamper, stilles der krav om, at du bestiller minimum 100 milel samtidig med din bestilling af lejen. Denne regel er sat af Cruise America og er ufravigelig.

Det kan i alle tilfælde bedst betale sig at bestille og betale mil hjemmefra. Og jo mere præcist du er i stand til at estimere dit forbrug, jo bedre kan du gøre dit indkøb.

Sådan estimerer du dit forbrug

Autocampers.dk har en række ruteforslag til inspiration. Ruteforslagene angiver, hvor lang turen er. Du må påregne, at du kommer til at køre ca. 5% længere, da afstikkere og småture er uundgåelige.

Har du selv lavet en rute til din ferie i autocamper, anbefaler vi, at du indtegner ruten på Google Maps. Ikke alene giver det et godt estimat på afstandene. Det er også et godt redskab til planlægning af rejsen.

Vil du være spontan og slet ikke planlægge en rute på forhånd, er det en god ide at gætte konservativt.

Regner du med at køre lidt og kort, så skal du måske nøjes med de obligatoriske 100 mil.

Ved du derimod, at du vil køre langt og se og opleve en masse, så er det nok en god ide at overveje at købe en pakke med ubegrænsede kilometer. Så har du fuld frihed til at sætte kursen, præcis hvorhen du vil. Og du behøver ikke bekymre dig om prisen.

Vælg den rigtige miles pakke

Når du køber miles (der går 1,6 km på 1 mile), kan det ske i pakker á 100 miles ad gangen. Du kan også købe ubegrænsede miles, hvilket indebærer, at du kan køre alt det, du vil. Det kan som hovedregel bedst betale sig at købe ubegrænsede miles, hvis du planlægger at køre mere end 2.000 mil (3.200 km). Bemærk dog, at der undertiden er tilbud på pakken med ubegrænsede mil, og det kan ændre kalkulen. Vi anbefaler derfor, at du selv beregner, hvad der bedst kan betale sig.

Ubrugte miles refunderes ikke.

Kører du flere miles, end du har betalt for, vil du blive opkrævet 0,35 dollars pr. mile, du har kørt for meget, når du afleverer camperen.

Ja, der er masser af rabat og andre besparelser at hente, når du booker en autocamper/motorhome/RV.

Bestil smart og spar

Vil du have den aller bedste pris på leje af autocamper, så er fleksibilitet nøgleordet. Har du ikke den, kan du alligevel spare mange penge, og det gør du ved at booke smart. Vi har samlet alle de nyttige tips til en smart booking her

Autocampers.dk har dedikeret sig til at vise dig vej til de bedste tilbud, og vi opdaterer vores site ofte for at vise de mange muligheder. Gå til siden med tilbud her

Vi anbefaler desuden, at du er grundig, når du søger. Der kan være penge at spare ved at vælge en anden udlejningsstation, og der kan være endnu mere at spare ved at påbegynde rejsen tidligere eller senere end det, du har søgt. Prøv dig frem! Søg priser og bestil din autocamper her.

Ja og nej – om du vil planlægge en rute er først og fremmest op til dig!

Hvorvidt du rejser ud i verden med en plan i ærmet eller ej, er i stor grad op til dig og dine ønsker for rejsen.

Det er Autocampers.dk´s erfaring, at det først og fremmest er er spørgsmål om temperament, hvad der fungerer bedst.

Nogle mennesker har det ganske enkelt bedst med at vide, at der er reserveret plads på en campingplads forude. Det giver tryghed og ro.

Andre vil hellere træffe beslutningerne, som dagen skrider frem – også selvom det indebærer en risiko for, at man må bruge noget tid på at finde frem til noget godt. Denne fremgangsmåde giver fleksibilitet og eventyr.

Du kan få inspiration til at planlægge en rute her.

Det er dig, der bestemmer

Uanset, hvad man er til, kan begge dele lade sig gøre. I områder med mange attraktioner og nationalparker er der som hovedregel mange muligheder for at finde camping – også når man bare kommer trillende. Flere campingpladser har ligefrem pladser dedikeret til de spontane campister. Disse pladser fordeles efter først til mølle-princippet, så det kan være en god ide at komme tidligt frem.

Bemærk, at du i højsæsonen (skolernes sommerferie samt hele august) bliver nødt til at reservere plads på forhånd, hvis du vil være sikker på at få en plads i de store nationalparker som Grand Canyon og Yosemite. Se vores guide til camping i nationalparker her

Du finder inspiration til din rute her på siden og mange andre steder på nettet.

Autocampers.dk har beskrevet en række ruter allerede, og der kommer flere til hele tiden. Se ruteforslagene her.

Roadtrippers rocks

Vi anbefaler også Roadtrippers.com på det varmeste. Roadtrippers er en tjeneste, som leverer inspiration til fantastiske roadtrips i hele USA, og på siden kan du også planlægge din egen rute. Siden viser desuden vej til seværdigheder og campingpladser, efterhånden som du fastlægger din rute. Prøv det!

Cruise America har også udarbejdet masser af inspiration i form af en stribe forslag til ruter i både USA og Canada. Du finder dem i deres såkaldt Tourbook, som også indeholder nyttig information om camping i USA og Canada.

Cruise America er den udlejer, der har flest stationer til afhentning og aflevering i hele USA. Du kan se, hvor du kan hente en autocamper/motorhome nedenfor.

Læs mere om Cruise America.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente eller aflevere din autocamper.

Her ligger Cruise Americas og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente og aflevere din autocamper googletest.

Envejsleje er muligt

Det er muligt at afhente autocamperen/motorhomet/RV’en på én station og aflevere på en anden (såkaldt envejsleje) googletest. Så det er kun fantasien, der sætter grænser for eventyret. Læs mere om envejsleje.

Find prisen på leje af en camper her googletest.

Cruise America er den udlejer, der har flest stationer til afhentning og aflevering i hele USA. Du kan se stationerne på kortet nedenfor.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente eller aflevere din autocamper.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente eller aflevere din autocamper.

Envejsleje er muligt

Det er muligt at afhente autocamperen/motorhomet/RV’en på én station og aflevere på en anden, så det er kun fantasien, der sætter grænser for eventyret. Læs mere om envejsleje.

Tjek prisen

Vil du se, hvad det koster at leje autocamper med afhentning og aflevering i de viste byer, så gå til vores bestillingsside og søg priser. Du kan også tage et kig på vores mange pakker med aktuelle tilbud.

Der er ganske få, men vigtige punkter at huske, når du afhenter en autocamper fra Cruise America.

Hvad skal jeg huske?

 1. Fører skal have tilbragt mindst en nat i USA/Canada forud for afhentning af autocamperen. Dette af hensyn til trafiksikkerheden.
 2. Du skal ringe til afhentningsstationen dagen før, du skal hente camperen. Under samtalen aftaler I, hvornår camperen skal hentes. Telefonnummeret får du i forbindelse med din bestilling.
 3. Dem, der skal køre autocamperen, skal være til stede, når vognen afhentes, og førere skal medbringe kørekort (kategori B er tilstrækkeligt). Det er gratis at få registreret ekstra førere.
 4. I skal medbringe et kreditkort til betaling af depositum på USD 500.
Cruise Americas autocampere står side om side og venter på deres nye lejere

Cruise Americas autocampere står side om side og venter på deres nye lejere.

Ja, du må gerne køre fra USA til Canada. Dermed er det også sagt, at du har mulighed for at leje autocamperen i USA og køre den over grænsen til Canada. Det eneste krav, der gælder er, at autocamperen skal afleveres i samme land, som den blev afhentet.

TIP: Det kan ind i mellem betale sig at tjekke priser og tilgængelighed i Seattle, hvis du leder efter en god pris på leje af autocamper til kørsel i Canada. Fra Seattle er der kun ca. 230 km til canadiske Vancouver, som udover at være en fantastisk smuk storby også er et perfekt udgangspunkt for en rejse gennem Canada i autocamper.

Se stationerne

Se her, hvor du kan leje en autocamper/motorhome fra Cruise America.

Den mest oplagte tur fra USA til Canada starter i Seattle, som ligger tæt på den canadiske grænse.

Den mest oplagte tur fra USA til Canada starter i Seattle, som ligger tæt på den canadiske grænse.

Du behøver ikke eTA!

Når du rejser fra USA til Canada over land, behøver du ikke eTA. Det er tilstrækkeligt med et godt, gammeldags dansk pas. Læs mere om reglerne her.

Ja, det er fuldt muligt at leje autocamperen i Canada og køre fra Canada til USA. Det eneste krav, der gælder, er, at autocamperen skal afleveres i samme land, som den blev afhentet.

ESTA kræves ikke

Det er oven i købet nemt at tage på tur fra Canada til USA, for du behøver ikke at spekulere på visum i form af ESTA. Hvis du ankommer til USA fra Canada via vej eller færge, behøver du nemlig ikke ESTA. Læs mere om reglerne her.

Se her, hvor du kan hente og aflevere autocampers fra Cruise America og Cruise Canada:

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer. Det er muligt at køre fra Canada til USA, hvis du ønsker det.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer. Det er muligt at køre fra Canada til USA, hvis du ønsker det.

Du skal have pas og – som hovedregel – eTA for at rejse ind i Canada. Et visum er derimod kun sjældent nødvendigt.

Læs mere om Eta.

Danske statsborgere skal søge om eTA forud for deres rejse til Canada. Det gælder også, hvis du mellemlander i Canada på vej til et andet land.

Indrejsetilladelsen koster koster kun 7 canadiske dollars (ca. 35 kr.). Hvis du rejser over land med autocamper fra USA til Canada, eller hvis du rejser med båd, behøver du ikke eTA. Læs mere om mulighederne her.

Søg om eTA

Du ansøger om eTA online. Det tager kun ganske få minutter.

Din ansøgning vil som oftest blive godkendt med det samme. Autocampers.dk anbefaler dig dog at søge så snart, du har bestilt din autocamper og/eller din flybillet, da der kan forekomme ventetid.

Send din ansøgning her

Når din ansøgning er godkendt, skal du udskrive en kopi. Papiret skal som hovedregel fremvises sammen med dine øvrige rejsedokumenter før ombordstigning på rejsen til Canada.

Regler om pas ved rejser til Canada

Dit pas skal være gyldigt i den tid, du opholder dig i Canada.

Autocampers.dk påtager sig intet juridisk ansvar for ovenstående og minder om, at det er dit ansvar at sikre, at dine rejsepapirer er i orden, når du rejser.

Tjek venligst Udenrigsministeriets hjemmeside for yderlige information.

Du skal have dit eTa på plads, før du kan nyde smukke Canada.

Du skal have dit eTa på plads, før du kan nyde smukke Canada.

Ja! Når du lejer din autocamper gennem Autocampers.dk har du fortrydelsesret. Du kan fortryde din bestilling i syv dage.

Hvis du fortryder, tilbagebetaler vi den fulde leje fratrukket et ekspeditionsbegyr på kr. 250.

VIGTIG INFORMATION: Fortrydelsesretten gælder ikke, hvis der er 55 eller færre dage til afhentning af autocamperen. I givet fald vil din brug af fortrydelsesretten være at betragte som en afbestilling.

Nej! Det er ikke svært at køre autocamper, men det kræver lidt tilvænning. Men du vil opleve, at det kun tager få timer at vænne sig til at sidde bag rattet.

De autocampere, som Autocampers.dk formidler, er alle konstrueret til lejemarkedet. Det betyder, at der er lagt stor vægt på, at køretøjerne skal være nemme at betjene. Man mærker det især i to sammenhænge. For det første er bak- og sidespejle store og giver udsyn i en langt større vinkel end det, man kender fra almindelige personbiler. For det andet er Cruise Americas og Cruise Canadas autocampere (og langt de fleste øvrige autocampere på lejemarkedet) udstyret med automatgear, og det gør kørslen markant nemmere.

Planlæg med en blød start

Er du nervøs ved de første kilometer i autocamper, så anbefaler vi, at du afhenter din autocamper så tidligt som muligt. På den måde undgår du bedst muligt eventuel myldretidstrafik.

Vi anbefaler også, at du bruger GPS til at vise vej, når du kører den første tur. På den måde kan du koncentrere dig om camperen og trafikken omkring dig.

Endeligt er det en god ide at reservere plads på en campingplads tæt på udlejningsstationen. Brug evt. Cruise Americas app til at finde en campingplads eller læs mere om bestilling af campingplads her

Som lejer af en autocamper, er du ansvarlig for betaling af vejpenge/vejskat på rejsen. Vejpenge er ret udbredt visse steder i USA, især i Florida og omkring større byer som f.eks. San Francisco og Los Angeles.

Automatisk betaling

All Electronic Tolling (ren elektronisk registrering og betaling) bliver mere og mere udbredt i både USA og Canada.

All Electronic Tolling indebærer, at din autocamper bliver fotograferet, når du passerer told-stationen. Nummerpladen aflæses også og bruges til at bestemme den vejskat, du skal betale. På stationer med All Electronic Tolling er det ikke muligt at betale med kort eller kontanter.

Cruise America håndterer gebyret

Det er i første omgang Cruise America/Canada, som modtager opkrævningen af dine vejpenge.

I visse tilfælde har Cruise America/Canada mulighed for at omdirigere opkrævningen til dig. Det betyder, at du vil modtage en opkrævning direkte fra de amerikanske eller canadiske myndigheder. Det har den fordel, at du undgår at betale administrationsgebyr til Cruise America / Cruise Canada.

I de tilfælde, hvor det ikke er muligt for udlejer at omdirigere opkrævningen af vejpenge, sørger Cruise America/Canada for betalingen, som efterfølgende bliver modregnet i dit depositum. Cruise America opkræver et administrationsgebyr på USD 10 for denne slags betalinger. Gebyret betales maks. én gang pr. leje.

I USA betales vejskat ofte gennem anlæg som dette. Systemet kaldes All Electronic Tolling, og man behøver ikke at standse for at betale.

I USA betales vejskat ofte gennem anlæg som dette. Systemet kaldes All Electronic Tolling, og man behøver ikke at standse for at betale. Du kan regne med, at vejstrækninger med vejskat er godt skiltet.

Pas på Fast Track vejspor

Vigtig information: I Nordamerika er der i tæt trafkikerede områder ofte fast track spor på motorvejene. Disse må kun benyttes af køretøjer, som på forhånd har betalt for brug af fast track (typiske navne er Fastrack og EZ Pass). Bliver du taget i at benytte sådanne spor uden at have betalt for det, vil du blive opkrævet afgift samt bøde herfor. Bødestørrelsen varierer fra USD/CAD 25-100.

Det er bøder som denne, du skal forsøge at undgå.

Det er bøder som denne, du skal forsøge at undgå.

Du skal selv betale bøder

Får du en bøde for ulovlig parkering, overtrædelse af fartgrænsen eller en anden trafikforseelse, skal du selv betale bøden. I det omfang, at Cruise America/Canada modtager og sagsbehandler tillægges et gebyr på USD 35.

Express Service er for dig, der vil have mest muligt tid i autocamperen. Med denne service får du afhentning med minibus fra dit hotel (gælder udvalgte hoteller), tidlig afhentning af autocamper (mellem 9.00 og 12.00), sen aflevering af autocamper (senest kl. 15.00) og transport i minibus til hotel (gælder udvalgte hoteller) eller lufthavn. Ved en almindelig leje kan autocamperen først afhentes kl. 13.00, og den skal afleveres inden 11.00.

