Vælg en side

Rejseforsikring og selvrisiko på lejen

En guide til dig, der vil vide mere om din rejseforsikring og hvordan den dækker selvrisiko på leje af autocamper.

En rejseforsikring er en stor fordel, hvis du får brug for hjælp på din rejse. Forsikringen dækker som udgangspunkt skade på og tyveri af dine ejendele i tilfælde af et uheld med autocamperen og giver dig og dine adgang til gratis lægehjælp, hvis behovet opstår. Sidst men ikke mindst dækker mange rejseforsikringer din selvrisiko på billejen / autocamperlejen. Det kan du læse mere om her.

Din rejseforsikring dækker i mange tilfælde din selvrisiko på billeje – og dermed også din leje af autocamper. Det er nemlig sådan, at langt de fleste rejseforsikringer sidestiller billeje og leje af autocamper. Reglen er nemlig blot den, at køretøjet kan føres på almindeligt kørekort.

Autocampers.dk har kontaktet en række forsikringsselskaber for at få kastet lys over reglerne.

Codan: Selvrisikodækning på lejede køretøjer svinger fra: 6.340 kr. til: 19.234 kr.

Det er ikke muligt at hæve selvrisikodækningen mod merbetaling.

GF Forsikring: Rejseforsikringen dækker p.t. ikke selvrisiko ved leje af autocamper i udlandet, og dækningen kan heller ikke tilkøbes.

Europæiske Rejseforsikring: Både de rejseforsikringer, der hedder Basis og Plus, har dækninger der omfatter selvrisiko ved leje af køretøj for op til 25.000 kroner. Dækningen kan ikke forhøjes.

Tryg: Hvis du tegner en udvidet rejseforsikring hos Tryg, så er din selvrisiko dækket på leje af autocamper med op til knap 11.000 kr. Det er vigtigt for dækningen, at det er de(n) forsikrede hos Tryg, der indgår lejeaftalen, og at det er de(n) forsikrede, der også er fører af autocamperen. Dette har især relevans, når rejsende med forskellig bopæl lejer autocamper sammen.

Trygs forsikring dækker kaskoskader. Dog ikke ridser og lak.

IF: IF har flere typer rejseforsikring. Rejse Super dækker selvrisiko med op til 20.000 kroner pr. rejse, ved kaskoskade på en lejet personbil, autocamper, motorcykel eller knallert i udlandet, når køretøjet er sædvanligt ansvars-, tyveri- og kaskoforsikret.

Topdanmark: Topdanmarks årsrejseforsikring dækker din selvrisiko med op til 13.469 kr., hvis du lejer bil/autocamper i udlandet og får en kaskoskade (dog ikke ridser og lakskader).

Alka: Rejseforsikringen dækker, når et udlejningsfirma opkræver selvrisiko i forbindelse med en kaskoskade på en lejet personbil (herunder autocamper), motorcykel eller knallert i udlandet.

Det er en betingelse, at køretøjet er ansvars-, tyveri- og kaskoforsikret.

Forsikringen erstatter den selvrisiko man skal betale til udlejningsfirmaet ved en dækket kaskoskade.

Erstatningen kan højst udgøre 15.000 kr. pr. rejse.

safeAway: Dækning af selvrisiko ved leje af motorkøretøj indgår i safeAways Premium-tilvalg, der er en udvidelse af grunddækningen. Den dækker ved kaskoskade på personbil, autocamper (under 3.500 kg.), motorcykel eller knallert lejet i udlandet. Forsikringssummen er kr. 10.000. Det er ikke muligt at forhøje forsikringssummen.

For at finde ud af, hvad der gælder i dit tilfælde, anbefaler vi stærkt at du spørger dit forsikringsselskab eller tager et kig på din police.

Vi anbefaler også, at du tager et kig på Rejseforsikringsguiden.dk, som giver et godt overblik over priser og dækning på en lang række rejseforsikringer. 

 

Forbehold

Autocampers.dk påtager sig intet ansvar for korrektheden af ovenstående liste, som er udarbejdet ud fra direkte korrespondance med forsikringsselskaberne. Det således dit eget ansvar at sikre, at netop din forsikring har den fornødne dækning.

Nogle gange går det galt. Og så er det rart at vide, hvordan forsikringen dækker. Det kan du læse mere om i vores guide til autocamper forsikring i USA, Canada, New Zealand og Australien.

Hurtige fakta

  • Forsikring er altid inkluderet i lejen hos Autocampers.dk
  • Du skal være opmærksom på, at der er selvrisiko på de fleste forsikringer.
  • Din rejseforsikring kan også hjælpe dig. Den dækker f.eks. med stor sandsynlighed (dele af) din selvrisiko.

Find autocampere

Det giver tryghed på rejsen at vide, hvordan din forsikring dækker, hvis uheldet er ude. Autocamper.dks guide til autocamper forsikring hjælper dig.