Corona-virus – Sådan er du stillet

Vores vejledning om Corona og dens betydning for din rejse er inddelt i 2 afsnit, så du – ud fra din situation – kan finde svar på dine spørgsmål.

Mulighed 1: Jeg er forhindret i at hente min autocamper, fordi jeg ikke må rejse

Denne tekst er primært relevant for dig, der skal hente en autocamper 12. maj 2020 eller før.

Har du lejet en autocamper, og er du forhindret i at rejse på grund Udenrigsministeriets rejsevejledninger og/eller er du forhindret i at rejse ind i det land, du har lejet autocamper i, så er udgangspunktet, jf. vores betingelser, at din leje er tabt. De ekstraordinære omstændigheder omkring corona indebærer dog, at vi kan tilbyde en række gode alternativer.

Reservationen kan muligvis ændres

Vi har dog forhandlet en stribe specialaftaler på plads med vores leverandører, og det betyder, at vi i mange tilfælde kan ændre din reservation.

I visse tilfælde kan du også få et tilgodebevis, som kan indløses senere.

Der gives ikke penge retur.

Skriv til os på info@autocampers.dk, hvis du ønsker mere information om dine muligheder. Husk er oplyse dit reservationsnummer.

Mulighed 2: Jeg har lejet en autocamper, og ved ikke, om jeg får mulighed for at rejse

Vi får i øjeblikket mange henvendelser fra kunder, der endnu ikke ved, om deres rejse kan gennemføres.

Indtil videre er formodningen, at rejser efter 13. maj 2020 kan gennemføres.

Det betyder, at vores betingelser og øvrige regler omkring disse lejer er uændrede. Du skal derfor sørge for, at vi modtager din restbetaling rettidigt. Også her er der dog nogle muligheder for at tage højde for den risiko, som corona påfører dig og din rejse.

Lejen kan muligvis ændres

Hvis du ønsker at ændre en leje af autocamper med afhentning EFTER 12. maj, så undersøger vi gerne mulighederne. Reglerne for ændringer fremgår af vores betingelser og indebærer bl.a., at er skal betales et gebyr på min. 1.000 kr. for ændringen.

Hvis du ønsker at afbestille en autocamper med afhentning EFTER 12. maj, så er lejen tabt.

Jf. vores betingelser gælder følgende:

 • Ved afbestilling af en autocamperleje indtil 75 dage før lejens start er 15% af lejens pris tabt.
 • Ved afbestilling 75-60 dage før lejens start er 70% af lejeprisen tabt.
 • Ved afbestilling mindre end 60 dage før lejestart hele lejebeløbet tabt.

I mange tilfælde kan de være en fordel at se tiden lidt an, hvis lejen ligger langt ude i fremtiden.

Kontakt os, hvis du er i tvivl.

 

Har du afbestillingsforsikring?

Din afbestillingsforsikring kan mulighvis hjælpe dig. Kontakt dit forsikringsselskab og læs dine betingelser for yderligere information.

Dine rettigheder!

Se Forbruger Europas glimrende oversigt over dine rettigheder som rejsende!

Hyppigt stillede spørgsmål

Nedenfor finder du svar på en række hyppigt stillede spørgsmål om Corona og leje af autocamper.

? Kan min forsikring hjælpe?

! Ja, hvis du har en afbestillingsforsikring, og din rejse bliver aflyst på grund af Udenrigsministeriets ændringer af rejsevejledningerne, så er der gode chancer for, at du kan få kompensation.

Det er umuligt at angive, hvad der præcist gælder i den enkelte tilfælde. Det skyldes, at forsikringsbetingelserne varierer fra selskab til selskab. Det samme gør fortolkningen af Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Kontakt derfor dit forsikringsselskab for information om, hvad der gælder i dit tilfælde.

Tip – Vær opmærksom på, at der i mange kreditkort-løsninger er inkluderet afbestillingsforsikring. Det gælder f.eks. Mastercard Plus og Mastercard Platinum. Det er ikke nødvendigvis et krav, at din rejse er betalt med kortet.

  ? Hvad sker der, hvis jeg ikke gennemfører min restbetaling?

  ! Hele lejen skal, jf. vores betingelser, være betalt senest 75 dage før afhentning.

  Hvis du ikke overholder dine betalingsforpligtigelser, anses det som et brud på lejeaftalen. Autocampers.dk er herefter berettiget til at hæve købet, og dit depositum vil være tabt.

  For at undgå misforståelser og unødige ærgelser, så forsøger vi naturligvis at kontakte dig, forud for en evt. annullering af lejen.