Express Service giver dig op til otte timer mere tid med autocamperen.

Husk at bestille i god tid

Express service skal bestilles og betales mindst 30 dage før afhentning af autocamperen. Det er muligt at få Express Service året rundt – også i den travle højsæson (skolernes sommerferie).
Du kan se prisen, når du bestiller din autocamper

Express Service kaldes også Early Bird Departure Special.

Du kan hente din autocamper fra kl. 13.00 (1.00 PM). Bemærk dog venligst, at afhentning kan på visse steder begynder tidligere på lørdage.

Du bedes ringe til stationen, hvor du henter autocamperen, dagen i forvejen og aftale tidspunktet nærmere.

Der gives ingen kompensation ved for sen afhentning.

Det er ikke muligt at afhente en autocamper på søndage. Ligeledes kan afhentningsstationerne være lukket på amerikanske/canadiske helligdage. Her på Autocampers.dk er det ikke teknisk muligt at gennemfære en bestiling af en autocamper med afhentning på en dag, da afhentningsstationen er lukket. Dermed kan du være helt rolig, når du bestiller. 

Vigtig information: Cruise America stiller krav om, at autocamperens fører skal have tilbragt mindst én nat i USA forud for afhentning af autocamperen.

Vil du hente tidligere?

Ønsker du at hente autocamperen tidligere end kl. 13.00, så skal du investere i Express Service (også kaldet Early Bird Departure Special). Express Service giver dig adgang til at hente din autocamper allerede fra kl. 9.00, og dermed får du væsentligt mere tid med autocamperen.

Du skal aflevere autocamperen tidligst kl. 9.00 og senest kl. 11.00 på afleveringsdagen.

Afleverer du for sent, vil du blive pålagt en afgift på USD 25 pr påbegyndt time efter kl. 11.00. Afgiften betales direkte til Cruise America/Cruise Canada.

Har du brug for at aflevere senere på dagen, kan du overveje at tilkøbe Express Service.

Autocamperen skal i øvrigt afleveres i samme stand, som du modtog den, dvs. rengjort, med fulde ferskvandstanke og tomme spildevandstanke.

Det kan være rart at vide, hvad skal der foregå ved afhentning af autocamperen.

Afhentning af din autocamper kan begynde fra kl. 13.00. Du skal ringe i forvejen og aftale, hvornår du kommer.

Registrering og depositum

På stationen er der lidt papirarbejde, der skal på plads. Dels skal føreren/førerne af autocamperen registreres, og dels skal du betale et depositum på USD 500. Pengene hæves på dit kreditkort og refunderes, når du afleverer autocamperen.

Du har også mulighed for at tilkøbe ekstra miles/kilometer og udstyrspakker, hvis du ikke allerede har bestilt disse hjemmefra.

Autocamperen gennemgås

Hernæst følger en gennemgang af din autocamper. Du bliver introduceret til de vigtige betjeningspaneler og får en gennemgang af tanke, gasforsyning mm. Cruise America gennemgår desuden autocamperen for buler og skrammer. Du vil blive bedt om at underskrive et dokument, som kortlægger disse. Det sker for at sikre, at du ikke kan gøres ansvarlig for disse skader, når du afleverer autocamperen.

Du har fin mulighed for at pakke ud og komme på plads i autocamperen, inden du forlader stationen og sætter ud på dit eventyr i autocamper.

God forberedelse er første skridt til en god rejse. Autocampers.dk ønsker at gøre det så nemt som muligt at leje og køre i autocamper/motorhome/RV. Derfor har vi samlet alle de ressourcer, der er relevante for dig, der snart skal ud at køre autocamper.

Har du bestilt en autocamper hos Autocampers.dk, vil du modtage en mail med al nødvendig information ca. 3 uger før din afrejse.

3 nyttige tips

Kort fortalt er der to vigtige ting, du med fordel kan gøre inden afrejse:

1) Gennemlæs det materiale, du modtager fra os grundigt. Her finder du information om afhentning, forsikring mm. Vi medsender også nyttige tip omkring parkering og camping, når vi har noget relevant at dele.

2) Gennemfør online check in i god tid. Du finder linket på din ordrebekræftelse.

3) Lær af andre – Der findes gode Facebookgrupper og masser af Youtube-videoer samt websteder med inspiration og information om ferie i autocamper. Brug noget tid på at søge, og du vil helt sikkert finde tips og info, som kan bruges.

Husk at tjekke om du får alt det med småt med, når du sammenligner priser på autocampere. Hold især øje med det, der skal betales lokalt, med skatter og kreditkortgebyrer.

Når man skal bestille en autocamper, er der mange faktorer at holde øje med. Størrelsen, datoerne, afhentningsstedet og ikke mindst prisen på autocamperen skal være rigtig.

Tjek hvad prisen inkluderer

Inden du sammenligner priser fra flere forskellige udbydere, skal du sikre dig, at dine priser dækker over de samme ydelser. Hos nogle udenlandske udbydere kan udstyr, du har tilvalgt, optræde på en liste, der hedder ”pay locally”. Det betyder, at udstyret IKKE er med i den pris du ser online. Husk derfor at regne disse dele med manuelt, inden du konkluderer – og husk, at lokale skatter og afgifter oftest IKKE er inkluderet i de viste pay locally priser.

Hos Autocampers.dk tilbyder vi ikke ”pay local” udstyr. Det bestiller du direkte hos os – og alle skatter/afgifter er naturligvis inkluderet i prisen.

Tjek at skatter/afgifter og moms er indregnet

Når du lejer en autocamper i USA, Canada eller andre steder, så skal du betale moms. Der skal betales moms i det land, du lejer autocamperen i. I både USA og Canada varierer momssatserne alt efter hvilken stat, du opholder dig i – og den svinger mellem 5 og 22%. Derfor er det ekstremt vigtigt, at du indhenter viden om momssatsen og/eller sikrer dig, at momsen er inkluderet i din autocamper-leje, når du bestiller.

Alle skatter og afgifter er inkluderet, når du lejer hos Autocampers.dk

Pas på med kreditkort-gebyrer

I Danmark er det ikke tilladt at overvælte kreditkortgebyret på kunden. Det skal med andre ord være gratis at betale – også hvis du betaler med et udenlandsk betalingskort/kreditkort som f.eks. Mastercard eller Visakort. Men sådan er det ikke alle steder. Hos Autocampers.dk har vi set gebyrer på helt op til 3,5% af den handlede som – så den kan ende med at koste en anseelig sum, hvis du er uopmærksom.

Hos Autocampers.dk er der ingen gebyrer ved betaling.

Pas på med forsikringerne!

Hvis du beslutter dig for at leje fra en udlejer i USA eller Canada, så skal du ud over prisen holde skarpt øje med forsikringerne. De kan afvige fra de forsikringer, der følger med, når du booker hos f.eks. os. Det skyldes at autocamper-selskaberne sondrer mellem det, der for dem er hjemmemarkedet (amerikanere, der lejer autocamper i USA) og det udenlandske marked (danskere, tyskere eller andre udlændinge, der lejer autocamper i USA). Læs det med småt 117 gange eller bestil hos en dansk formidler. Så er du sikker på, at din dækning er tydelig og tilstrækkelig.

Priser i danske kroner gør det nemt

Der findes flere formidlere af autocampere – både i Danmark og i udlandet. I Danmark er Autocampers.dk enestående, fordi vi som de eneste tilbyder en online booking engine, som giver dig 100% klarhed omkring priserne. Ikke alene kan du se, hvad lejen koster. Det er også muligt at se prisen på miles/kilometer, udstyr og meget mere. Og så får du prisen i danske kroner, så du dermed slipper for usikkerheden omkring valutakurser. Husk i den forbindelse også, at den valutakurs som din kortudsteder anvender, ikke nødvendigvis er lige så god som den, du kan slå op på f.eks. www.valutakurser.dk

Vi giver fuld indsigt

Hvis du går til et almindeligt rejsebureau, får du med stor sandsynlighed en samlet pris for en pakke med fly og autocamper i et – og så er det svært at vurdere, om du betaler for meget for autocamperen. Hos Autocampers.dk mener vi, at det skal være nemt at sammenligne priserne, så vi viser alle detaljerne frem.

Bemærk, at vi ikke formidler fly. Dem skal du selv booke – og gør du det hos f.eks. Momondo, så har du også her fuld gennemsigtighed i forhold til prisen.

Læs mere om bestilling af fly på Momondo her.

Sådan bestiller du billigst muligt

Man kan helt klart spare penge ved at finde den billigste formidler. Men der kan være langt større beløb at hente ved at være fleksibel. Har du således mulighed for at rejse i for- eller efteråret, så kan du ofte leje autocamper til helt utroligt lave priser – ofte så lave som 500 kr/døgnet inkl. kilometer.

Se vores tilbud på leje af autocamper.

Det kan også betale sig at bestille i god tid. Det udløser nemlig bestil tidligt-rabatter. Læs mere om, hvordan du optimerer din leje af autocamper her.

Cruise America (32)

Ja, du kan sagtens leje en autocamper/motorhome/RV med afhentning et sted og aflevering et andet sted. Man kalder leje af denne type for envejsleje.

Når du søger priser i vores bookingmotor, skal du blot anføre, hvor du ønske at afhente autocamperen, og hvor du ønsker at aflevere den.

Mange stationer

Og dine muligheder er mange. Når du lejer en autocamper fra Cruise America, lejer du fra den udbyder i USA, der har flest udlejningsstationer. Du kan se, hvor de ligger nedenfor.

Vær opmærksom på, at envejsleje koster et gebyr på 500-2.000 kr. Du kan se den eksakte merpris, når du søger lejepriser.

Rabat på envejsleje

Hvis du bestiller en autocamper fra Cruise America med afhentning i september eller oktober, kan du få halv pris på envejslejen. Rabatten fremkommer, når du søger priser.

Envejsleje skal godkendes

Vær også opmærksom på, at du ikke kan bestille en autocamper med envejsleje uden videre. Envejsleje skal godkendes af Cruise America, før at en bestilling af en autocamper kan godkendes. 

Her kan du hente og aflevere din autocamper:

ENVEJSLEJE - Her kan du hente og aflevere Cruise America autocampers.

Kan man leje i USA og aflevere i Canada? Se svaret her.

 

Envejsleje koster 500-2.000 kr. Prisen på envejslejen afhænger af afstanden mellem de to stationer, du kører imellem.

Jo længere afstanden er, jo mere koster envejslejen.

Du kan se, hvor meget en envejsleje koster, når du søger priser i vores booking engine. Du skal blot anføre, hvor du vil afhente din autocamper/motorhome/RV og hvor, du vil aflevere den.

Rabat på envejsleje

Hvis du bestiller en autocamper fra Cruise America med afhentning i september eller oktober, kan du få halv pris på envejslejen. Rabatten fremkommer, når du søger priser.

Alle autocampers/motorhomes/RVs fra Cruise America har en motor (og karosseri) fra Ford. Alle motorer er benzinmotorer. Størrelsen på motoren afhænger af størrelsen på autocamperen.

I den lille pick up truck camper model T17 finder du en Ford 5.0L V8 motor.

I familiemodellerne C19 og C25 ligger en fin Ford 5.4L Triton® V8 motor med 255 hestekræfter.

Den store C30’er, som har plads til op til 7 personer, er udstyret med en Ford 6.8L Triton® V10 motor med 305 hestekræfter.

Alle Cruise America autocampers har ABS-bremser, fartkontrol (cruise control), automatgear, AM/FM radio m. CD-afspiller samt aircondition i både bil-og hus-del.Alle autocampers/motorhomes/RVs fra Cruise America kører på blyfri benzin.

En alder på 21 år er tilstrækkeligt - selv når du kører den store model, C30 med plads til 7 personer.Du skal være fyldt 21 år for at leje en autocamper/motorhome/RV fra Cruise America. Er du det, og har du et almindeligt dansk kørekort i kategori B, må du køre autocampers i alle størrelser.

Kategori B kørekort er det mest almindelige kørekort, og det er det kørekort, som giver tilladelse til at føre en almindelig bil med totalvægt under 3.500 kg.

Ja! Det kræver kun et almindeligt kørekort i kategori B at leje og køre en autocamper – og uden for Europa gælder det uanset autocamperens størrelse.

Et almindeligt kørekort i kategori B er tilstrækkeligt, hvis du vil køre autocamper i USA og Canada

Et almindeligt kørekort i kategori B er tilstrækkeligt, hvis du vil køre selv en stor autocamper i USA og Canada.

I Europa finde enkelte vogne, der er så store, at du skal have stort kørekort for at køre dem. Det fremgår tydeligt, hvis der er krav om stort kørekort, når du bestiller.

Surt - hvis du alligevel ikke kan rejse, er det muligt at afbestille din leje af autocamper.Ja, afbestilling er muligt.

Du kan som hovedregel fortryde dit køb i op til 7 dage. Herefter gælder reglerne for afbestilling. Er der lang tid til din leje begynder, kan får du refunderet en del af lejebeløbet.

Vi henviser til vores betingelser.

Hvis du er forsikret

Vi anbefaler, at du dækker dig ind med en afbestillingsforsikring. Læs evt. om dine muligheder hos Europæiske.

Vigtig information: Hvis du har tegnet afbestillingsforsikring, skal du kontakte dit forsikringsselskab, som vi sørge for, at du bliver kompenseret økonomisk. I sådanne tilfælde skal du blot meddele Autocampers.dk, at du ønsker at afbestille. Det er vigtigt, at du giver besked, så hurtigt som overhovedet muligt.

Ja, du kan foretage ændringer i din bestilling af autocamper, når du lejer hos Autocampers.dk.

Det koster kr. 500 at foretage en ændring af f.eks. autocamper-model, dato for afhentning og aflevering eller at tilføje/fjerne kilometer-pakker, personlige udstyrspakker, tilbøb af generator og lign.

Prisen kan stige

Vær opmærksom på, at lejeprisen genberegnes i nedenstående tilfælde:

1. Ændring af navn på bestiller
2. Ændring af autocamperens størrelse
3. Ændring af sted for afhentning af autocamperen
4. Ændring af dato for afhentning af autocamperen
5. Ændring af dato for aflevering af autocamperen
7. Ændring af sted for aflevering på lejer med envejsleje.

En genberegning af lejeprisen indebærer, at prisen på leje af autocamperen opdateres i forbindelse med ændringen. Prisen sammenlignes med prisen på lejen ved den oprindelige bestilling. Lejer opkræves den højeste af de to priser. Autocampers.dk’s politik på området afspejler Cruise Americas regler for samme.

Kontakt os, hvis du vil foretage en ændring

Hvis du ønsker at ændre din leje, skal du kontakte Autocampers.dk på info@autocampers.dk. Vi anbefaler, at du kontakter os hurtigst muligt efter, at du har besluttet dig for, at noget skal ændres. Dette af hensyn til prisen.

Man kan sagtens køre camper om vinteren, og man kan tilmed stå på ski.Ja, du kan sagtens leje og køre autocamper/motorhome/RV om vinteren – og det behøver ikke engang at være koldt at tage på rundrejse i vintermånederne.
Alle autocampere fra Cruise America har varmeapperat med termostat. Varmeanlægget er fuldt integreret i vognene, og man skal blot indstille den ønskede temperatur. Varmeapperatet er gasdrevet, og man må påregne lidt støj fra blæseren, som fordeler varmen i vognen. Til gengæld slipper du for at fryse.

Med autocamper på skiferie

Det er fuldt muligt at bruge autocamperen som hotel, hvis du tager på skiferie i USA eller Canada. Det kan der være store penge at spare på – især hvis du har succes med at finde gratis eller billig campering. Nogle ski resorts indbyder rent faktisk campingfolket til at slå sig ned. Du kan læse mere om skiferie i autocamper her.

Leder du efter konkrete forslag til camping ved eller tæt på et skiresort, så klik her.

Vigtig information: Lejer du en autocamper om vinteren, skal du være opmærksom på, at det er dit ansvar at frostsikre autocamperen. Det indebærer blandt andet, at tankene i vognen ikke kan bruges. Så du skal være indstillet på at klare dig uden rindende vand.

Sol og lune temperaturer om vinteren

Leder du efter sol og lune temperaturer, anbefaler vi Florida, hvor temperaturerne i den sydlige del af staten sjældent kommer under de 20 grader – selv om vinteren. Et godt sted at starte sådan en rejse er Miami, hvortil der er gode flyforbindelser fra Danmark.

I det sydlige USA er der sol og varme - også om vinteren. Her er vi i Santa Monica ved Los Angeles.En anden mulighed er det sydlige Californien, som også har mange solskinstimer om vinteren. Her må man dog på regne lidt lavere temperaturer end i Florida, hvilket først og fremmest skyldes, at havet ud for kysten er køligt året rundt.

En tur med autocamper i det sydlige USA kan starte i San Diego eller Los Angeles, hvor Cruise America har udlejningsstationer.

Billig vinterferie

Ofte er priserne på leje af autocamper lave i vintermånederne. Og har du mulighed for at bestille i god tid, får du yderligere rabat på lejen.

Se hvad en vinterferie i autocamper skal koste ved at søge priser her.

Ja, der er air condition i alle autocampere fra Cruise America. Vognene er alle udstyret med air condition i førerkabinen samt i bodelen, og dermed har du mulighed for at regulere temperaturen på de varme dage.

Når du tager på ferie i en autocamper, er det en god ide at pakke din bagage i en blød taske. Så kan du nemlig folde tasken sammen og stuve den ad vejen, når du har pakket ud i autocamperen.

God opbevaringsplads

I alle Cruise Americas autocampere er der skabe med opbevaringsplads til din bagage i bodelen. Desuden har alle modeller et bagagerum. Lejer du en C19-model skal du dog være opmærksom på, at bagagerummets størrelse er begrænset. I de store C25 og C30 modeller er bagagerummet væsentligt større.

Bagagerummet kan aflåses i alle modeller.

Lad kufferten blive på udlejningsstationen

Vil du slippe for at bruge plads på din kuffert/taske under rejsen i autocamper, er du velkommen til at lade den stå på den station, hvor du afhenter din autocamper. Servicen er gratis, men kan naturligvis kun benyttes, hvis du afleverer autocamperen samme sted som du afhenter den.

Når du lejer en autocamper, stilles der krav om, at du bestiller minimum 100 milel samtidig med din bestilling af lejen. Denne regel er sat af Cruise America og er ufravigelig.

Det kan i alle tilfælde bedst betale sig at bestille og betale mil hjemmefra. Og jo mere præcist du er i stand til at estimere dit forbrug, jo bedre kan du gøre dit indkøb.

Sådan estimerer du dit forbrug

Autocampers.dk har en række ruteforslag til inspiration. Ruteforslagene angiver, hvor lang turen er. Du må påregne, at du kommer til at køre ca. 5% længere, da afstikkere og småture er uundgåelige.

Har du selv lavet en rute til din ferie i autocamper, anbefaler vi, at du indtegner ruten på Google Maps. Ikke alene giver det et godt estimat på afstandene. Det er også et godt redskab til planlægning af rejsen.

Vil du være spontan og slet ikke planlægge en rute på forhånd, er det en god ide at gætte konservativt.

Regner du med at køre lidt og kort, så skal du måske nøjes med de obligatoriske 100 mil.

Ved du derimod, at du vil køre langt og se og opleve en masse, så er det nok en god ide at overveje at købe en pakke med ubegrænsede kilometer. Så har du fuld frihed til at sætte kursen, præcis hvorhen du vil. Og du behøver ikke bekymre dig om prisen.

Vælg den rigtige miles pakke

Når du køber miles (der går 1,6 km på 1 mile), kan det ske i pakker á 100 miles ad gangen. Du kan også købe ubegrænsede miles, hvilket indebærer, at du kan køre alt det, du vil. Det kan som hovedregel bedst betale sig at købe ubegrænsede miles, hvis du planlægger at køre mere end 2.000 mil (3.200 km). Bemærk dog, at der undertiden er tilbud på pakken med ubegrænsede mil, og det kan ændre kalkulen. Vi anbefaler derfor, at du selv beregner, hvad der bedst kan betale sig.

Ubrugte miles refunderes ikke.

Kører du flere miles, end du har betalt for, vil du blive opkrævet 0,35 dollars pr. mile, du har kørt for meget, når du afleverer camperen.

USA - Utah - Blanding - Camping - Cruise AmericaUSA - Utah - Blanding - Camping - Cruise America1

Det er sjældent ret svært at finde en campingplads i USA, for der er mange af dem. Der er flere måder at finde en campingplads.

Du kan søge på nettet. Søg på stednavn og camping og se, hvad der kommer frem. Pladser i nationalparker og state parks mm. finder du på recreation.gov 

En anden mulighed er at finde inspiration i Cruise Americas ruteforslag. For hvert stop på ruterne er der angivet en anbefaling til campingplads.

Du kan også bruge Cruise Americas app, som også henviser til campingpladser i nærheden af dig.

Husk i øvrigt, at du får som kunde hos Cruise America får rabat på KOA-campingpladserne, som du finder mange af i USA. Når du henter din autocamper, får du udleveret en brochure om disse med adresser, kort mm.

Skal jeg bestille på forhånd?

Tommelfingerreglen er, at svaret afhænger af tid og sted.

Sted: Man skal bestille på forhånd omkring de store byer (f.eks. Washington DC, Los Angeles, San Francisco osv.) , attraktioner (f.eks. Disney, Universal Studios, Niagara Falls m.fl.) samt i de store nationalparker (få tips til bestilling af plads i nationalparker her).

Tid: I juli og august er der mange rejsende på vejen, og det giver liv, men også travlhed. Der er også høj belægning omkring jul og påske mange steder. Derudover må du forvente exceptionel travlhed på følgende dage:

USA:

 • Memorial Day i maj
 • Independence Day i juli
 • Labor Day i september
 • Thanksgiving i november

Canada:

 • Canada Day i juli
 • Labor Day i september
 • Thanksgiving i oktober
 • samt en hel håndfuld fri- og helligdage i visse provinser/territorier

Hvis du agter til et travlt sted i en travl periode, skal du huske at bestille campingplads i så god tid som muligt.

På langt de fleste campingpladser kan du bestille plads på forhånd online. Det gælder også campingpladserne i nationalparkerne. Bemærk at campingpladserne har individuelle afbestillingsregler – så hold øje her.

Skal jeg have fuld “hook up”?

Du vil opdage, at der er en nogle få “fagudtryk”, som er nyttige at kende. Et er dem er “hook up”, og det hentyder til, hvordan du er forbundet eller tilkoblet campingpladsens faciliteter. Fuld hook up betyder i den sammenhæng, at autocamperen tilkobles ferskvand, spildevand og strøm (og visse steder kabel tv, internet mm), så du har alt i rigelige mængder.

Bemærk dog, at dette langtfra er nødvendigt med fuld opkobling. Fra et display i autocamperen har du indblik i tankene, og du har mulighed for at både at fylde og tømme på stort set enhver campingplads i USA. Ofte er det strøm, der er det vigtigste, da opladning af telefon, tablets og PC kræver tilkobling til strøm, at generatoren er tændt eller at man kører.

Ja, der er masser af rabat og andre besparelser at hente, når du booker en autocamper/motorhome/RV.

Bestil smart og spar

Vil du have den aller bedste pris på leje af autocamper, så er fleksibilitet nøgleordet. Har du ikke den, kan du alligevel spare mange penge, og det gør du ved at booke smart. Vi har samlet alle de nyttige tips til en smart booking her

Autocampers.dk har dedikeret sig til at vise dig vej til de bedste tilbud, og vi opdaterer vores site ofte for at vise de mange muligheder. Gå til siden med tilbud her

Vi anbefaler desuden, at du er grundig, når du søger. Der kan være penge at spare ved at vælge en anden udlejningsstation, og der kan være endnu mere at spare ved at påbegynde rejsen tidligere eller senere end det, du har søgt. Prøv dig frem! Søg priser og bestil din autocamper her.

Cruise America er den udlejer, der har flest stationer til afhentning og aflevering i hele USA. Du kan se, hvor du kan hente en autocamper/motorhome nedenfor.

Læs mere om Cruise America.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente eller aflevere din autocamper.

Her ligger Cruise Americas og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente og aflevere din autocamper googletest.

Envejsleje er muligt

Det er muligt at afhente autocamperen/motorhomet/RV’en på én station og aflevere på en anden (såkaldt envejsleje) googletest. Så det er kun fantasien, der sætter grænser for eventyret. Læs mere om envejsleje.

Find prisen på leje af en camper her googletest.

Cruise America er den udlejer, der har flest stationer til afhentning og aflevering i hele USA. Du kan se stationerne på kortet nedenfor.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente eller aflevere din autocamper.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente eller aflevere din autocamper.

Envejsleje er muligt

Det er muligt at afhente autocamperen/motorhomet/RV’en på én station og aflevere på en anden, så det er kun fantasien, der sætter grænser for eventyret. Læs mere om envejsleje.

Tjek prisen

Vil du se, hvad det koster at leje autocamper med afhentning og aflevering i de viste byer, så gå til vores bestillingsside og søg priser. Du kan også tage et kig på vores mange pakker med aktuelle tilbud.

Der er ganske få, men vigtige punkter at huske, når du afhenter en autocamper fra Cruise America.

Hvad skal jeg huske?

 1. Fører skal have tilbragt mindst en nat i USA/Canada forud for afhentning af autocamperen. Dette af hensyn til trafiksikkerheden.
 2. Du skal ringe til afhentningsstationen dagen før, du skal hente camperen. Under samtalen aftaler I, hvornår camperen skal hentes. Telefonnummeret får du i forbindelse med din bestilling.
 3. Dem, der skal køre autocamperen, skal være til stede, når vognen afhentes, og førere skal medbringe kørekort (kategori B er tilstrækkeligt). Det er gratis at få registreret ekstra førere.
 4. I skal medbringe et kreditkort til betaling af depositum på USD 500.
Cruise Americas autocampere står side om side og venter på deres nye lejere

Cruise Americas autocampere står side om side og venter på deres nye lejere.

Nej, det er under ingen omstændigheder tilladt at føre autocamperen over Mexicos grænse – heller ikke på korte ture.

Ja, du må gerne køre fra USA til Canada. Dermed er det også sagt, at du har mulighed for at leje autocamperen i USA og køre den over grænsen til Canada. Det eneste krav, der gælder er, at autocamperen skal afleveres i samme land, som den blev afhentet.

TIP: Det kan ind i mellem betale sig at tjekke priser og tilgængelighed i Seattle, hvis du leder efter en god pris på leje af autocamper til kørsel i Canada. Fra Seattle er der kun ca. 230 km til canadiske Vancouver, som udover at være en fantastisk smuk storby også er et perfekt udgangspunkt for en rejse gennem Canada i autocamper.

Se stationerne

Se her, hvor du kan leje en autocamper/motorhome fra Cruise America.

Den mest oplagte tur fra USA til Canada starter i Seattle, som ligger tæt på den canadiske grænse.

Den mest oplagte tur fra USA til Canada starter i Seattle, som ligger tæt på den canadiske grænse.

Du behøver ikke eTA!

Når du rejser fra USA til Canada over land, behøver du ikke eTA. Det er tilstrækkeligt med et godt, gammeldags dansk pas. Læs mere om reglerne her.

Ja, det er fuldt muligt at leje autocamperen i Canada og køre fra Canada til USA. Det eneste krav, der gælder, er, at autocamperen skal afleveres i samme land, som den blev afhentet.

ESTA kræves ikke

Det er oven i købet nemt at tage på tur fra Canada til USA, for du behøver ikke at spekulere på visum i form af ESTA. Hvis du ankommer til USA fra Canada via vej eller færge, behøver du nemlig ikke ESTA. Læs mere om reglerne her.

Se her, hvor du kan hente og aflevere autocampers fra Cruise America og Cruise Canada:

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer. Det er muligt at køre fra Canada til USA, hvis du ønsker det.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer. Det er muligt at køre fra Canada til USA, hvis du ønsker det.

Ja! Når du lejer din autocamper gennem Autocampers.dk har du fortrydelsesret. Du kan fortryde din bestilling i syv dage.

Hvis du fortryder, tilbagebetaler vi den fulde leje fratrukket et ekspeditionsbegyr på kr. 250.

VIGTIG INFORMATION: Fortrydelsesretten gælder ikke, hvis der er 55 eller færre dage til afhentning af autocamperen. I givet fald vil din brug af fortrydelsesretten være at betragte som en afbestilling.

Kommer du ud for et trafikuheld, er du i gode hænder.

Når du lejer en autocamper hos Cruise America, er kasko- og ansvarsforsikring inkluderet i lejen, så du er godt dækket, hvis uheldet er ude. Dog hæfter du selv for USD 2.500, hvis du bliver ansvarlig for en skade på din autocamper. Det er ikke muligt at tegne en forsikring uden denne selvrisiko.

Vejhjælp hele døgnet

Kommer du ud for et trafikuheld, skal du omgående kontakte Cruise Americas vejhjælp, som vil hjælpe dig videre. Telefonnummeret er (800) 334-4110. Vejhjælpen er åben hele døgnet og yder professionel hjælp til alle lejere, der måtte have behov.

Du kan i øvrigt kontakte vejhjælpen, hvis du har tekniske spørgsmål, er bekymret over eller utilfreds med autocamperens stand, eller hvis der noget vedrørende autocamperen, du ønsker opklaret.

Gratis at ringe lokalt

Vejhjælpens nummer er et gratis-nummer. Det betyder, at det er gratis at ringe til vejhjælpen fra amerikanske telefoner. Vær opmærksom på, at du selv bærer omkostning ved opkald fra egen mobiltelefon.

For yderligere information, se Cruise Americas Renter Assistance Guide

Er du så uheldig at komme ud for en punktering på din rejse i autocamper, skal du straks kontakte Cruise Americas vejhjælp på (800) 334-4110. Vejhjælpen sørger for, at du får hjælp hurtigst muligt.

Du må under ingen omstændigheder påbegynde reparation af autocamperen selv.

For yderligere information, se Cruise Americas Renter Assistance Guide

Nej! Det er ikke svært at køre autocamper, men det kræver lidt tilvænning. Men du vil opleve, at det kun tager få timer at vænne sig til at sidde bag rattet.

De autocampere, som Autocampers.dk formidler, er alle konstrueret til lejemarkedet. Det betyder, at der er lagt stor vægt på, at køretøjerne skal være nemme at betjene. Man mærker det især i to sammenhænge. For det første er bak- og sidespejle store og giver udsyn i en langt større vinkel end det, man kender fra almindelige personbiler. For det andet er Cruise Americas og Cruise Canadas autocampere (og langt de fleste øvrige autocampere på lejemarkedet) udstyret med automatgear, og det gør kørslen markant nemmere.

Planlæg med en blød start

Er du nervøs ved de første kilometer i autocamper, så anbefaler vi, at du afhenter din autocamper så tidligt som muligt. På den måde undgår du bedst muligt eventuel myldretidstrafik.

Vi anbefaler også, at du bruger GPS til at vise vej, når du kører den første tur. På den måde kan du koncentrere dig om camperen og trafikken omkring dig.

Endeligt er det en god ide at reservere plads på en campingplads tæt på udlejningsstationen. Brug evt. Cruise Americas app til at finde en campingplads eller læs mere om bestilling af campingplads her

Kører du længere, end du har betalt for, bliver du opkrævet USD 0,35 pr. mile, du har kørt for langt. Det sker, når du afleverer din autocamper.

Autocampers.dk har til dato ikke set eksempler på, at denne pris er bedre end den, Autocampers.dk tilbyder ved bestilling. Tværtimod. I alle de stikprøver, vi har taget, koster det 9-15% mere at betale miles ved aflevering.

Som lejer af en autocamper, er du ansvarlig for betaling af vejpenge/vejskat på rejsen. Vejpenge er ret udbredt visse steder i USA, især i Florida og omkring større byer som f.eks. San Francisco og Los Angeles.

Automatisk betaling

All Electronic Tolling (ren elektronisk registrering og betaling) bliver mere og mere udbredt i både USA og Canada.

All Electronic Tolling indebærer, at din autocamper bliver fotograferet, når du passerer told-stationen. Nummerpladen aflæses også og bruges til at bestemme den vejskat, du skal betale. På stationer med All Electronic Tolling er det ikke muligt at betale med kort eller kontanter.

Cruise America håndterer gebyret

Det er i første omgang Cruise America/Canada, som modtager opkrævningen af dine vejpenge.

I visse tilfælde har Cruise America/Canada mulighed for at omdirigere opkrævningen til dig. Det betyder, at du vil modtage en opkrævning direkte fra de amerikanske eller canadiske myndigheder. Det har den fordel, at du undgår at betale administrationsgebyr til Cruise America / Cruise Canada.

I de tilfælde, hvor det ikke er muligt for udlejer at omdirigere opkrævningen af vejpenge, sørger Cruise America/Canada for betalingen, som efterfølgende bliver modregnet i dit depositum. Cruise America opkræver et administrationsgebyr på USD 10 for denne slags betalinger. Gebyret betales maks. én gang pr. leje.

I USA betales vejskat ofte gennem anlæg som dette. Systemet kaldes All Electronic Tolling, og man behøver ikke at standse for at betale.

I USA betales vejskat ofte gennem anlæg som dette. Systemet kaldes All Electronic Tolling, og man behøver ikke at standse for at betale. Du kan regne med, at vejstrækninger med vejskat er godt skiltet.

Pas på Fast Track vejspor

Vigtig information: I Nordamerika er der i tæt trafkikerede områder ofte fast track spor på motorvejene. Disse må kun benyttes af køretøjer, som på forhånd har betalt for brug af fast track (typiske navne er Fastrack og EZ Pass). Bliver du taget i at benytte sådanne spor uden at have betalt for det, vil du blive opkrævet afgift samt bøde herfor. Bødestørrelsen varierer fra USD/CAD 25-100.

Det er bøder som denne, du skal forsøge at undgå.

Det er bøder som denne, du skal forsøge at undgå.

Du skal selv betale bøder

Får du en bøde for ulovlig parkering, overtrædelse af fartgrænsen eller en anden trafikforseelse, skal du selv betale bøden. I det omfang, at Cruise America/Canada modtager og sagsbehandler tillægges et gebyr på USD 35.

Express Service er for dig, der vil have mest muligt tid i autocamperen. Med denne service får du afhentning med minibus fra dit hotel (gælder udvalgte hoteller), tidlig afhentning af autocamper (mellem 9.00 og 12.00), sen aflevering af autocamper (senest kl. 15.00) og transport i minibus til hotel (gælder udvalgte hoteller) eller lufthavn. Ved en almindelig leje kan autocamperen først afhentes kl. 13.00, og den skal afleveres inden 11.00.

Express Service giver dig op til otte timer mere tid med autocamperen.

Husk at bestille i god tid

Express service skal bestilles og betales mindst 30 dage før afhentning af autocamperen. Det er muligt at få Express Service året rundt – også i den travle højsæson (skolernes sommerferie).
Du kan se prisen, når du bestiller din autocamper

Express Service kaldes også Early Bird Departure Special.

Du kan hente din autocamper fra kl. 13.00 (1.00 PM). Bemærk dog venligst, at afhentning kan på visse steder begynder tidligere på lørdage.

Du bedes ringe til stationen, hvor du henter autocamperen, dagen i forvejen og aftale tidspunktet nærmere.

Der gives ingen kompensation ved for sen afhentning.

Det er ikke muligt at afhente en autocamper på søndage. Ligeledes kan afhentningsstationerne være lukket på amerikanske/canadiske helligdage. Her på Autocampers.dk er det ikke teknisk muligt at gennemfære en bestiling af en autocamper med afhentning på en dag, da afhentningsstationen er lukket. Dermed kan du være helt rolig, når du bestiller. 

Vigtig information: Cruise America stiller krav om, at autocamperens fører skal have tilbragt mindst én nat i USA forud for afhentning af autocamperen.

Vil du hente tidligere?

Ønsker du at hente autocamperen tidligere end kl. 13.00, så skal du investere i Express Service (også kaldet Early Bird Departure Special). Express Service giver dig adgang til at hente din autocamper allerede fra kl. 9.00, og dermed får du væsentligt mere tid med autocamperen.

Du skal aflevere autocamperen tidligst kl. 9.00 og senest kl. 11.00 på afleveringsdagen.

Afleverer du for sent, vil du blive pålagt en afgift på USD 25 pr påbegyndt time efter kl. 11.00. Afgiften betales direkte til Cruise America/Cruise Canada.

Har du brug for at aflevere senere på dagen, kan du overveje at tilkøbe Express Service.

Autocamperen skal i øvrigt afleveres i samme stand, som du modtog den, dvs. rengjort, med fulde ferskvandstanke og tomme spildevandstanke.

God forberedelse er første skridt til en god rejse. Autocampers.dk ønsker at gøre det så nemt som muligt at leje og køre i autocamper/motorhome/RV. Derfor har vi samlet alle de ressourcer, der er relevante for dig, der snart skal ud at køre autocamper.

Har du bestilt en autocamper hos Autocampers.dk, vil du modtage en mail med al nødvendig information ca. 3 uger før din afrejse.

3 nyttige tips

Kort fortalt er der to vigtige ting, du med fordel kan gøre inden afrejse:

1) Gennemlæs det materiale, du modtager fra os grundigt. Her finder du information om afhentning, forsikring mm. Vi medsender også nyttige tip omkring parkering og camping, når vi har noget relevant at dele.

2) Gennemfør online check in i god tid. Du finder linket på din ordrebekræftelse.

3) Lær af andre – Der findes gode Facebookgrupper og masser af Youtube-videoer samt websteder med inspiration og information om ferie i autocamper. Brug noget tid på at søge, og du vil helt sikkert finde tips og info, som kan bruges.

Lejer du en autocamper fra Cruise America eller Cruise Canada, så der er 3 – og nogle gange 4 – størrelser at vælge imellem. Så uanset hvor mange I er, så er der en autocamper, der passer godt i størrelsen til jeres tur gennem USA eller Canada.

C19’eren er den mindste traditionelle autocamper med plads til 3 personer. Læs mere om C19 her.

C25’eren er den mellemstore autocamper med plads til 5 personer. Læs mere om C25 her.

C30’eren er den største autocamper med plads til 7 personer. Læs mere om C30 her.

T17’eren er den lille frække camper, der er bygget på ladet af en pick up truck. Fås kun på udvalgte stationer. Læs mere om T17 her.

Alle vogntyper har køkken med gasblus og mikroovn samt køleskab med frys. De har ligeledes bad og toilet med skyl.

Vognene er udstyret med air condition til de varme dage og der er også installeret varmeapparat til de kølige nætter, hvis I skulle løbe ind i nogle af dem.

Cruise Canada (1)

Lejer du en autocamper fra Cruise America eller Cruise Canada, så der er 3 – og nogle gange 4 – størrelser at vælge imellem. Så uanset hvor mange I er, så er der en autocamper, der passer godt i størrelsen til jeres tur gennem USA eller Canada.

C19’eren er den mindste traditionelle autocamper med plads til 3 personer. Læs mere om C19 her.

C25’eren er den mellemstore autocamper med plads til 5 personer. Læs mere om C25 her.

C30’eren er den største autocamper med plads til 7 personer. Læs mere om C30 her.

T17’eren er den lille frække camper, der er bygget på ladet af en pick up truck. Fås kun på udvalgte stationer. Læs mere om T17 her.

Alle vogntyper har køkken med gasblus og mikroovn samt køleskab med frys. De har ligeledes bad og toilet med skyl.

Vognene er udstyret med air condition til de varme dage og der er også installeret varmeapparat til de kølige nætter, hvis I skulle løbe ind i nogle af dem.

Kørekort, visum, pas og andre lovkrav (7)

En alder på 21 år er tilstrækkeligt - selv når du kører den store model, C30 med plads til 7 personer.Du skal være fyldt 21 år for at leje en autocamper/motorhome/RV fra Cruise America. Er du det, og har du et almindeligt dansk kørekort i kategori B, må du køre autocampers i alle størrelser.

Kategori B kørekort er det mest almindelige kørekort, og det er det kørekort, som giver tilladelse til at føre en almindelig bil med totalvægt under 3.500 kg.

Ja! Det kræver kun et almindeligt kørekort i kategori B at leje og køre en autocamper – og uden for Europa gælder det uanset autocamperens størrelse.

Et almindeligt kørekort i kategori B er tilstrækkeligt, hvis du vil køre autocamper i USA og Canada

Et almindeligt kørekort i kategori B er tilstrækkeligt, hvis du vil køre selv en stor autocamper i USA og Canada.

I Europa finde enkelte vogne, der er så store, at du skal have stort kørekort for at køre dem. Det fremgår tydeligt, hvis der er krav om stort kørekort, når du bestiller.

ESTA er en tilladelse til indrejse i USA.

Danske statsborgere skal søge om og have ESTA for at rejse ind i USA

Du skal også søge ESTA, hvis de mellemlander i USA på vej til en anden destination.

Søg om ESTA til USA her

Det koster 14 dollar at får et ESTA bevis. Pengene går til de amerikanske myndigheder og bruges blandt andet på turistfremme og øget sikkerhed i lufthavne mm.

Klik her for at søge.

Vigtigt! Navnet i din ESTA ansøgning skal stemme overens med navnet i dit pas. Det er desuden vigtigt, at du følger samme princip, når du bestiller fly.

Hvad er ESTA?

ESTA-programmet (Electronic System for Travel Authorization) skal forhindre terrorister og andre kriminelle i at komme til USA.

Du skal søge ESTA senest 72 timer før afrejse til USA. I langt de fleste tilfælde får du ESTA med det samme. Autocampers.dk anbefaler alligevel, at du søger ESTA så snart, at du har bestilt fly og/eller leje af autocamper. På den måde har du god tid, hvis din ansøgning skulle blive afvist, hvilket heldigvis sker yderst sjældent.

Et afslag gives eksempelvis, hvis du f.eks. tidligere har overskredet en opholdstilladelse. Sker det, er du nødsaget til at søge visum ved ambassaden.

Det kan også forekomme, at du får besked om, at din ansøgning er under behandling. I det tilfælde er det bare at vente, indtil din ansøgning er færdigbehandlet.

Det er dit ansvar at sikre, at du har dine papirer i orden, når du ankommer til USA. Autocampers.dk fralægger sig ethvert ansvar i det tilfælde, at du eller dine rejsefæller bliver nægtet indrejse.

En ESTA tilladelse er gyldig i 2 år.

Krav om e-pas

Når du rejser til USA, skal dit pas skal være af typen e-pas. Et e-pas har en chip indbygget. Alle pas udstedt efter 1. august 2006 er e-pas. De kan genkendes på e-pas-logoet, som ses på forsiden.

ESTA gives kun, hvis dit pas er et e-pas. E-pas har dette symbol på forsiden.

ESTA gives kun, hvis dit pas er et e-pas. E-pas har dette symbol på forsiden.

Er dit pas udstedt efter 1. august 2006, skal du ikke foretage dig yderligere. Er dit pas derimod udstedt før 1. august 2006, skal du have fornyet dit pas ved Borgerservice inden afrejse. Læs mere om fornyelse af pas her.

Særlige ESTA regler

Rejsende, som har besøgt Iran, Irak, Syrien eller Sudan efter 1. marts 2011 (bortset fra diplomater og ansatte i forsvaret på tjenesterejse) og/eller personer, der har dobbelt statsborgerskab med tilhørsforhold til et af disse lande, skal søge om visum ved ambassaden i København inden afrejse.

Vær opmærksom på, at visum kun udstedes ved personligt fremmøde på ambassaden. Læs mere om visum her.

Regler om pas ved rejser til USA

Alle danske statsborgere – også børn og babyer – skal have eget maskinlæsbart pas, når de rejser til USA.

Skal du opholde dig i USA i mere end 90 dage, skal du søge visum.

Autocampers.dk påtager sig intet juridisk ansvar for ovenstående. Tjek venligst Udenrigsministeriets hjemmeside for information.

Du skal have pas og – som hovedregel – eTA for at rejse ind i Canada. Et visum er derimod kun sjældent nødvendigt.

Læs mere om Eta.

Danske statsborgere skal søge om eTA forud for deres rejse til Canada. Det gælder også, hvis du mellemlander i Canada på vej til et andet land.

Indrejsetilladelsen koster koster kun 7 canadiske dollars (ca. 35 kr.). Hvis du rejser over land med autocamper fra USA til Canada, eller hvis du rejser med båd, behøver du ikke eTA. Læs mere om mulighederne her.

Søg om eTA

Du ansøger om eTA online. Det tager kun ganske få minutter.

Din ansøgning vil som oftest blive godkendt med det samme. Autocampers.dk anbefaler dig dog at søge så snart, du har bestilt din autocamper og/eller din flybillet, da der kan forekomme ventetid.

Send din ansøgning her

Når din ansøgning er godkendt, skal du udskrive en kopi. Papiret skal som hovedregel fremvises sammen med dine øvrige rejsedokumenter før ombordstigning på rejsen til Canada.

Regler om pas ved rejser til Canada

Dit pas skal være gyldigt i den tid, du opholder dig i Canada.

Autocampers.dk påtager sig intet juridisk ansvar for ovenstående og minder om, at det er dit ansvar at sikre, at dine rejsepapirer er i orden, når du rejser.

Tjek venligst Udenrigsministeriets hjemmeside for yderlige information.

Du skal have dit eTa på plads, før du kan nyde smukke Canada.

Du skal have dit eTa på plads, før du kan nyde smukke Canada.

Under rejsen (15)

Alle autocampers/motorhomes/RVs fra Cruise America har en motor (og karosseri) fra Ford. Alle motorer er benzinmotorer. Størrelsen på motoren afhænger af størrelsen på autocamperen.

I den lille pick up truck camper model T17 finder du en Ford 5.0L V8 motor.

I familiemodellerne C19 og C25 ligger en fin Ford 5.4L Triton® V8 motor med 255 hestekræfter.

Den store C30’er, som har plads til op til 7 personer, er udstyret med en Ford 6.8L Triton® V10 motor med 305 hestekræfter.

Alle Cruise America autocampers har ABS-bremser, fartkontrol (cruise control), automatgear, AM/FM radio m. CD-afspiller samt aircondition i både bil-og hus-del.Alle autocampers/motorhomes/RVs fra Cruise America kører på blyfri benzin.

Ja, der er air condition i alle autocampere fra Cruise America. Vognene er alle udstyret med air condition i førerkabinen samt i bodelen, og dermed har du mulighed for at regulere temperaturen på de varme dage.

Når du tager på ferie i en autocamper, er det en god ide at pakke din bagage i en blød taske. Så kan du nemlig folde tasken sammen og stuve den ad vejen, når du har pakket ud i autocamperen.

God opbevaringsplads

I alle Cruise Americas autocampere er der skabe med opbevaringsplads til din bagage i bodelen. Desuden har alle modeller et bagagerum. Lejer du en C19-model skal du dog være opmærksom på, at bagagerummets størrelse er begrænset. I de store C25 og C30 modeller er bagagerummet væsentligt større.

Bagagerummet kan aflåses i alle modeller.

Lad kufferten blive på udlejningsstationen

Vil du slippe for at bruge plads på din kuffert/taske under rejsen i autocamper, er du velkommen til at lade den stå på den station, hvor du afhenter din autocamper. Servicen er gratis, men kan naturligvis kun benyttes, hvis du afleverer autocamperen samme sted som du afhenter den.

USA - Utah - Blanding - Camping - Cruise AmericaUSA - Utah - Blanding - Camping - Cruise America1

Det er sjældent ret svært at finde en campingplads i USA, for der er mange af dem. Der er flere måder at finde en campingplads.

Du kan søge på nettet. Søg på stednavn og camping og se, hvad der kommer frem. Pladser i nationalparker og state parks mm. finder du på recreation.gov 

En anden mulighed er at finde inspiration i Cruise Americas ruteforslag. For hvert stop på ruterne er der angivet en anbefaling til campingplads.

Du kan også bruge Cruise Americas app, som også henviser til campingpladser i nærheden af dig.

Husk i øvrigt, at du får som kunde hos Cruise America får rabat på KOA-campingpladserne, som du finder mange af i USA. Når du henter din autocamper, får du udleveret en brochure om disse med adresser, kort mm.

Skal jeg bestille på forhånd?

Tommelfingerreglen er, at svaret afhænger af tid og sted.

Sted: Man skal bestille på forhånd omkring de store byer (f.eks. Washington DC, Los Angeles, San Francisco osv.) , attraktioner (f.eks. Disney, Universal Studios, Niagara Falls m.fl.) samt i de store nationalparker (få tips til bestilling af plads i nationalparker her).

Tid: I juli og august er der mange rejsende på vejen, og det giver liv, men også travlhed. Der er også høj belægning omkring jul og påske mange steder. Derudover må du forvente exceptionel travlhed på følgende dage:

USA:

 • Memorial Day i maj
 • Independence Day i juli
 • Labor Day i september
 • Thanksgiving i november

Canada:

 • Canada Day i juli
 • Labor Day i september
 • Thanksgiving i oktober
 • samt en hel håndfuld fri- og helligdage i visse provinser/territorier

Hvis du agter til et travlt sted i en travl periode, skal du huske at bestille campingplads i så god tid som muligt.

På langt de fleste campingpladser kan du bestille plads på forhånd online. Det gælder også campingpladserne i nationalparkerne. Bemærk at campingpladserne har individuelle afbestillingsregler – så hold øje her.

Skal jeg have fuld “hook up”?

Du vil opdage, at der er en nogle få “fagudtryk”, som er nyttige at kende. Et er dem er “hook up”, og det hentyder til, hvordan du er forbundet eller tilkoblet campingpladsens faciliteter. Fuld hook up betyder i den sammenhæng, at autocamperen tilkobles ferskvand, spildevand og strøm (og visse steder kabel tv, internet mm), så du har alt i rigelige mængder.

Bemærk dog, at dette langtfra er nødvendigt med fuld opkobling. Fra et display i autocamperen har du indblik i tankene, og du har mulighed for at både at fylde og tømme på stort set enhver campingplads i USA. Ofte er det strøm, der er det vigtigste, da opladning af telefon, tablets og PC kræver tilkobling til strøm, at generatoren er tændt eller at man kører.Vil du campere i en nationalpark eller et andet naturområde, er det naturligvis muligt. Vi anbefaler den offentlige tjeneste recreation.gov til søgning efter campingpladser i nationalparker og statsparker. Læs også vores guide til bestilling af campingplads i en nationalpark

Unikke oplevelser venter i nationalparkerne

Autocampers.dk anbefaler varmt, at du prøver at campere i en nationalpark. Langt de fleste nationalparker tilbyder campering i naturskønne omgivelser. Og så er du tæt på seværdighederne i modsætning til dem, der kommer til nationalparken i bil.

Desuden er nationalparkernes campingpladser et godt sted at møde amerikanere på ferie, og du vil stensikkert opleve, at dine medcampister er både nysgerrige og snakkesaglige.

Campering i nationalpark

Der venter masser af hyggelige opleveler, når du camperer i en nationalpark.

Nej, det er under ingen omstændigheder tilladt at føre autocamperen over Mexicos grænse – heller ikke på korte ture.

Ja, du må gerne køre fra USA til Canada. Dermed er det også sagt, at du har mulighed for at leje autocamperen i USA og køre den over grænsen til Canada. Det eneste krav, der gælder er, at autocamperen skal afleveres i samme land, som den blev afhentet.

TIP: Det kan ind i mellem betale sig at tjekke priser og tilgængelighed i Seattle, hvis du leder efter en god pris på leje af autocamper til kørsel i Canada. Fra Seattle er der kun ca. 230 km til canadiske Vancouver, som udover at være en fantastisk smuk storby også er et perfekt udgangspunkt for en rejse gennem Canada i autocamper.

Se stationerne

Se her, hvor du kan leje en autocamper/motorhome fra Cruise America.

Den mest oplagte tur fra USA til Canada starter i Seattle, som ligger tæt på den canadiske grænse.

Den mest oplagte tur fra USA til Canada starter i Seattle, som ligger tæt på den canadiske grænse.

Du behøver ikke eTA!

Når du rejser fra USA til Canada over land, behøver du ikke eTA. Det er tilstrækkeligt med et godt, gammeldags dansk pas. Læs mere om reglerne her.

Ja, det er fuldt muligt at leje autocamperen i Canada og køre fra Canada til USA. Det eneste krav, der gælder, er, at autocamperen skal afleveres i samme land, som den blev afhentet.

ESTA kræves ikke

Det er oven i købet nemt at tage på tur fra Canada til USA, for du behøver ikke at spekulere på visum i form af ESTA. Hvis du ankommer til USA fra Canada via vej eller færge, behøver du nemlig ikke ESTA. Læs mere om reglerne her.

Se her, hvor du kan hente og aflevere autocampers fra Cruise America og Cruise Canada:

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer. Det er muligt at køre fra Canada til USA, hvis du ønsker det.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer. Det er muligt at køre fra Canada til USA, hvis du ønsker det.

Kommer du ud for et trafikuheld, er du i gode hænder.

Når du lejer en autocamper hos Cruise America, er kasko- og ansvarsforsikring inkluderet i lejen, så du er godt dækket, hvis uheldet er ude. Dog hæfter du selv for USD 2.500, hvis du bliver ansvarlig for en skade på din autocamper. Det er ikke muligt at tegne en forsikring uden denne selvrisiko.

Vejhjælp hele døgnet

Kommer du ud for et trafikuheld, skal du omgående kontakte Cruise Americas vejhjælp, som vil hjælpe dig videre. Telefonnummeret er (800) 334-4110. Vejhjælpen er åben hele døgnet og yder professionel hjælp til alle lejere, der måtte have behov.

Du kan i øvrigt kontakte vejhjælpen, hvis du har tekniske spørgsmål, er bekymret over eller utilfreds med autocamperens stand, eller hvis der noget vedrørende autocamperen, du ønsker opklaret.

Gratis at ringe lokalt

Vejhjælpens nummer er et gratis-nummer. Det betyder, at det er gratis at ringe til vejhjælpen fra amerikanske telefoner. Vær opmærksom på, at du selv bærer omkostning ved opkald fra egen mobiltelefon.

For yderligere information, se Cruise Americas Renter Assistance Guide

Er du så uheldig at komme ud for en punktering på din rejse i autocamper, skal du straks kontakte Cruise Americas vejhjælp på (800) 334-4110. Vejhjælpen sørger for, at du får hjælp hurtigst muligt.

Du må under ingen omstændigheder påbegynde reparation af autocamperen selv.

For yderligere information, se Cruise Americas Renter Assistance Guide

Kører du længere, end du har betalt for, bliver du opkrævet USD 0,35 pr. mile, du har kørt for langt. Det sker, når du afleverer din autocamper.

Autocampers.dk har til dato ikke set eksempler på, at denne pris er bedre end den, Autocampers.dk tilbyder ved bestilling. Tværtimod. I alle de stikprøver, vi har taget, koster det 9-15% mere at betale miles ved aflevering.

Som lejer af en autocamper, er du ansvarlig for betaling af vejpenge/vejskat på rejsen. Vejpenge er ret udbredt visse steder i USA, især i Florida og omkring større byer som f.eks. San Francisco og Los Angeles.

Automatisk betaling

All Electronic Tolling (ren elektronisk registrering og betaling) bliver mere og mere udbredt i både USA og Canada.

All Electronic Tolling indebærer, at din autocamper bliver fotograferet, når du passerer told-stationen. Nummerpladen aflæses også og bruges til at bestemme den vejskat, du skal betale. På stationer med All Electronic Tolling er det ikke muligt at betale med kort eller kontanter.

Cruise America håndterer gebyret

Det er i første omgang Cruise America/Canada, som modtager opkrævningen af dine vejpenge.

I visse tilfælde har Cruise America/Canada mulighed for at omdirigere opkrævningen til dig. Det betyder, at du vil modtage en opkrævning direkte fra de amerikanske eller canadiske myndigheder. Det har den fordel, at du undgår at betale administrationsgebyr til Cruise America / Cruise Canada.

I de tilfælde, hvor det ikke er muligt for udlejer at omdirigere opkrævningen af vejpenge, sørger Cruise America/Canada for betalingen, som efterfølgende bliver modregnet i dit depositum. Cruise America opkræver et administrationsgebyr på USD 10 for denne slags betalinger. Gebyret betales maks. én gang pr. leje.

I USA betales vejskat ofte gennem anlæg som dette. Systemet kaldes All Electronic Tolling, og man behøver ikke at standse for at betale.

I USA betales vejskat ofte gennem anlæg som dette. Systemet kaldes All Electronic Tolling, og man behøver ikke at standse for at betale. Du kan regne med, at vejstrækninger med vejskat er godt skiltet.

Pas på Fast Track vejspor

Vigtig information: I Nordamerika er der i tæt trafkikerede områder ofte fast track spor på motorvejene. Disse må kun benyttes af køretøjer, som på forhånd har betalt for brug af fast track (typiske navne er Fastrack og EZ Pass). Bliver du taget i at benytte sådanne spor uden at have betalt for det, vil du blive opkrævet afgift samt bøde herfor. Bødestørrelsen varierer fra USD/CAD 25-100.

Det er bøder som denne, du skal forsøge at undgå.

Det er bøder som denne, du skal forsøge at undgå.

Du skal selv betale bøder

Får du en bøde for ulovlig parkering, overtrædelse af fartgrænsen eller en anden trafikforseelse, skal du selv betale bøden. I det omfang, at Cruise America/Canada modtager og sagsbehandler tillægges et gebyr på USD 35.

Flyforsinkelse? Dine rettigheder som flypassager giver tryghed på rejsen – også hvis dit fly bliver forsinket.

Flyforsinkelse? Dine rettigheder som flypassager giver tryghed på rejsen – også hvis dit fly bliver forsinket.

Flyforsinkelse? Dine rettigheder som flypassager giver tryghed på rejsen – også hvis dit fly bliver forsinket. 

Når du bestiller en autocamper hos Autocampers.dk, beskytter dine rettigheder som flypassager dig glimrende i det tilfælde, at flyet skulle blive forsinket eller aflyst. Du har nemlig ret til kompensation og godtgørelse for de udgifter, som flyforsinkelsen medfører. Læs mere om reglerne for flyforsinkelse her.

Det er vigtigt at kende sine rettigheder som flypassager, når man skal ud på en længere rejse. Rettighederne stiller dig nemlig rigtigt godt, hvis du f.eks. skal på roadtrip i autocamper i USA eller Canada.

 

Du skal rejse fra en EU lufthavn

Dine rettigheder som flypassager gælder kun, hvis du rejser fra en lufthavn i EU, eller hvis du skal flyve til en lufthavn i EU med et EU-flyselskab. Bemærk også, at du kun har krav på kompensation, hvis forsinkelsen eller aflysningen skyldes andet end arbejdsnedlæggelse eller uvejr.

Mindre end 2 timers forsinkelse

Er dit fly forsinket, men ikke mere end 2 timer, så er der sørget for, at du ikke skal sulte eller tørste. Gå blot til flyselskabets skranke i lufthavnen eller til selve gaten. Her udleveres en kupon (en såkaldt voucher), som du kan bruge i lufthavnen til at købe mad og drikke for. Regn med at få måltider til en værdi af ca. 80 kr. til morgenmad og ca. 150 kr. til aftensmad.

Mere end 2 timers forsinkelse

Ved mere end 2 timers forsinkelse, bliver reglerne mere komplicerede.

Er dit fly så forsinket, at du er nødt til at overnatte i lufthavnen, kan du bede om at få betalt et hotelværelse samt eventuel transport til og fra lufthavnen. Du har samtidig ret til at få dækket omkostninger til mad og drikke. Kontakt dit luftfartselskab i lufthavnen og lad selskabet anvise en løsning.

Mere end 3 timers forsinkelse

Ved mere end 3 timers forsinkelse ændrer reglerne sig – til din fordel. Du har nemlig – ud over retten til kost og logi også ret til økonomisk kompensation.

 • Ved flyvninger på 1.500 kilometer eller kortere: 250 euro
 • Ved flyvninger mellem 1.500-3.000 kilometer: 400 euro
 • Ved flyvninger over 3.500 kilometer til destinationer uden for EU: 600 euro

Flyselskabet skal udbetale kompensationen kontant – enten som en bankførsel eller via en bankcheck. Forsøger flyselskabet at spise dig af med værdikuponer (vouchers), har du mulighed for at afvise disse. Du har nemlig krav på at få din kompensation udbetalt i penge.

Mere end 5 timers forsinkelse

Her gælder de samme krav som ved mere end to timers forsinkelse. Derudover har du også mulighed for helt at afbryde din rejse og få refunderet det beløb, flybilletten har kostet.

Hvis dit fly er overbooket

Nogle flyselskaber overbooker deres fly. Det betyder, at de sælger flere billetter end der er sæder i flyveren. Flyselskaberne gør det, fordi de ved, at der ofte vil være passagerer, der ikke dukker op til flyvningen – og de vil ikke risikere at flyve med ledig kapacitet på flyet.

Men det sker ind i mellem, at alle passagerer dukker op på en overbooket afgang. Og så er det måske dig, de kontakter for at spørge, om de må ændre din rejse mod en kompensation.

Kompensationen udmåles efter samme system som ved forsinkelse. Så den afgørende faktor er, om du kommer frem med mere end to, tre eller fem timers forsinkelse.

Aflysning af fly

Hvis dit fly er aflyst på grund af andre forhold en dårligt vejr eller varslet arbejdsnedlæggelse, så er det stadig flyselskabet, der hæfter for aflysningen. I dette tilfælde kan du selv bestemme, om du vil have en plads på det næste fly, eller om du vil have pengene retur for billetten – og så selv finde en billet. Husk, at du skal være checket ind og møde op i lufthavnen, hvis du vil søge om kompensation for et aflyst fly.

Erstatning for økonomiske tab

En forsinkelse kan betyde, at du misser nogle af de aftaler eller oplevelser, du har på din destination. Det kan være en hotelovernatning eller et forsinket fremmøde til den station, hvor din autocamper skal hentes. Det kan være både ærgerlig og kostbar oplevelse af gå glip af længe ventede feriedage, men heldigvis er der hjælp at hente i lovningen også her. Igen er det nemlig muligt at kræve kompensation fra dit flyselskab. Det samme gælder, hvis forsinkelsen påfører dig ekstraudgifter.

Vigtig information:

 • Du skal kunne dokumentere dine udgifter, så pas godt på kvitteringer og andet, der kan godtgøre dine udgifter.
 • De udgifter, du søger kompenseret, skal være rimelige. Således er udgifter på et kasino i Las Vegas IKKE noget, du kan få godtgjort. Det samme gælder en fin middag på en Michelin restaurant.

Alt i alt kan du få erstatning på op til 39.050 kroner for de økonomiske tab, der er forårsaget af en flyforsinkelse- eller aflysning.

Kontakt din autocamper udlejer

Hvis dit fly er så forsinket, at du ikke kan nå frem til afhentning af din autocamper på det aftalte tidspunkt, er det vigtigt, at du straks giver udlejer besked. Du skal bruge det telefonnummer, der er angivet på dit lejebevis. Fortæl udlejer, at de fly er forsinket og aftal nærmere omkring dit forventede ankomsttidspunkt. Så længe, at du sørger for at orientere udlejer om din forsinkelse, er autocamperen din.

Gratis klagehjælp

Det er ikke alle flyselskaber, der er lige nemme at danse med. Anerkender flyselskaberne ikke, at du skal kompenseres for flyforsinkelser, -aflysninger eller mistet bagage, er der heldigvis hjælp at hente. Du kan nemlig, helt gratis, få hjælp hos Trafikstyrelsen.

Der er også hjælp at hente i regi af EU i form af Forbruger Europa:

Derudover er der et hav af forskellige klagevirksomheder, der står klar til at hjælpe dig. En af dem er Airhelp. Vinder klagevirksomheden din sag, så du får kompensation fra flyselskabet, skal du betale en del af kompensationen til klagevirksomheden. Det betyder samtidig, at servicen er gratis at benytte, hvis klagevirksomheden ikke vinder sagen for dig.

Tilbud på autocamper

Drømmer du om at opleve USA, Canada, Australien eller New Zealand i autocamper? Så tag et kig på vores populære tilbud og få en fantistisk rejse til en fantatisk pris.

Forsinket bagage kan være til stor gene på rejsen. Men husk, at du som flypassager har rettigheder som betyder, at du kan få dækket de udgifter, som den forsinkede bagage medfører for dig.

Savner du din kuffert, er det første du skal gøre at gå til skranken i ankomsthallen og tale med en medarbejder ved flyselskabet, du har rejst med. Her skal du indgive en rapport, som personalet laver for dig. Den hedder en PIR-rapport og står for Property Irregularity Report.

Husk at gemme en kopi af rapporten. Når du har indgivet din rapport, sætter flyselskabet en efterforskning i gang i et forsøg på at finde din kuffert.

Du får dine omkostninger dækket

Herefter er det bare at vente på din bagage, men indtil da; shopping. Der findes desværre ikke 100% håndfaste regler for, hvor meget flyselskaberne dækker. Men du har ret til at købe tandbørste, deodorant, undertøj, tøj at have på og andre nødvendigheder. Husk igen at gemme kvitteringerne, så du efterfølgende kan sende dem til flyselskabets kundeservice, der så skal kompensere dig for dine køb.

For at få dækket dine udgifter skal du kontakte flyselskabet senest 21 dage efter din bagage forsvandt.

Sørg for at holde dig inden for rimelighedens grænser og køb kun absolutte nødvendigheder. Har du en rejseforsikring, er der chance for, at den også kan hjælpe, hvis din bagage ikke er nået frem.

Erstatning på op til 10.000 kr.

Det er yderst sjældent, at kufferter forsvinder helt. Men sker det, er du berettiget til en erstatning på op til kr. 10.000. Oftest dukker de op inden for et par døgn, og så vil du blive kontaktet af flyselskabet. De står herefter for at køre din kuffert til den adresse, du beder dem om.

Er du utilfreds med luftfartselskabets håndtering af din sag, kan du klage. Se vores guide angående flyforsinkelser for at få hjælp til din klage:

Flyforsinkelse? Dine rettigheder som flypassager giver tryghed på rejsen – også hvis dit fly bliver forsinket.

Flyforsinkelse? Dine rettigheder som flypassager giver tryghed på rejsen – også hvis dit fly bliver forsinket. 

Når du bestiller en autocamper hos Autocampers.dk, beskytter dine rettigheder som flypassager dig glimrende i det tilfælde, at flyet skulle blive forsinket eller aflyst. Du har nemlig ret til kompensation og godtgørelse for de udgifter, som flyforsinkelsen medfører. Læs mere om reglerne for flyforsinkelse her.

Det er vigtigt at kende sine rettigheder som flypassager, når man skal ud på en længere rejse. Rettighederne stiller dig nemlig rigtigt godt, hvis du f.eks. skal på roadtrip i autocamper i USA eller Canada.

 

Du skal rejse fra en EU lufthavn

Dine rettigheder som flypassager gælder kun, hvis du rejser fra en lufthavn i EU, eller hvis du skal flyve til en lufthavn i EU med et EU-flyselskab. Bemærk også, at du kun har krav på kompensation, hvis forsinkelsen eller aflysningen skyldes andet end arbejdsnedlæggelse eller uvejr.

Mindre end 2 timers forsinkelse

Er dit fly forsinket, men ikke mere end 2 timer, så er der sørget for, at du ikke skal sulte eller tørste. Gå blot til flyselskabets skranke i lufthavnen eller til selve gaten. Her udleveres en kupon (en såkaldt voucher), som du kan bruge i lufthavnen til at købe mad og drikke for. Regn med at få måltider til en værdi af ca. 80 kr. til morgenmad og ca. 150 kr. til aftensmad.

Mere end 2 timers forsinkelse

Ved mere end 2 timers forsinkelse, bliver reglerne mere komplicerede.

Er dit fly så forsinket, at du er nødt til at overnatte i lufthavnen, kan du bede om at få betalt et hotelværelse samt eventuel transport til og fra lufthavnen. Du har samtidig ret til at få dækket omkostninger til mad og drikke. Kontakt dit luftfartselskab i lufthavnen og lad selskabet anvise en løsning.

Mere end 3 timers forsinkelse

Ved mere end 3 timers forsinkelse ændrer reglerne sig – til din fordel. Du har nemlig – ud over retten til kost og logi også ret til økonomisk kompensation.

 • Ved flyvninger på 1.500 kilometer eller kortere: 250 euro
 • Ved flyvninger mellem 1.500-3.000 kilometer: 400 euro
 • Ved flyvninger over 3.500 kilometer til destinationer uden for EU: 600 euro

Flyselskabet skal udbetale kompensationen kontant – enten som en bankførsel eller via en bankcheck. Forsøger flyselskabet at spise dig af med værdikuponer (vouchers), har du mulighed for at afvise disse. Du har nemlig krav på at få din kompensation udbetalt i penge.

Mere end 5 timers forsinkelse

Her gælder de samme krav som ved mere end to timers forsinkelse. Derudover har du også mulighed for helt at afbryde din rejse og få refunderet det beløb, flybilletten har kostet.

Hvis dit fly er overbooket

Nogle flyselskaber overbooker deres fly. Det betyder, at de sælger flere billetter end der er sæder i flyveren. Flyselskaberne gør det, fordi de ved, at der ofte vil være passagerer, der ikke dukker op til flyvningen – og de vil ikke risikere at flyve med ledig kapacitet på flyet.

Men det sker ind i mellem, at alle passagerer dukker op på en overbooket afgang. Og så er det måske dig, de kontakter for at spørge, om de må ændre din rejse mod en kompensation.

Kompensationen udmåles efter samme system som ved forsinkelse. Så den afgørende faktor er, om du kommer frem med mere end to, tre eller fem timers forsinkelse.

Aflysning af fly

Hvis dit fly er aflyst på grund af andre forhold en dårligt vejr eller varslet arbejdsnedlæggelse, så er det stadig flyselskabet, der hæfter for aflysningen. I dette tilfælde kan du selv bestemme, om du vil have en plads på det næste fly, eller om du vil have pengene retur for billetten – og så selv finde en billet. Husk, at du skal være checket ind og møde op i lufthavnen, hvis du vil søge om kompensation for et aflyst fly.

Erstatning for økonomiske tab

En forsinkelse kan betyde, at du misser nogle af de aftaler eller oplevelser, du har på din destination. Det kan være en hotelovernatning eller et forsinket fremmøde til den station, hvor din autocamper skal hentes. Det kan være både ærgerlig og kostbar oplevelse af gå glip af længe ventede feriedage, men heldigvis er der hjælp at hente i lovningen også her. Igen er det nemlig muligt at kræve kompensation fra dit flyselskab. Det samme gælder, hvis forsinkelsen påfører dig ekstraudgifter.

Vigtig information:

 • Du skal kunne dokumentere dine udgifter, så pas godt på kvitteringer og andet, der kan godtgøre dine udgifter.
 • De udgifter, du søger kompenseret, skal være rimelige. Således er udgifter på et kasino i Las Vegas IKKE noget, du kan få godtgjort. Det samme gælder en fin middag på en Michelin restaurant.

Alt i alt kan du få erstatning på op til 39.050 kroner for de økonomiske tab, der er forårsaget af en flyforsinkelse- eller aflysning.

Kontakt din autocamper udlejer

Hvis dit fly er så forsinket, at du ikke kan nå frem til afhentning af din autocamper på det aftalte tidspunkt, er det vigtigt, at du straks giver udlejer besked. Du skal bruge det telefonnummer, der er angivet på dit lejebevis. Fortæl udlejer, at de fly er forsinket og aftal nærmere omkring dit forventede ankomsttidspunkt. Så længe, at du sørger for at orientere udlejer om din forsinkelse, er autocamperen din.

Gratis klagehjælp

Det er ikke alle flyselskaber, der er lige nemme at danse med. Anerkender flyselskaberne ikke, at du skal kompenseres for flyforsinkelser, -aflysninger eller mistet bagage, er der heldigvis hjælp at hente. Du kan nemlig, helt gratis, få hjælp hos Trafikstyrelsen.

Der er også hjælp at hente i regi af EU i form af Forbruger Europa:

Derudover er der et hav af forskellige klagevirksomheder, der står klar til at hjælpe dig. En af dem er Airhelp. Vinder klagevirksomheden din sag, så du får kompensation fra flyselskabet, skal du betale en del af kompensationen til klagevirksomheden. Det betyder samtidig, at servicen er gratis at benytte, hvis klagevirksomheden ikke vinder sagen for dig.

Tilbud på autocamper

Drømmer du om at opleve USA, Canada, Australien eller New Zealand i autocamper? Så tag et kig på vores populære tilbud og få en fantistisk rejse til en fantatisk pris.

USA (26)

Man kan sagtens køre camper om vinteren, og man kan tilmed stå på ski.Ja, du kan sagtens leje og køre autocamper/motorhome/RV om vinteren – og det behøver ikke engang at være koldt at tage på rundrejse i vintermånederne.
Alle autocampere fra Cruise America har varmeapperat med termostat. Varmeanlægget er fuldt integreret i vognene, og man skal blot indstille den ønskede temperatur. Varmeapperatet er gasdrevet, og man må påregne lidt støj fra blæseren, som fordeler varmen i vognen. Til gengæld slipper du for at fryse.

Med autocamper på skiferie

Det er fuldt muligt at bruge autocamperen som hotel, hvis du tager på skiferie i USA eller Canada. Det kan der være store penge at spare på – især hvis du har succes med at finde gratis eller billig campering. Nogle ski resorts indbyder rent faktisk campingfolket til at slå sig ned. Du kan læse mere om skiferie i autocamper her.

Leder du efter konkrete forslag til camping ved eller tæt på et skiresort, så klik her.

Vigtig information: Lejer du en autocamper om vinteren, skal du være opmærksom på, at det er dit ansvar at frostsikre autocamperen. Det indebærer blandt andet, at tankene i vognen ikke kan bruges. Så du skal være indstillet på at klare dig uden rindende vand.

Sol og lune temperaturer om vinteren

Leder du efter sol og lune temperaturer, anbefaler vi Florida, hvor temperaturerne i den sydlige del af staten sjældent kommer under de 20 grader – selv om vinteren. Et godt sted at starte sådan en rejse er Miami, hvortil der er gode flyforbindelser fra Danmark.

I det sydlige USA er der sol og varme - også om vinteren. Her er vi i Santa Monica ved Los Angeles.En anden mulighed er det sydlige Californien, som også har mange solskinstimer om vinteren. Her må man dog på regne lidt lavere temperaturer end i Florida, hvilket først og fremmest skyldes, at havet ud for kysten er køligt året rundt.

En tur med autocamper i det sydlige USA kan starte i San Diego eller Los Angeles, hvor Cruise America har udlejningsstationer.

Billig vinterferie

Ofte er priserne på leje af autocamper lave i vintermånederne. Og har du mulighed for at bestille i god tid, får du yderligere rabat på lejen.

Se hvad en vinterferie i autocamper skal koste ved at søge priser her.

Når du lejer en autocamper, stilles der krav om, at du bestiller minimum 100 milel samtidig med din bestilling af lejen. Denne regel er sat af Cruise America og er ufravigelig.

Det kan i alle tilfælde bedst betale sig at bestille og betale mil hjemmefra. Og jo mere præcist du er i stand til at estimere dit forbrug, jo bedre kan du gøre dit indkøb.

Sådan estimerer du dit forbrug

Autocampers.dk har en række ruteforslag til inspiration. Ruteforslagene angiver, hvor lang turen er. Du må påregne, at du kommer til at køre ca. 5% længere, da afstikkere og småture er uundgåelige.

Har du selv lavet en rute til din ferie i autocamper, anbefaler vi, at du indtegner ruten på Google Maps. Ikke alene giver det et godt estimat på afstandene. Det er også et godt redskab til planlægning af rejsen.

Vil du være spontan og slet ikke planlægge en rute på forhånd, er det en god ide at gætte konservativt.

Regner du med at køre lidt og kort, så skal du måske nøjes med de obligatoriske 100 mil.

Ved du derimod, at du vil køre langt og se og opleve en masse, så er det nok en god ide at overveje at købe en pakke med ubegrænsede kilometer. Så har du fuld frihed til at sætte kursen, præcis hvorhen du vil. Og du behøver ikke bekymre dig om prisen.

Vælg den rigtige miles pakke

Når du køber miles (der går 1,6 km på 1 mile), kan det ske i pakker á 100 miles ad gangen. Du kan også købe ubegrænsede miles, hvilket indebærer, at du kan køre alt det, du vil. Det kan som hovedregel bedst betale sig at købe ubegrænsede miles, hvis du planlægger at køre mere end 2.000 mil (3.200 km). Bemærk dog, at der undertiden er tilbud på pakken med ubegrænsede mil, og det kan ændre kalkulen. Vi anbefaler derfor, at du selv beregner, hvad der bedst kan betale sig.

Ubrugte miles refunderes ikke.

Kører du flere miles, end du har betalt for, vil du blive opkrævet 0,35 dollars pr. mile, du har kørt for meget, når du afleverer camperen.

USA - Utah - Blanding - Camping - Cruise AmericaUSA - Utah - Blanding - Camping - Cruise America1

Det er sjældent ret svært at finde en campingplads i USA, for der er mange af dem. Der er flere måder at finde en campingplads.

Du kan søge på nettet. Søg på stednavn og camping og se, hvad der kommer frem. Pladser i nationalparker og state parks mm. finder du på recreation.gov 

En anden mulighed er at finde inspiration i Cruise Americas ruteforslag. For hvert stop på ruterne er der angivet en anbefaling til campingplads.

Du kan også bruge Cruise Americas app, som også henviser til campingpladser i nærheden af dig.

Husk i øvrigt, at du får som kunde hos Cruise America får rabat på KOA-campingpladserne, som du finder mange af i USA. Når du henter din autocamper, får du udleveret en brochure om disse med adresser, kort mm.

Skal jeg bestille på forhånd?

Tommelfingerreglen er, at svaret afhænger af tid og sted.

Sted: Man skal bestille på forhånd omkring de store byer (f.eks. Washington DC, Los Angeles, San Francisco osv.) , attraktioner (f.eks. Disney, Universal Studios, Niagara Falls m.fl.) samt i de store nationalparker (få tips til bestilling af plads i nationalparker her).

Tid: I juli og august er der mange rejsende på vejen, og det giver liv, men også travlhed. Der er også høj belægning omkring jul og påske mange steder. Derudover må du forvente exceptionel travlhed på følgende dage:

USA:

 • Memorial Day i maj
 • Independence Day i juli
 • Labor Day i september
 • Thanksgiving i november

Canada:

 • Canada Day i juli
 • Labor Day i september
 • Thanksgiving i oktober
 • samt en hel håndfuld fri- og helligdage i visse provinser/territorier

Hvis du agter til et travlt sted i en travl periode, skal du huske at bestille campingplads i så god tid som muligt.

På langt de fleste campingpladser kan du bestille plads på forhånd online. Det gælder også campingpladserne i nationalparkerne. Bemærk at campingpladserne har individuelle afbestillingsregler – så hold øje her.

Skal jeg have fuld “hook up”?

Du vil opdage, at der er en nogle få “fagudtryk”, som er nyttige at kende. Et er dem er “hook up”, og det hentyder til, hvordan du er forbundet eller tilkoblet campingpladsens faciliteter. Fuld hook up betyder i den sammenhæng, at autocamperen tilkobles ferskvand, spildevand og strøm (og visse steder kabel tv, internet mm), så du har alt i rigelige mængder.

Bemærk dog, at dette langtfra er nødvendigt med fuld opkobling. Fra et display i autocamperen har du indblik i tankene, og du har mulighed for at både at fylde og tømme på stort set enhver campingplads i USA. Ofte er det strøm, der er det vigtigste, da opladning af telefon, tablets og PC kræver tilkobling til strøm, at generatoren er tændt eller at man kører.Vil du campere i en nationalpark eller et andet naturområde, er det naturligvis muligt. Vi anbefaler den offentlige tjeneste recreation.gov til søgning efter campingpladser i nationalparker og statsparker. Læs også vores guide til bestilling af campingplads i en nationalpark

Unikke oplevelser venter i nationalparkerne

Autocampers.dk anbefaler varmt, at du prøver at campere i en nationalpark. Langt de fleste nationalparker tilbyder campering i naturskønne omgivelser. Og så er du tæt på seværdighederne i modsætning til dem, der kommer til nationalparken i bil.

Desuden er nationalparkernes campingpladser et godt sted at møde amerikanere på ferie, og du vil stensikkert opleve, at dine medcampister er både nysgerrige og snakkesaglige.

Campering i nationalpark

Der venter masser af hyggelige opleveler, når du camperer i en nationalpark.

Ja, der er masser af rabat og andre besparelser at hente, når du booker en autocamper/motorhome/RV.

Bestil smart og spar

Vil du have den aller bedste pris på leje af autocamper, så er fleksibilitet nøgleordet. Har du ikke den, kan du alligevel spare mange penge, og det gør du ved at booke smart. Vi har samlet alle de nyttige tips til en smart booking her

Autocampers.dk har dedikeret sig til at vise dig vej til de bedste tilbud, og vi opdaterer vores site ofte for at vise de mange muligheder. Gå til siden med tilbud her

Vi anbefaler desuden, at du er grundig, når du søger. Der kan være penge at spare ved at vælge en anden udlejningsstation, og der kan være endnu mere at spare ved at påbegynde rejsen tidligere eller senere end det, du har søgt. Prøv dig frem! Søg priser og bestil din autocamper her.

Ja og nej – om du vil planlægge en rute er først og fremmest op til dig!

Hvorvidt du rejser ud i verden med en plan i ærmet eller ej, er i stor grad op til dig og dine ønsker for rejsen.

Det er Autocampers.dk´s erfaring, at det først og fremmest er er spørgsmål om temperament, hvad der fungerer bedst.

Nogle mennesker har det ganske enkelt bedst med at vide, at der er reserveret plads på en campingplads forude. Det giver tryghed og ro.

Andre vil hellere træffe beslutningerne, som dagen skrider frem – også selvom det indebærer en risiko for, at man må bruge noget tid på at finde frem til noget godt. Denne fremgangsmåde giver fleksibilitet og eventyr.

Du kan få inspiration til at planlægge en rute her.

Det er dig, der bestemmer

Uanset, hvad man er til, kan begge dele lade sig gøre. I områder med mange attraktioner og nationalparker er der som hovedregel mange muligheder for at finde camping – også når man bare kommer trillende. Flere campingpladser har ligefrem pladser dedikeret til de spontane campister. Disse pladser fordeles efter først til mølle-princippet, så det kan være en god ide at komme tidligt frem.

Bemærk, at du i højsæsonen (skolernes sommerferie samt hele august) bliver nødt til at reservere plads på forhånd, hvis du vil være sikker på at få en plads i de store nationalparker som Grand Canyon og Yosemite. Se vores guide til camping i nationalparker her

Du finder inspiration til din rute her på siden og mange andre steder på nettet.

Autocampers.dk har beskrevet en række ruter allerede, og der kommer flere til hele tiden. Se ruteforslagene her.

Roadtrippers rocks

Vi anbefaler også Roadtrippers.com på det varmeste. Roadtrippers er en tjeneste, som leverer inspiration til fantastiske roadtrips i hele USA, og på siden kan du også planlægge din egen rute. Siden viser desuden vej til seværdigheder og campingpladser, efterhånden som du fastlægger din rute. Prøv det!

Cruise America har også udarbejdet masser af inspiration i form af en stribe forslag til ruter i både USA og Canada. Du finder dem i deres såkaldt Tourbook, som også indeholder nyttig information om camping i USA og Canada.

Cruise America er den udlejer, der har flest stationer til afhentning og aflevering i hele USA. Du kan se, hvor du kan hente en autocamper/motorhome nedenfor.

Læs mere om Cruise America.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente eller aflevere din autocamper.

Her ligger Cruise Americas og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente og aflevere din autocamper googletest.

Envejsleje er muligt

Det er muligt at afhente autocamperen/motorhomet/RV’en på én station og aflevere på en anden (såkaldt envejsleje) googletest. Så det er kun fantasien, der sætter grænser for eventyret. Læs mere om envejsleje.

Find prisen på leje af en camper her googletest.

Cruise America er den udlejer, der har flest stationer til afhentning og aflevering i hele USA. Du kan se stationerne på kortet nedenfor.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente eller aflevere din autocamper.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer, hvor du kan hente eller aflevere din autocamper.

Envejsleje er muligt

Det er muligt at afhente autocamperen/motorhomet/RV’en på én station og aflevere på en anden, så det er kun fantasien, der sætter grænser for eventyret. Læs mere om envejsleje.

Tjek prisen

Vil du se, hvad det koster at leje autocamper med afhentning og aflevering i de viste byer, så gå til vores bestillingsside og søg priser. Du kan også tage et kig på vores mange pakker med aktuelle tilbud.

Der er ganske få, men vigtige punkter at huske, når du afhenter en autocamper fra Cruise America.

Hvad skal jeg huske?

 1. Fører skal have tilbragt mindst en nat i USA/Canada forud for afhentning af autocamperen. Dette af hensyn til trafiksikkerheden.
 2. Du skal ringe til afhentningsstationen dagen før, du skal hente camperen. Under samtalen aftaler I, hvornår camperen skal hentes. Telefonnummeret får du i forbindelse med din bestilling.
 3. Dem, der skal køre autocamperen, skal være til stede, når vognen afhentes, og førere skal medbringe kørekort (kategori B er tilstrækkeligt). Det er gratis at få registreret ekstra førere.
 4. I skal medbringe et kreditkort til betaling af depositum på USD 500.
Cruise Americas autocampere står side om side og venter på deres nye lejere

Cruise Americas autocampere står side om side og venter på deres nye lejere.

Nej, det er under ingen omstændigheder tilladt at føre autocamperen over Mexicos grænse – heller ikke på korte ture.

Ja, du må gerne køre fra USA til Canada. Dermed er det også sagt, at du har mulighed for at leje autocamperen i USA og køre den over grænsen til Canada. Det eneste krav, der gælder er, at autocamperen skal afleveres i samme land, som den blev afhentet.

TIP: Det kan ind i mellem betale sig at tjekke priser og tilgængelighed i Seattle, hvis du leder efter en god pris på leje af autocamper til kørsel i Canada. Fra Seattle er der kun ca. 230 km til canadiske Vancouver, som udover at være en fantastisk smuk storby også er et perfekt udgangspunkt for en rejse gennem Canada i autocamper.

Se stationerne

Se her, hvor du kan leje en autocamper/motorhome fra Cruise America.

Den mest oplagte tur fra USA til Canada starter i Seattle, som ligger tæt på den canadiske grænse.

Den mest oplagte tur fra USA til Canada starter i Seattle, som ligger tæt på den canadiske grænse.

Du behøver ikke eTA!

Når du rejser fra USA til Canada over land, behøver du ikke eTA. Det er tilstrækkeligt med et godt, gammeldags dansk pas. Læs mere om reglerne her.

Ja, det er fuldt muligt at leje autocamperen i Canada og køre fra Canada til USA. Det eneste krav, der gælder, er, at autocamperen skal afleveres i samme land, som den blev afhentet.

ESTA kræves ikke

Det er oven i købet nemt at tage på tur fra Canada til USA, for du behøver ikke at spekulere på visum i form af ESTA. Hvis du ankommer til USA fra Canada via vej eller færge, behøver du nemlig ikke ESTA. Læs mere om reglerne her.

Se her, hvor du kan hente og aflevere autocampers fra Cruise America og Cruise Canada:

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer. Det er muligt at køre fra Canada til USA, hvis du ønsker det.

Her ligger Cruise America og Cruise Canadas stationer. Det er muligt at køre fra Canada til USA, hvis du ønsker det.

ESTA er en tilladelse til indrejse i USA.

Danske statsborgere skal søge om og have ESTA for at rejse ind i USA

Du skal også søge ESTA, hvis de mellemlander i USA på vej til en anden destination.

Søg om ESTA til USA her

Det koster 14 dollar at får et ESTA bevis. Pengene går til de amerikanske myndigheder og bruges blandt andet på turistfremme og øget sikkerhed i lufthavne mm.

Klik her for at søge.

Vigtigt! Navnet i din ESTA ansøgning skal stemme overens med navnet i dit pas. Det er desuden vigtigt, at du følger samme princip, når du bestiller fly.

Hvad er ESTA?

ESTA-programmet (Electronic System for Travel Authorization) skal forhindre terrorister og andre kriminelle i at komme til USA.

Du skal søge ESTA senest 72 timer før afrejse til USA. I langt de fleste tilfælde får du ESTA med det samme. Autocampers.dk anbefaler alligevel, at du søger ESTA så snart, at du har bestilt fly og/eller leje af autocamper. På den måde har du god tid, hvis din ansøgning skulle blive afvist, hvilket heldigvis sker yderst sjældent.

Et afslag gives eksempelvis, hvis du f.eks. tidligere har overskredet en opholdstilladelse. Sker det, er du nødsaget til at søge visum ved ambassaden.

Det kan også forekomme, at du får besked om, at din ansøgning er under behandling. I det tilfælde er det bare at vente, indtil din ansøgning er færdigbehandlet.

Det er dit ansvar at sikre, at du har dine papirer i orden, når du ankommer til USA. Autocampers.dk fralægger sig ethvert ansvar i det tilfælde, at du eller dine rejsefæller bliver nægtet indrejse.

En ESTA tilladelse er gyldig i 2 år.

Krav om e-pas

Når du rejser til USA, skal dit pas skal være af typen e-pas. Et e-pas har en chip indbygget. Alle pas udstedt efter 1. august 2006 er e-pas. De kan genkendes på e-pas-logoet, som ses på forsiden.

ESTA gives kun, hvis dit pas er et e-pas. E-pas har dette symbol på forsiden.

ESTA gives kun, hvis dit pas er et e-pas. E-pas har dette symbol på forsiden.

Er dit pas udstedt efter 1. august 2006, skal du ikke foretage dig yderligere. Er dit pas derimod udstedt før 1. august 2006, skal du have fornyet dit pas ved Borgerservice inden afrejse. Læs mere om fornyelse af pas her.

Særlige ESTA regler

Rejsende, som har besøgt Iran, Irak, Syrien eller Sudan efter 1. marts 2011 (bortset fra diplomater og ansatte i forsvaret på tjenesterejse) og/eller personer, der har dobbelt statsborgerskab med tilhørsforhold til et af disse lande, skal søge om visum ved ambassaden i København inden afrejse.

Vær opmærksom på, at visum kun udstedes ved personligt fremmøde på ambassaden. Læs mere om visum her.

Regler om pas ved rejser til USA

Alle danske statsborgere – også børn og babyer – skal have eget maskinlæsbart pas, når de rejser til USA.

Skal du opholde dig i USA i mere end 90 dage, skal du søge visum.

Autocampers.dk påtager sig intet juridisk ansvar for ovenstående. Tjek venligst Udenrigsministeriets hjemmeside for information.

Ja! Når du lejer din autocamper gennem Autocampers.dk har du fortrydelsesret. Du kan fortryde din bestilling i syv dage.

Hvis du fortryder, tilbagebetaler vi den fulde leje fratrukket et ekspeditionsbegyr på kr. 250.

VIGTIG INFORMATION: Fortrydelsesretten gælder ikke, hvis der er 55 eller færre dage til afhentning af autocamperen. I givet fald vil din brug af fortrydelsesretten være at betragte som en afbestilling.

Kommer du ud for et trafikuheld, er du i gode hænder.

Når du lejer en autocamper hos Cruise America, er kasko- og ansvarsforsikring inkluderet i lejen, så du er godt dækket, hvis uheldet er ude. Dog hæfter du selv for USD 2.500, hvis du bliver ansvarlig for en skade på din autocamper. Det er ikke muligt at tegne en forsikring uden denne selvrisiko.

Vejhjælp hele døgnet

Kommer du ud for et trafikuheld, skal du omgående kontakte Cruise Americas vejhjælp, som vil hjælpe dig videre. Telefonnummeret er (800) 334-4110. Vejhjælpen er åben hele døgnet og yder professionel hjælp til alle lejere, der måtte have behov.

Du kan i øvrigt kontakte vejhjælpen, hvis du har tekniske spørgsmål, er bekymret over eller utilfreds med autocamperens stand, eller hvis der noget vedrørende autocamperen, du ønsker opklaret.

Gratis at ringe lokalt

Vejhjælpens nummer er et gratis-nummer. Det betyder, at det er gratis at ringe til vejhjælpen fra amerikanske telefoner. Vær opmærksom på, at du selv bærer omkostning ved opkald fra egen mobiltelefon.

For yderligere information, se Cruise Americas Renter Assistance Guide

Er du så uheldig at komme ud for en punktering på din rejse i autocamper, skal du straks kontakte Cruise Americas vejhjælp på (800) 334-4110. Vejhjælpen sørger for, at du får hjælp hurtigst muligt.

Du må under ingen omstændigheder påbegynde reparation af autocamperen selv.

For yderligere information, se Cruise Americas Renter Assistance Guide

Nej! Det er ikke svært at køre autocamper, men det kræver lidt tilvænning. Men du vil opleve, at det kun tager få timer at vænne sig til at sidde bag rattet.

De autocampere, som Autocampers.dk formidler, er alle konstrueret til lejemarkedet. Det betyder, at der er lagt stor vægt på, at køretøjerne skal være nemme at betjene. Man mærker det især i to sammenhænge. For det første er bak- og sidespejle store og giver udsyn i en langt større vinkel end det, man kender fra almindelige personbiler. For det andet er Cruise Americas og Cruise Canadas autocampere (og langt de fleste øvrige autocampere på lejemarkedet) udstyret med automatgear, og det gør kørslen markant nemmere.

Planlæg med en blød start

Er du nervøs ved de første kilometer i autocamper, så anbefaler vi, at du afhenter din autocamper så tidligt som muligt. På den måde undgår du bedst muligt eventuel myldretidstrafik.

Vi anbefaler også, at du bruger GPS til at vise vej, når du kører den første tur. På den måde kan du koncentrere dig om camperen og trafikken omkring dig.

Endeligt er det en god ide at reservere plads på en campingplads tæt på udlejningsstationen. Brug evt. Cruise Americas app til at finde en campingplads eller læs mere om bestilling af campingplads her

Som lejer af en autocamper, er du ansvarlig for betaling af vejpenge/vejskat på rejsen. Vejpenge er ret udbredt visse steder i USA, især i Florida og omkring større byer som f.eks. San Francisco og Los Angeles.

Automatisk betaling

All Electronic Tolling (ren elektronisk registrering og betaling) bliver mere og mere udbredt i både USA og Canada.

All Electronic Tolling indebærer, at din autocamper bliver fotograferet, når du passerer told-stationen. Nummerpladen aflæses også og bruges til at bestemme den vejskat, du skal betale. På stationer med All Electronic Tolling er det ikke muligt at betale med kort eller kontanter.

Cruise America håndterer gebyret

Det er i første omgang Cruise America/Canada, som modtager opkrævningen af dine vejpenge.

I visse tilfælde har Cruise America/Canada mulighed for at omdirigere opkrævningen til dig. Det betyder, at du vil modtage en opkrævning direkte fra de amerikanske eller canadiske myndigheder. Det har den fordel, at du undgår at betale administrationsgebyr til Cruise America / Cruise Canada.

I de tilfælde, hvor det ikke er muligt for udlejer at omdirigere opkrævningen af vejpenge, sørger Cruise America/Canada for betalingen, som efterfølgende bliver modregnet i dit depositum. Cruise America opkræver et administrationsgebyr på USD 10 for denne slags betalinger. Gebyret betales maks. én gang pr. leje.

I USA betales vejskat ofte gennem anlæg som dette. Systemet kaldes All Electronic Tolling, og man behøver ikke at standse for at betale.

I USA betales vejskat ofte gennem anlæg som dette. Systemet kaldes All Electronic Tolling, og man behøver ikke at standse for at betale. Du kan regne med, at vejstrækninger med vejskat er godt skiltet.

Pas på Fast Track vejspor

Vigtig information: I Nordamerika er der i tæt trafkikerede områder ofte fast track spor på motorvejene. Disse må kun benyttes af køretøjer, som på forhånd har betalt for brug af fast track (typiske navne er Fastrack og EZ Pass). Bliver du taget i at benytte sådanne spor uden at have betalt for det, vil du blive opkrævet afgift samt bøde herfor. Bødestørrelsen varierer fra USD/CAD 25-100.

Det er bøder som denne, du skal forsøge at undgå.

Det er bøder som denne, du skal forsøge at undgå.

Du skal selv betale bøder

Får du en bøde for ulovlig parkering, overtrædelse af fartgrænsen eller en anden trafikforseelse, skal du selv betale bøden. I det omfang, at Cruise America/Canada modtager og sagsbehandler tillægges et gebyr på USD 35.

Express Service er for dig, der vil have mest muligt tid i autocamperen. Med denne service får du afhentning med minibus fra dit hotel (gælder udvalgte hoteller), tidlig afhentning af autocamper (mellem 9.00 og 12.00), sen aflevering af autocamper (senest kl. 15.00) og transport i minibus til hotel (gælder udvalgte hoteller) eller lufthavn. Ved en almindelig leje kan autocamperen først afhentes kl. 13.00, og den skal afleveres inden 11.00.

Express Service giver dig op til otte timer mere tid med autocamperen.

Husk at bestille i god tid

Express service skal bestilles og betales mindst 30 dage før afhentning af autocamperen. Det er muligt at få Express Service året rundt – også i den travle højsæson (skolernes sommerferie).
Du kan se prisen, når du bestiller din autocamper

Express Service kaldes også Early Bird Departure Special.

Du kan hente din autocamper fra kl. 13.00 (1.00 PM). Bemærk dog venligst, at afhentning kan på visse steder begynder tidligere på lørdage.

Du bedes ringe til stationen, hvor du henter autocamperen, dagen i forvejen og aftale tidspunktet nærmere.

Der gives ingen kompensation ved for sen afhentning.

Det er ikke muligt at afhente en autocamper på søndage. Ligeledes kan afhentningsstationerne være lukket på amerikanske/canadiske helligdage. Her på Autocampers.dk er det ikke teknisk muligt at gennemfære en bestiling af en autocamper med afhentning på en dag, da afhentningsstationen er lukket. Dermed kan du være helt rolig, når du bestiller. 

Vigtig information: Cruise America stiller krav om, at autocamperens fører skal have tilbragt mindst én nat i USA forud for afhentning af autocamperen.

Vil du hente tidligere?

Ønsker du at hente autocamperen tidligere end kl. 13.00, så skal du investere i Express Service (også kaldet Early Bird Departure Special). Express Service giver dig adgang til at hente din autocamper allerede fra kl. 9.00, og dermed får du væsentligt mere tid med autocamperen.

Du skal aflevere autocamperen tidligst kl. 9.00 og senest kl. 11.00 på afleveringsdagen.

Afleverer du for sent, vil du blive pålagt en afgift på USD 25 pr påbegyndt time efter kl. 11.00. Afgiften betales direkte til Cruise America/Cruise Canada.

Har du brug for at aflevere senere på dagen, kan du overveje at tilkøbe Express Service.

Autocamperen skal i øvrigt afleveres i samme stand, som du modtog den, dvs. rengjort, med fulde ferskvandstanke og tomme spildevandstanke.

Det kan være rart at vide, hvad skal der foregå ved afhentning af autocamperen.

Afhentning af din autocamper kan begynde fra kl. 13.00. Du skal ringe i forvejen og aftale, hvornår du kommer.

Registrering og depositum

På stationen er der lidt papirarbejde, der skal på plads. Dels skal føreren/førerne af autocamperen registreres, og dels skal du betale et depositum på USD 500. Pengene hæves på dit kreditkort og refunderes, når du afleverer autocamperen.

Du har også mulighed for at tilkøbe ekstra miles/kilometer og udstyrspakker, hvis du ikke allerede har bestilt disse hjemmefra.

Autocamperen gennemgås

Hernæst følger en gennemgang af din autocamper. Du bliver introduceret til de vigtige betjeningspaneler og får en gennemgang af tanke, gasforsyning mm. Cruise America gennemgår desuden autocamperen for buler og skrammer. Du vil blive bedt om at underskrive et dokument, som kortlægger disse. Det sker for at sikre, at du ikke kan gøres ansvarlig for disse skader, når du afleverer autocamperen.

Du har fin mulighed for at pakke ud og komme på plads i autocamperen, inden du forlader stationen og sætter ud på dit eventyr i autocamper.

God forberedelse er første skridt til en god rejse. Autocampers.dk ønsker at gøre det så nemt som muligt at leje og køre i autocamper/motorhome/RV. Derfor har vi samlet alle de ressourcer, der er relevante for dig, der snart skal ud at køre autocamper.

Har du bestilt en autocamper hos Autocampers.dk, vil du modtage en mail med al nødvendig information ca. 3 uger før din afrejse.

3 nyttige tips

Kort fortalt er der to vigtige ting, du med fordel kan gøre inden afrejse:

1) Gennemlæs det materiale, du modtager fra os grundigt. Her finder du information om afhentning, forsikring mm. Vi medsender også nyttige tip omkring parkering og camping, når vi har noget relevant at dele.

2) Gennemfør online check in i god tid. Du finder linket på din ordrebekræftelse.

3) Lær af andre – Der findes gode Facebookgrupper og masser af Youtube-videoer samt websteder med inspiration og information om ferie i autocamper. Brug noget tid på at søge, og du vil helt sikkert finde tips og info, som kan bruges.

Husk at tjekke om du får alt det med småt med, når du sammenligner priser på autocampere. Hold især øje med det, der skal betales lokalt, med skatter og kreditkortgebyrer.

Når man skal bestille en autocamper, er der mange faktorer at holde øje med. Størrelsen, datoerne, afhentningsstedet og ikke mindst prisen på autocamperen skal være rigtig.

Tjek hvad prisen inkluderer

Inden du sammenligner priser fra flere forskellige udbydere, skal du sikre dig, at dine priser dækker over de samme ydelser. Hos nogle udenlandske udbydere kan udstyr, du har tilvalgt, optræde på en liste, der hedder ”pay locally”. Det betyder, at udstyret IKKE er med i den pris du ser online. Husk derfor at regne disse dele med manuelt, inden du konkluderer – og husk, at lokale skatter og afgifter oftest IKKE er inkluderet i de viste pay locally priser.

Hos Autocampers.dk tilbyder vi ikke ”pay local” udstyr. Det bestiller du direkte hos os – og alle skatter/afgifter er naturligvis inkluderet i prisen.

Tjek at skatter/afgifter og moms er indregnet

Når du lejer en autocamper i USA, Canada eller andre steder, så skal du betale moms. Der skal betales moms i det land, du lejer autocamperen i. I både USA og Canada varierer momssatserne alt efter hvilken stat, du opholder dig i – og den svinger mellem 5 og 22%. Derfor er det ekstremt vigtigt, at du indhenter viden om momssatsen og/eller sikrer dig, at momsen er inkluderet i din autocamper-leje, når du bestiller.

Alle skatter og afgifter er inkluderet, når du lejer hos Autocampers.dk

Pas på med kreditkort-gebyrer

I Danmark er det ikke tilladt at overvælte kreditkortgebyret på kunden. Det skal med andre ord være gratis at betale – også hvis du betaler med et udenlandsk betalingskort/kreditkort som f.eks. Mastercard eller Visakort. Men sådan er det ikke alle steder. Hos Autocampers.dk har vi set gebyrer på helt op til 3,5% af den handlede som – så den kan ende med at koste en anseelig sum, hvis du er uopmærksom.

Hos Autocampers.dk er der ingen gebyrer ved betaling.

Pas på med forsikringerne!

Hvis du beslutter dig for at leje fra en udlejer i USA eller Canada, så skal du ud over prisen holde skarpt øje med forsikringerne. De kan afvige fra de forsikringer, der følger med, når du booker hos f.eks. os. Det skyldes at autocamper-selskaberne sondrer mellem det, der for dem er hjemmemarkedet (amerikanere, der lejer autocamper i USA) og det udenlandske marked (danskere, tyskere eller andre udlændinge, der lejer autocamper i USA). Læs det med småt 117 gange eller bestil hos en dansk formidler. Så er du sikker på, at din dækning er tydelig og tilstrækkelig.

Priser i danske kroner gør det nemt

Der findes flere formidlere af autocampere – både i Danmark og i udlandet. I Danmark er Autocampers.dk enestående, fordi vi som de eneste tilbyder en online booking engine, som giver dig 100% klarhed omkring priserne. Ikke alene kan du se, hvad lejen koster. Det er også muligt at se prisen på miles/kilometer, udstyr og meget mere. Og så får du prisen i danske kroner, så du dermed slipper for usikkerheden omkring valutakurser. Husk i den forbindelse også, at den valutakurs som din kortudsteder anvender, ikke nødvendigvis er lige så god som den, du kan slå op på f.eks. www.valutakurser.dk

Vi giver fuld indsigt

Hvis du går til et almindeligt rejsebureau, får du med stor sandsynlighed en samlet pris for en pakke med fly og autocamper i et – og så er det svært at vurdere, om du betaler for meget for autocamperen. Hos Autocampers.dk mener vi, at det skal være nemt at sammenligne priserne, så vi viser alle detaljerne frem.

Bemærk, at vi ikke formidler fly. Dem skal du selv booke – og gør du det hos f.eks. Momondo, så har du også her fuld gennemsigtighed i forhold til prisen.

Læs mere om bestilling af fly på Momondo her.

Sådan bestiller du billigst muligt

Man kan helt klart spare penge ved at finde den billigste formidler. Men der kan være langt større beløb at hente ved at være fleksibel. Har du således mulighed for at rejse i for- eller efteråret, så kan du ofte leje autocamper til helt utroligt lave priser – ofte så lave som 500 kr/døgnet inkl. kilometer.

Se vores tilbud på leje af autocamper.

Det kan også betale sig at bestille i god tid. Det udløser nemlig bestil tidligt-rabatter. Læs mere om, hvordan du optimerer din leje af autocamper her.